2020. május 31., vasárnap, Angéla, Villő, Zengő napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:57 Meghalt 2 idős, krónikus beteg, 3876-ra emelkedett a fertőzöttek száma08:53 A második világháború óta példátlan a mozgósítás a négererőszak ellen 08:36 Belgium kiállt a WHO mellett08:20 Júliusban indulnak a tengerparti üdülőhelyekre a charterjáratok07:59 Bűvös számot ért el a covidosok száma07:42 Kettős késelés Gyulán - egyik sérült nem élte túl07:30 Kilenc év után szállított újra asztronautákat a fedélzetén amerikai űrhajó - először magáncég06:52 Két csapat tíz koronavírusos játékosa miatt elmarad egy ukrán bajnoki22:38 Origo: elhagyta a Jákobbik süllyedő hajóját két zalaegerszegi tagja, ezzel megszűnt az alapszervezet22:07 Pompeo a kémkedéssel vádolt volt tengerészgyalogos szabadon bocsátását követeli Moszkvától21:15 Biztonságos turisztikai folyosóval mentené a menthetőt a spanyol kormány20:51 Tébolyult nacionalizmus helyett uniós zászlókat! - Kari Geri trianoni ötletén akadt ki egy rajongója20:26 Észak-Macedóniában az elmaradt választások miatt kellett meghosszabbítani a rendkívüli állapotot19:40 Gázsprére volt szüksége a rabláshoz a pesterzsébeti félszerzetnek19:23 Negyvenhét afrikai Kolumbuszt mentettek ki a Kanári-szigeteknél
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika :: :: Hozzászólások

Két külön világ

Reklám

Az élet időnként furcsán alakítja történéseit. De alkalmat enged arra, mindenki megragadja azokat az értékeket, melyek számára fontosak. A napokban két külön világ határvonalai váltak újra hangsúlyosabbá, jól láthatóbbá. Mert tekintsünk most már túl az önkormányzati választások rideg számain és százalékain, Karácsony Gergely, Budapest új főpolgármestere, aki még hivatalba lépése előtt fontosnak tartotta leszögezni, a természetellenes fajtalankodók menetén a forró nyári szél lengeti majd a szivárványos zászlót a városháza erkélyén, egy másik szimbolikus ügyben is kitette az irányjelzőt.
Zoom
Zuglóban már kitűzte, hazafiak el is távolították (kép: 444 blog)
Lenácizta Wass Albertet. A „nácizásról” természetesen ma már tudjuk, távolról sem azt jelenti, az illető valóban az volt. Ugyan. A baloldal számára minden, ami kicsit is magyar, mindaz, ami a nemzet összetartozását hivatott szolgálni, üldözendő, káros, meghaladott. Erről szólt e kijelentés is.
A sors furcsa fanyar fintora viszont éppen az, tette ezt majdnem napra pontosan egy olyan évfordulón, ami a Kárpát-medencei magyarság életében igen fontos, kiemeltképp székely testvéreink esetében. Mert 1848. október 16-án Agyagfalván gyűlt össze 60 ezer székely ember, hogy hitet tegyen. A fogadalom arról szólt, hogy hűséget esküdtek a magyar nemzet egységét megtestesítő királynak és kormánynak, a magyar nemzet szerves részeként tekintenek magukra. De ez a vállalás ma is érvényes. Hosszú évek küzdelmei után éppen most, 2019-ben sikerült elérniük, amit már 100 éve tűztek ki célul, hogy Agyagfalván létesüljön az akkori események tiszteletére egy emlékház.
Zoom
Tisztességes magyar ember ezt tűzi ki (kép: MTI)
Wass Albert, mint erdélyi író, ezer szállal, szívével és lelkével kötődik ehhez a földhöz, írói zsenialitása abban áll, az erdélyi magyarság lelkének minden apró rezdülését képes volt magasirodalmi formába öntetni. De Karácsony szerint ő egy „náci”. Ha pedig egy liberális vagy baloldali azt állítja, akkor további érvek és tények már nem szükségesek.
Szokás mondani, kibújik a szög a zsákból. Az Azonnali.hu liberális portálon Techet Péter tolla alól viszont egy olyan mondat jött ki a székely-magyar összetartozás napján, ahol nemcsak hogy kibújt a szög, de cafatok sem maradtak abból a képzeletbeli zsákból.
Ez ugyanis az ő véleménye:
„Ezt amúgy köldöknézésnek vagy maszturbációnak is lehet hívni – végül is a trianonsirámos összetartozósdi is erről szól.”
Nos hát, így állunk. Mondhatnánk, az ég kék, a fű zöld, a liberális pedig nemzetellenes. De az újdonsült főpolgármester arra azért ne vegyen mérget, hogy kihúzza a homokos zászló egy hétig…
Lantos János – Kuruc.info
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready