Bezár!
2020. május 27., szerda, Hella, Gyula, Szörényke napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
12:33 Gyöngyöspata üzenete: 2040 óra hiányzás és háromszori megbukás 3 millió forintot ér12:20 Több mint 12 ezer kilométert tett meg egy kakukk hazafelé Afrikából Mongóliába12:07 TASZ, segíts: négy évre ítéltek egy szegény visszaesőt, pedig gyerekei vannak!11:27 Péntektől nyitnak a fővárosi éttermek zárt terei, valamint a játszóterek is11:15 Őrizetbe vettek egy ügyvédet, aki saját ügyfelét zsarolta meg10:55 "Jól tettétek, hogy megöltétek a két büdös rasszista kutyát, kínozni is kellett volna őket!"10:47 Tizennégy tagú internetes csalóbandát fogott el a rendőrség10:23 "Primitív ösztönű cselekvés" - Gaudi-Nagy Tamás a cigánybűnözés ismérveiről10:08 Bulgáriában június elsején újranyitnak az éttermek, bárok és kávézók09:53 Először fordult elő, hogy a Twitter pontatlannak minősítette Trump bejegyzését09:42 Megszűnik a Nemzeti Eszközkezelő Zrt.09:22 Autóipari befektetésekre készül Kínában a Volkswagen08:53 "Asszony kell a házhoz" - a bölcsesség gyakorlatba ültetése turai módra08:33 A távozó amerikai hírszerzési főnök további dokumentumok titkosítását oldotta fel07:58 Trump Biden maszkján élcelődött, aki erre tökéletes kreténnek nevezte
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika, Külföld :: :: Hozzászólások

Antifa vs. AfD - hova tegyük a populistákat?

Reklám

A CDU-tól jobbra álló AfD (Alternative für Deutschland) nem tekint vissza túlságosan nagy történelmi múltra a jelenkori Németország történelmében. Egyfajta harmadik utas politikát képviselnek hazájukban, ám ez inkább jelent egy – modern szóval élve – populista irányzatot, semmint a tényleges, a szó rendes, régi értelmében vett harmadik út képviseletét (arra ott van a sokkal régebbi múltra visszatekintő NPD).
Zoom
A sajtó által szélsőjobboldalinak nevezett párthoz képest különösen érdekes az AfD viszonya a zsidósághoz és Izraelhez, ezt szemléltetik ezek a plakátok és idézetek is. A szövegből: Zsidók az AfD-ben? Igen, vannak, sőt, most szövetséget is alapítanak (forrás: jfda.de)
Zoom
AfD, a zsidók új politikai otthona (forrás: afd.nrw)
Az AfD politikai teljesítménye ingadozónak mondható. Természetesen ez függ Németország területeinek általános pártpreferenciájától, így például a most vasárnap tartott hamburgi törvényhozási választáson a vörös győzelem különösebben nem jelent nagy meglepetést. Természetesen a hanaui lövöldözést közvetve megpróbálták az AfD nyakába varrni (régi bolsevik trükk ez, ugyebár), amely okozhatott átmeneti gyengülést a pártban, de Hamburg és körzete amúgy sem a nacionalizmusáról híres. De vajon tényleg a holoemlékezésen elbóbiskoló Alexander Gauland az egyetlen, ami rögtön "beugorhat" nekünk, ha az AfD-t említjük? Egyáltalán nem! Ezt a rövid, szürreális történetet szeretném megosztani a kedves olvasókkal.
Zoom
Az AfD a zsidó közösség oldalán áll az iszlamisták által jelentett veszély idején (forrás: Twitter)
Zoom
Az AfD megvédi a zsidókat az antiszemita migránsoktól, mindig is Izrael mellett álltunk (forrás: arnongrunberg.com)
Zoom
Azonnal kiutasítani az antiszemita muszlimokat! (forrás: Twitter)
Februárban történt, hogy az AfD ifjúsági tagozata, a Junge Alternative (JA) éppen egy holokauszt-filmvetítésre igyekezett (ugyan, hova máshova?), amikor fél tucat maszkos ember rájuk támadt és ütlegelni kezdték őket, veszélyes, ám törvényileg külön nem büntethető fegyverekkel (törött üvegek stb.). A támadást később a szélsőbaloldali antifa-mozgalom vállalta magára, ami azért érdekes, mert az AfD fiataljai között számtalan zsidó is volt (most már legalább érthető, miért holovetítésre igyekeztek). Szóval... szerintem érdemes ez egy kicsit ízlelgetni, mielőtt megpróbáljuk elhelyezni az AfD-t a "Nap alatt". Összefoglalva: a nemzetiszocializmus, fasizmus ellen akár fizikai síkon is harcolni kívánó antifa megveri a holokauszt-filmvetítésre igyekvő fiatal AfD-s tagokat, akik a balliberális médiumok szerint ugyan szélsőjobboldaliak, mégis rendelkeznek még zsidó tagozattal is? Most akkor lényegében antifa vert antifát? Nem, ez nem egy Monty Python-film, hanem a jelenlegi politikai állapot Németországban.
Zoom
Az SPD és a CDU zsidógyűlöletet importál! (forrás: afd-fraktion-sachsen.de)
Zoom
Mit szeretnek a zsidók az AfD-ben? Kiderült ezen az izgalmas előadáson... (forrás: Twitter)
Zoom
A zsidó tagozat elnökének bemutatkozása és izraeli zászlója (forrás: ludwigsburg.afd-bw.de)
S, hogy ezek után hová tegyük a populista (tehát a szó valódi értelmében nem szélsőjobboldali, illetőleg nemzetiszocialista AfD-t), akinek az egyik vezető politikusa holomegemlékezésen szundít a Bundestagban (az okát egyébként nem tudni, miért aludt el), ugyanakkor rendelkeznek zsidó tagozattal (amit egyébként még mindig el lehet fogadni abban az esetben, ha ők alkalmazkodnak a "megfelelő ideológiához", hiszen a Harmadik Birodalom keretein belül is működtek zsidók, ha nem is sokan) és holokauszt-filmvetítésre mászkálnak?
Videó a zsidó tagozat megalapításának bejelentéséről:
Nehéz megválaszolni, hiszen a szintén német, a szó szoros értelmében szélsőjobboldali NPD-ről (Német Nemzeti Demokrata Párt) hasonló furcsa jelek nem láttak napvilágot.
Zoom
Egy remek NPD-plakát a múltból, a képen Udo Voigt, a párt korábbi elnöke. Nem valószínű, hogy az AfD hasonlókban gondolkodik...
Az AfD egyszerűen csak meglovagol egy elégedetlenségi hullámot, és rokonságban áll a Salvini-féle olasz populistákkal, akik Izrael nélkül egy lépést nem mernek tenni? Ha nem is ennyire rossz a helyzet, és biztosak lehetünk benne, hogy az AfD-ben sok tisztességes hazafi is tevékenykedik, a dolgok sajnos hasonló irányba mutatnak.
Legyünk tisztában az Európát körbeölelő politikai légkörrel és legyünk éberek! Hiszen tudjuk jól, hogy amit nem tudnak "ők" megsemmisíteni, annak az élére állnak!
Ábrahám Barnabás – Kuruc.info
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready