Bezár!
2019. november 12., kedd, Levente, Tihamér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:38 Zavargások voltak Bolíviában Morales lemondását követően22:17 A krokodil nem szereti, ha nyomják a szemét21:31 Bedobott néhány felest, hogy legyen mersze felhívni a rendőrséget - végül túl sok bátorságra tett szert21:20 "Nagyon szerettük egymást" - mondta lefejezett menyasszonyáról a Napóleon-szakértő21:16 Lengyel, magyar - két jó barát21:00 Egyetértett Putyin és Merkel az ukrajnai rendezés mikéntjében20:42 Dánia nem várja tárt karokkal a törökök által kitoloncolt dzsihadistákat20:16 Berlusconi inkább hallgatott a maffiáról19:27 Putyin: tovább lopnak a Vosztocsnij űrrepülőtéren18:52 Választási rejtély: román szavazatok ezreit zsebeli be rendszeresen az RMDSZ18:29 A Mirkóczki helyére ülő kádert sem hozza zavarba a valóság: "a Jobbik visszaküzdötte magát a legerősebb ellenzéki párt szerepkörébe"18:06 Isten éltessen, Lengyelország!17:28 Káposztáshordó volt a szavazóurna egy román településen16:41 Aszad nem hiszi, hogy a jenkik valóban végeztek az IÁ-vezérrel16:26 Képmutatásból jeles: a Jobbik beköltözik Gyurcsány házába, majd felháborodást színlel a többi lakó miatt
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika :: :: Hozzászólások

Két külön világ

Reklám

Az élet időnként furcsán alakítja történéseit. De alkalmat enged arra, mindenki megragadja azokat az értékeket, melyek számára fontosak. A napokban két külön világ határvonalai váltak újra hangsúlyosabbá, jól láthatóbbá. Mert tekintsünk most már túl az önkormányzati választások rideg számain és százalékain, Karácsony Gergely, Budapest új főpolgármestere, aki még hivatalba lépése előtt fontosnak tartotta leszögezni, a természetellenes fajtalankodók menetén a forró nyári szél lengeti majd a szivárványos zászlót a városháza erkélyén, egy másik szimbolikus ügyben is kitette az irányjelzőt.
Zoom
Zuglóban már kitűzte, hazafiak el is távolították (kép: 444 blog)
Lenácizta Wass Albertet. A „nácizásról” természetesen ma már tudjuk, távolról sem azt jelenti, az illető valóban az volt. Ugyan. A baloldal számára minden, ami kicsit is magyar, mindaz, ami a nemzet összetartozását hivatott szolgálni, üldözendő, káros, meghaladott. Erről szólt e kijelentés is.
A sors furcsa fanyar fintora viszont éppen az, tette ezt majdnem napra pontosan egy olyan évfordulón, ami a Kárpát-medencei magyarság életében igen fontos, kiemeltképp székely testvéreink esetében. Mert 1848. október 16-án Agyagfalván gyűlt össze 60 ezer székely ember, hogy hitet tegyen. A fogadalom arról szólt, hogy hűséget esküdtek a magyar nemzet egységét megtestesítő királynak és kormánynak, a magyar nemzet szerves részeként tekintenek magukra. De ez a vállalás ma is érvényes. Hosszú évek küzdelmei után éppen most, 2019-ben sikerült elérniük, amit már 100 éve tűztek ki célul, hogy Agyagfalván létesüljön az akkori események tiszteletére egy emlékház.
Zoom
Tisztességes magyar ember ezt tűzi ki (kép: MTI)
Wass Albert, mint erdélyi író, ezer szállal, szívével és lelkével kötődik ehhez a földhöz, írói zsenialitása abban áll, az erdélyi magyarság lelkének minden apró rezdülését képes volt magasirodalmi formába öntetni. De Karácsony szerint ő egy „náci”. Ha pedig egy liberális vagy baloldali azt állítja, akkor további érvek és tények már nem szükségesek.
Szokás mondani, kibújik a szög a zsákból. Az Azonnali.hu liberális portálon Techet Péter tolla alól viszont egy olyan mondat jött ki a székely-magyar összetartozás napján, ahol nemcsak hogy kibújt a szög, de cafatok sem maradtak abból a képzeletbeli zsákból.
Ez ugyanis az ő véleménye:
„Ezt amúgy köldöknézésnek vagy maszturbációnak is lehet hívni – végül is a trianonsirámos összetartozósdi is erről szól.”
Nos hát, így állunk. Mondhatnánk, az ég kék, a fű zöld, a liberális pedig nemzetellenes. De az újdonsült főpolgármester arra azért ne vegyen mérget, hogy kihúzza a homokos zászló egy hétig…
Lantos János – Kuruc.info
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready