Bezár!
2020. augusztus 9., vasárnap, Emőd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:11 Megnyíltak a szavazóhelyiségek Fehéroroszországban07:58 Átlépte a százezret a covidos halottak száma Brazíliában07:41 Nincs már sok idejük hátra a Huawei Kirin-csipjeinek07:25 Trump nem jutott dűlőre a demokratákkal, rendeletben próbál munkanélküli segélyt adni06:56 Összetört a gigászi Milne23:01 Fehéroroszország: a választásra jogosultak harmada már előzetesen voksolt, "véletlenül" őrizetbe vettek két ellenzéki kampánystábtagot22:48 Napi devianciapropaganda: Józsefváros a legújabb Zugló22:33 "Akasszátok fel őket!" - ez a tüntető tömeg kedvenc jelszava az "ítélet napján" Bejrútban22:19 Jeruzsálemben tömegtüntetésen követelik Binjámin Netanjáhu és kormánya távozását21:57 Momentum-DK-viszály: manipulált hangfelvétellel, fizetett hirdetésben sározással folytatódott a gödi történet21:25 Ronaldinhóék újabb 200 ezer dollár kifizetése után szabadulhattak a paraguayi luxushotelből21:01 Tizenegyen meghaltak egy lakástűzben a csehországi Bohumínban - állítólag egy lakó felgyújtotta a saját ajtaját20:46 A magyarországi négerek is rájöttek, milyen nehéz a sorsuk20:10 MACS-vezető: a vértranszfúzió a legnagyobb doppingmumus19:33 Megnőtt az illegálisan Csehországban tartózkodók száma - ukránok, moldovaiak, vietnámiak
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika :: :: Hozzászólások

Sérti a négert a dzsungel világa? - "Rasszista" lett A dzsungel könyve

Reklám

A minap igazán magas labdát dobtak fel nekünk a haladó harcosok. Sok minden más egyéb klasszikus mellett az 1967-es kasszasiker, A dzsungel könyve (egyébként érdekesség gyanánt jegyzem meg, hogy ez volt az utolsó olyan Disney-produkció, amelyen maga Walt Disney is személyesen dolgozott, ugyanis nem sokkal később hunyt el) sem kerülhette el a modern kori jakobinusok figyelmét. Mielőtt azonban erre rátérnénk, gondolkozzunk el rajta, vajon mi zavarhatta ezeket a jómadarakat az animációs filmben? Mivel ez pontosan nem derül ki, gondoltam, pár eshetőséget én magam szedek össze.
1. Elképzelhető, hogy maga a dzsungel – amely meglepő módon a rajzfilm helyszíneként szolgál – "rossz emlékeket ébreszt fekete embertársainkban", esetleg eléjük tárja a valóságot. Mindenesetre arra a bölcsességre, miszerint a négert kihozhatod a dzsungelből, de a dzsungelt a négerből nem, az elmúlt pár héten annyi bizonyítékot szolgáltattak, hogy évtizedekig elérvelgetünk majd belőlük.
2. Lehet, hogy Lajcsival, az orángután királlyal és fárasztó majmaival volt a probléma? A párhuzamot gondolom nem kell túlmagyarázni, mindenki tisztában van vele. Fontos szempont viszont, hogy Lajcsiék nem lopkodtak plazmatévéket.
3. A dzsungel könyve egy "emberkölyökről", Maugliról szól, akit kiskorában az indiai dzsungelben hagytak, majd farkasok neveltek fel és állatok között szocializálódott. A történet fő szála azt a folyamatot kíséri végig, ahogyan – számos nehézség közepette – Maugli visszatalál az emberek világába. Lehet, hogy a lázadó négerek csak a Maugli által elért sikerekre irigyek.
Zoom
Ajjaj! Kezdem sejteni, mi a "baj" a rajzfilmmel...Nehogy magára ismerjen pár fosztogató (forrás: pinterest.com)
A dzsungel könyve (és tucatnyi más társa) ugyan még mindig jobban járt, mint az Elfújta a szél, hiszen csak "figyelmeztető feliratot" kapott a Sky Cinema nevű óriáscégtől. A Sky szerint ezek a filmek, mesefilmek "elavult hozzáállásúak", így aki meg szeretné tekinteni mondjuk Az utolsó szamurájt, az 1941-es Dumbót, vagy az Álom luxuskivitelbent, az "figyelmeztető felirattal" fog találkozni a film elején: "Ez a film elavult hozzáállású nyelvi és kulturális ábrázolásokkal jár, amelyek sértően hathatnak ma."
A Sky szolgalelkű szóvivője a következőt nyilatkozta: "A Sky elkötelezett amellett, hogy támogassa a rasszizmus elleni küzdelmet és javítsa a sokszínűséget és a beilleszkedést a képernyő előtt és a képernyőn kívül egyaránt." Hozzátette még azt is, hogy a Sky tulajdonában lévő csatornák mindegyikét felülvizsgálják majd, "szükség esetén pedig cselekednek". Ez a "cselekvés" pluszinformációk elhelyezését jelenti (legalábbis egyelőre), ami alapján a sok érzékenyített agymosott eldöntheti, hogy megnézik-e az adott filmet, avagy sem. Nem mellesleg van még hova fejlődnie a Skynak, hiszen a Disney Plus már 2019 novemberében, tehát a drogos bűnöző halála előtt több mint fél évvel "figyelmeztetett", hogy a régi filmek "elavult kulturális ábrázolásokkal" rendelkeznek.
S, hogy mennyibe kerül a Sky-féle fehérellenes kultúrharc? Ezidáig tízmillió fontba, vagyis körülbelül négymilliárd forintba (úgy hiszem, lenne ennek a pénznek jobb helye is).
Az elmúlt hetekben úgy zúdulnak ránk a képtelennél képtelenebb hírek, hogy még gyakorlott embereknek is egyre nehezebb lépést tartani velük. Aki pedig tudja, hogy a történelem ciklikus működéssel bír (és nem egy folyamatos, egyenes mentén ábrázolható fejlődéssel), az azzal is tisztában van, hogy ilyen esetekben nincs megállás. Legalábbis jelentős ellenállás nélkül biztosan nem, ugyanis egy öngerjesztő folyamatról beszélünk. Az ilyen és ehhez hasonló időszakok csak akkor törtek meg, ha voltak olyanok, akik a normalitás nevében felléptek a felforgatók ellen és kérlelhetetlenül, bármi áron rendet teremtettek. Ez az erő hiányzik manapság.
Ábrahám Barnabás – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready