2020. június 2., kedd, Kármen, Anita, Csilla napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:30 Mi Hazánk: emlékezzünk és emlékeztessünk!17:02 Mirkóczki "amit 2010 előtt mondtunk, nem volt igaz" Ádám is elhagyja a süllyedő hajót - de nem azért...16:47 Most épp az ún. Szlovákiával dúl a szerelem, még az is kiderült, hogy Pozsonynak szívügye a felvidéki magyarság16:16 Vajon csak a Mi Hazánk megemlékezésétől rendült meg az ORÖ, vagy Rácz László szexuális szokásai is megérintették őket?16:03 "Semlegesítik" Hitler szülőházát a szellemiségétől ma is rettegő demokraták15:46 Egy kis nosztalgia az őszödi beszéd évfordulójának árnyékában: az MSZP frakcióvezetője azt szerette volna, ha újra oszlatják a rendőrök a "rasszistákat"15:31 Találós kérdés: honnan lesz Nike-cipője a niggernek?15:22 Felmérés: nincs olyan magyar, aki ne úgy gondolná, hogy a trianoni diktátum igazságtalan és túlzó volt15:08 Salvini: számunkra Magyarország példakép14:35 Ha nem cigány témáról van szó, még Balognak is vannak értelmes gondolatai14:29 Ausztráliában is beindította a tüntetéshullámot az amerikai néger halála14:13 Száz néptáncos közös előadása emlékeztet a diktátumra a Hősök terén13:54 Rablóink rokonszenve: legkevésbé az oláhok és a rácok kedvelnek minket - az érzés kölcsönös13:34 Lesz Himnusz június 4-én a zsidó/ballib tévékben és rádiókban? Hamarosan kiderül13:22 Országos tisztifőorvos: a járvány egyértelműen lecsengőben van
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika :: :: Hozzászólások

Áltudományos tévécsatornák tragikomikus műsorai – nem csak Hollywood szennyezi az agyunkat

Reklám

Az elmúlt 15 évben a kereskedelmi televíziók oldalvizén egy olyan új stílusú és tartalmú műsor és csatornaválaszték jött létre és kezdett terebélyesedni, ami azelőtt nem létezett. Ezek a csatornák olyan emberek igényeit próbálták kiszolgálni, akik nem a valóságshow-ra, sportműsorokra, vagy olcsó, gagyi nyugati filmekre vágytak, hanem valami komolyabb tartalomra, ami elmélyíti a tudást, műveltséget ad, elgondolkodtat. Nos a létrejövő népszerű tudományos csatornák kínálata ezeket a jogos emberi igényeket sárba taposta, és globalista érdekek alá rendelte olyan mértékben, hogy az még a hollywoodi filmipar politikai korrektségén is túltesz.
Zoom
Sajnos ez a "dokumentumfilm" is létezik...
A műsorszolgáltató kínálatában nálam a ’népszerű tudományos’ TV csatornák egymás melletti programhelyeken találhatók, vagy 20 csatorna egymás után. Ahogy odakapcsolok az elsőre, ott valami ’nácista’ dokumentumfilm megy, és meg kellett tudnom, hogy Hitler bizony őrült volt, és a náciknak nagyon alacsony volt az intelligencia szintjük. Ez nagyon megrázott, ezért rögtön tovább is kapcsoltam a következőre. Állati szex, bizony az állatok között is vannak buzeránsok, de ez rendjén van, és ők ezt természetesen tudják megélni (nem úgy, mint a szélsőjobboldal, de ezt nem mondták ki). Gyorsan tovább új csatornára. Texasi vadőrök küzdelme a bűnözők ellen. Hát ha van valami, ami jól jöhet itt a Kárpát-medencében, akkor ez mindenképpen. Újabb kapcsolás, újabb szenzáció. Hitler nem halt meg, kimászott a bunkerablakon, és megszökött, a 70-es években az Andokban látták, a magashegyi vonalon volt vasúti pénztáros. Szerintem reális, mert a július 23-i merénylet után szüksége volt egy kis hegyi levegőre. Újabb kapcsolás, újabb értékes műsor: A kereszténység története. Mária Magdolna tulajdonképpen Jézus nagybátyja volt, de ez nem akadályozhatta meg őket abban, hogy összeházasodjanak. Közeledik már a szellemi katarzis. Kapcsolás, Raktárháborúk... Amerikában a gazdátlanná vált raktárfülkék tartalmát pár év elfekvés után árverés útján értékesítik. Ezek nagyon el vannak maradva a magyar gyakorlattól. Nálunk a vasazó és színesfémező hercegeink már az első héten megoldanák a feladatot. Kapcsolás, új csatorna. Újabb antifasiszta csapás zúdul rám. Hitler tudósai már majdnem kifejlesztették a szuperfegyvereket, de akkor hirtelen áramszünet lett, mert megjöttek az oroszok. Utolsó kapcsolás. Valami animális kanális. A madarak a dinoszauruszokból alakultak ki, mert ez evolúciós előnyt jelentett nekik. És tényleg, a Brachiosaurus például kiköpött olyan, mint a dolmányos sirály. De jött az a meteor, és a hirtelen környezetváltozást a Sauropodák nem bírták tovább, és beadták a felmondásukat.
De ezen a ponton le kellett feküdnöm pihenni, mert ennyi hülyeséget még Gyurcsány évértékelőjén sem hallottam. Ez a folyamatos antifasiszta sokk, a szünet nélküli evolúciós túlélés, az ausztrál aranyásás és a múzeumi rejtélyek megoldása olyan intellektuális kihívás elé állítottak, amit nem kívánok senkinek sem ilyen frontálisan.
Egy kicsit hátralépve a konkrét látnivalótól, próbáljuk csak végiggondolni, hogy mi is ez a kritikán aluli minőségű szellemi trágyadomb, amit ezeken az úgynevezett tudományos csatornákon összehordanak és a fejünkre zúdítanak. Valószínűleg valami tengerentúli globalista intézetben dolgozó ’társadalmi mérnök’ így lőtte be a kelet-európaiak tudományos igényszintjét, és ezt a portfóliót erőltette rá a kelet-európai műsorszolgáltatókra. Úgy gondolta, hogy ami Texasban a mexikói vendégmunkásoknak jó volt, az nekünk is bőven elég lesz. Miközben nézem ezeket a valahonnan kikukázott ’műsorokat’ – a többsége olyan régi, hogy már a bolsevik nézetek is megváltoztak azóta – azon gondolkozom, hogy összeáll e valamivé ez az egész, vagy úgy hajigálják őket össze eseti agymosásra.
Nos az egész úgy néz ki, mintha egyfajta újbolsevik-falanszter világnézetet próbálnának minden nézőben kialakítani, aki kellő gyakorisággal nézi ezeket. Persze ennek a hatásfokát a kiemelkedően gagyi színvonal erősen lerontja, még nem találkoztam olyan emberrel, aki ezeket a ’produkciókat’ szó nélkül elfogadta volna. Azért nem politikailag korrekt világképet mondtam, mert olybá tűnik, mintha bizonyos elemekre kiemelkedően koncentrálnának, más dolgokra pedig nem különösebben figyelnek. Mik tehát azok a sarokpontok, amik nyomatékosabban jelennek meg? Hát természetesen a hamisítatlan materialista világnézet, ami olyan természetességgel jelenik meg a műsorokban, mintha nem is lenne alternatívája. Szó van ugyan a vallásokról számos műsorban, de ezeket csak, mint anakronisztikus eszmetörténeti érdekességeket írják le. Úgy, mint esetlegesen konkurens világnézet vagy cselekvési minta, úgy szóba sem kerülnek. Ősrobbanásról szóló műsorok garmadája, naprendszerünk kialakulása, a Föld kialakulása, évmilliárdok hajigálása minden irányba. Fekete lyukak, üstökösök, gravitáció és az idő elemzése. A háttérben mindenhol az einsteini metafizika magyarázatai. Kreacionizmus természetesen sehol, vagy esetleg ’történelmi’ műsorok lábjegyzetében néhány gúnyos megjegyzés mellett. Arról sem mesélnek semmit, hogy milyen népszerű lett a tudósok között mostanában az ’intelligens tervezés elmélete’, főleg a tengerentúlon.
És az evolúciós elmélet mindent beborít. A neodarwinizmus, a véletlen génmutáció és a környezethez való alkalmazkodás spriccel a műsorokból. És ha valamit sehogy sem lehet ebbe a kalitkába betuszkolni – mostanában már elég sok dolog kérdőjelezi meg ezt a sémát - akkor valami elképesztő véletlent, vagy megváltozott környezeti faktort hoznak fel magyarázatként. Az ember szerintük természetesen egy közös őstől való, aki valahonnan Kelet-Afrikából származik, és onnan rajzott ki a világba. Rengeteg lelet szól ez ellen, és tudósok garmadája tiltakozik, de ez sehol sem jelenik meg ezeken a csatornákon. Vajon miért? Hát azért, hogy ne lehessünk rasszisták. Nehogy azt higgyük, hogy egyik rassz különb a másiknál, amikor mindannyian egy közös tőröl fakadunk. Azt persze senki sem tudja megmagyarázni, hogy ha ez így van, akkor miért is van annyira lemaradva a legősibb rassz a fejlődésben a többitől? De hagyjuk a kukacoskodást. És természetesen az emberiség már annyira össze van keveredve, hogy nincs is értelme elkülönült homogén csoportokról beszélni. De mióta tudom, hogy Gyurcsány nem magyar, hanem „dél-lengyel származék, német–francia és némi görög, balkáni beütéssel” azóta nekem egyértelmű, hogy az ilyen erős keveredésnek bizony vannak elmekórtani következményei. Az ő esete a bizonyíték rá.
A klímakatasztrófa itt van a nyakunkon. Hacsak addig egy üstökös belénk nem jön. Ha ez így megy tovább, akkor a magam részéről már 3 évet sem adnék az emberiségnek. Akartam még néhány sor szőlőt telepíteni, és 1-2 barackfa ültetésén is gondolkodtam, de így nincs értelme.
A társadalomtudományi műsorokból csak úgy csöpög az antifasizmus. Hitler őrült volt, Hitler ezoterikus volt, Hitler homokos volt, Hitler vérfertőző volt, Hitler pedofil volt. Néhány antifasiszta műsor csak az utóbbi 2-3 nap terméséből: Hitler titkos tudománya, A Harmadik Birodalom építményei, A Harmadik Birodalom titkai, Nácivadászok, Náci kincsek nyomában, Hitler bajnokai, Tündöklés és bukás: a II. világháború fordulópontjai, A náci ékszerrablás, Normandiától Párizsig, Kapituláció, D-nap: az eltitkolt tragédia, A nácik bizarr háborúja, A náci aranyvonat története, A második világháború: Egy birodalom ára, Tiltott történelem – Nácik nyomában.
Ezeknek a műsoroknak a mennyisége és a kritikán aluli gagyisága már annyira túllép minden mértéket, annyira túltolják, annyira nevetséges kontextusokban tárgyalják, hogy nem is értem, hogy ezt ők nem érzékelik. Azt szokták mondani, hogy az arányokat be kell tartani, a középmértéket nem szabad sokkal túllépni, mert akkor minden dolog a saját cáfolatává, antitézisévé válik. De ez legyen az ő problémájuk.
Sok évvel ezelőtt, mikor először láttam ezeket a csatornákat, felfokozott várakozást éreztem egy-két műsorral kapcsolatban. Azt hittem, hogy választ fogok kapni egy csomó kérdésre az adott témával kapcsolatban. De szó sem volt erről, feltettek egy szenzációs, hatásvadász kérdést, amit nem válaszoltak meg, mert nem tudtak. Kifejtettek néhány általános információt, ami egy közepes olvasottságú embernek is a könyökén jön ki, megnézettek közben jó néhány reklámot, aztán a végén válaszok nélkül kurtán-furcsán lezárták a többnyire 50-60 perces epizódot. Aztán később azt a közbenső gagyi információs részt szépen összekeverték polkorrekt tartalommal, amitől az egész felvette a mai tragikomikus formáját. Hát nagyjából ez az eszenciája ennek.
Mi az tehát, ami a legszégyenletesebb ebben az áltudományos mentális környezetszennyezésben? Két alapvető elvet taposnak lábbal ezeken a csatornákon.
A tudomány egyik fő elvének a nézetek ütköztetésének teljes megtagadása, a saját, beteges világkép erőltetése történik ezeken, alternatívák nélkül.
A tudomány fő eszközét a tiszta észt és a racionalitást a háttérbe szorítják, az érzelmeket felszítják, és a balliberális világnézet irányába terelik.
Én csak annyit tudok javasolni, hogy gyerekeknek ne engedjék ezt a szellemi hulladékot nézni. Felnőtt, valamennyire is iskolázott emberekre ez már nem veszélyes, de a fiatalokra még az lehet. Érdemes olyan csomagot választani, amiben ezek a csatornák nincsenek benne. Természetfilmek és történelmi ismeretterjesztő filmek is bőségesen találhatók a különböző videomegosztókon, fájlmegosztókon, ráadásul ezeknél sokkal jobb minőségben és tartalommal.
A balliberális befolyásolás ellen védekezni a legegyszerűbb eszközökkel a legkönnyebb. A normál fizikai higiénia mellett oda kell figyelni a mentálhigiénére is. Szennyezett táplálék mellett nem fogyasztunk szennyezett szellemi táplálékot sem. Hagyományos, szolid életvitel, gyermekek nemzése, elsősorban magyar élelmiszer fogyasztása és megalapozott, klasszikus tudás megszerzése. A józan paraszti ész, és a kritikus gondolkodás állandó használata, a családi és a nemzeti identitás szigorú megőrzése mellett. Nem fogadjuk el a fehér embernek ajánlott ’végső megoldást’, az abortuszt sem.
Ha ezt betartjuk, akkor a neobolsevik médianyomás, a hollywoodi filmek polkorrektsége és a ’magas tudományos’ TV csatornák egyik ostobasága sem foghat ki rajtunk. A ’rémisztő képződmény’ fehér ember, már sok nehéz helyzeten úrrá lett a történelme során. A neoliberálisok kipusztítási kísérlete is kudarcra van ítélve. Főleg úgy, hogy sokunk előtt már rég le vannak lepleződve.
Szende Péter – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready