A napokban indexes újságírók kérdésére Rétvári Bence államtitkár elmondta, nem tartja célravezetőnek azt a módot, ahogy a Mi Hazánk hívja fel a figyelmet a közbiztonság tarthatatlan helyzetére. Sőt, egyenesen elfogadhatatlannak nevezte azt. Rétvári koordinátarendszerében úgy áll a dolog, két szélső pont között ők, tehát a Fidesz foglalja el a megfelelő középutat.
Ez akképpen fest, létezik a „Soros-féle szélsőség”, amely műveli, amit művel, láthattuk például a gyöngyöspatai kártérítések ügyét, de van a túloldali szélsőpont, a Mi Hazánk és a nemzeti szervezetek, melyek – szerinte – szintén nem jelentenek gyógyírt az elmérgesedő bűnözésre, arra, hogy Északkelet-Magyarországon tényleges no-go zónák alakultak ki, és hosszasan sorolhatjuk.
E ponton álljunk meg egy kicsit. Ez az érvelés ott dől meg, hogy a magyar állam, tehát a kormány nem látja el megfelelően feladatait. Nem csak a Fidesz, de valamennyi kormány a rendszerváltás óta. Egyébként maga Toroczkai László mondta a hétvégén, mi azért vagyunk itt, hogy arra ösztökéljük a kormányt, tegyen valamit. Tehát abban nyilván nincs vita, ez a mindenkori kormány és a rendőrség feladata. Volna.
Zoom
Rétvári szerint ez elfogadhatatlan (fotó: elemi.hu)
Felmerül a kérdés: ha 30 év alatt nem sikerült érdemi előrelépést eszközölni, mi marad? Némán tűrjük, hogy elveszítjük földjeinket, vagy mi magunk vesszük kezünkbe sorsunk? Történelmünk arra tanít minket, ez utóbbit válasszuk.
Ebből a kontextusból nézve rögvest más megvilágításba helyeződik a történet, a két szélső pont pedig megváltozik. A Soros-féle nemzetközi erők nemzetpusztító tevékenységének káros mivoltáról természetesen nem nyitunk vitát Rétvárival, de a realitás azt diktálja, kimondjuk, a másik káros válasz erre az, ha tulajdonképpen nincs válasz. Az, ha csak kommunikációs szinten folyik a „harc”, az, ha csupán érdekek és nem értékek mentén kapnak fel egy-egy témát (migráció), ez lényegében a machiavellista áljobboldaliság döntő ismérve.
Sokat hallunk manapság a kormányhoz hű megmondóemberek szájából olyasféle kijelentéseket, mégiscsak felháborító, hogy „munka nélkül kapjanak pénzt egyes csoportok”, az pedig egyenesen vérlázító, hogy burjánzik a „börtönbiznisz”, és nem állapot, a strasburgi bíróság ezt meg azt ítél meg bűnözőknek. Teljesen jogos és legitim témafelvetés, hogy Magyarországnak ki kellene vonnia magát a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága fennhatósága alól. De vajon feltette valaki a kérdést, ez a bíróság milyen jogszabályok alapján hoz meg ítéleteket?
Zoom
Ezzel mi a helyzet? (szentkoronaradio.com)
Bevallom, sehol nem hallottam, sehol nem olvastam, hogy bárki ezt feszegette volna. Akkor én most felteszem, majd meg is válaszolom a kérdést. „Meglepő”, de a hatályos magyar jogszabályok alapján, pontosabban fogalmazva, amiket a magyar állam is ratifikál. S jön a következő költői kérdés, vajon ki hozza meg immár 10 éve a törvényeket, mégpedig kétharmados többséggel? Kinek lett volna egy évtized alatt lehetősége arra, hogy törvényeket hozzon a „börtönbiznisz” ellen?
De ez csak egy példa a sok közül.
Persze, miután 10 év után valakinek „feltűnt”, hogy ez egy létező probléma, most újabb nemzeti konzultációba fog a Fidesz. Az érdemi cselekvés helyett egy kommunikációs mutatvány, mely olyan kérdéseket fog tartalmazni, amelyekre mindenki tudja a választ.
Tehát teljesen felesleges.
A „börtönbiznisz” persze, csak egy mozaik a sok közül. Általában véve óriási gondot jelent, léteznek vidékek, melyek teljes mértékben elcigányosodnak, ezzel együtt pedig napról napra nő a bűnözés. Nincsenek rendőrőrsök, nem mernek bemenni a mentősök, gazdasági értelemben is egyre inkább csúsznak lefelé, hatalmas magyar elvándorlás tapasztalható, rohamléptekkel halad Északkelet-Magyarország az „elkoszovósodás” felé. És ebben a pillanatban Rétvári államtitkár úrnak az a legnagyobb baja, hogy vannak magyarok, akik sorsukat saját kezükbe véve felemelik hangjukat, testi épségüket veszélyeztetve odamennek, tüntetnek és emlékeznek, hogy a kormány végre tegyen valamit?
Ha így van, az sokat elárul a „narancsos jobboldaliságról”.
Lantos János – Kuruc.info