Bezár!
2020. július 4., szombat, Ulrik napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:08 Erő és dicsőség – 1113 éve zajlott a pozsonyi csata14:57 Tartós afganisztáni békében és gazdasági fejlődésben reménykedik Washington különmegbízottja14:29 Túl feltűnőek voltak a 12-0-s eredmények az örmény másodosztályban14:12 Budaházy: Július 4.14:03 "Ki a székely himnuszt a Parlamentből, le a székely zászlót a Parlamentről!"13:58 Gyorsul a járvány terjedése Indiában és Japánban13:41 Gaudi: az új rendszer szakított a nemzetellenességre épülő iránnyal, de a gárdisták üldözését folytatta13:25 Több mint 900 új fertőzöttet regisztráltak Ukrajnában13:08 Baleset miatt torlódás van az M7-esen Érdnél12:39 MÁV: a vonat nem játék - közleményben figyelmeztetik a csínytevőket12:21 Így támad az antirasszista kölyökniggerhorda11:57 Többtucatnyi halálos áldozata van az indiai átvizeknek11:36 Országos halünneppé tennék július második szombatját11:05 Rasszista metrómegállót füleltek le Berlinben10:48 Bolsonaro megvétózta a kötelező maszkvislést előíró törvényt, módosításokat kér
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika, Külföld :: :: Hozzászólások

A "Hitler-ügy": beszéljünk inkább Mandela bűneiről!

Reklám

Miközben a teljes Fidesz-közeli média azon háborog, hogy Újbuda polgármestere, a DK-s László Imre azt állította, Hitler megérdemelte, hogy a Time magazin az év emberének választotta az egykori német kancellárt, érdemes azt is megnéznünk, egyáltalán miért vetette fel.
Egyébként megvan a diszkrét bája, s egy gondolat erejéig érdemes felidéznünk, milyen stílusban ragadta meg a témát a kormánypárti sajtó. Aznap rögvest megszólalt Kósa Lajos is, de a Hír TV Troll c. műsorában fodros hullámként csapott fel régi „jó” SZDSZ-es ízű antifasizmus, jellegében semmiben sem különbözött attól. Ez persze nem azt jelenti, hogy László Imre védelmére kelnék, hiszen mégiscsak a Gurcsány-párt polgármestere, és még csak azt sem jelenti, hogy ne lehetne kritikát megfogalmazni Hitlerrel kapcsolatban, de itt egészen más síkon mozgott a téma tálalása.
Az viszont elsikkadt, arról nem beszélnek, hogy László ezt a „botrányossá” vált monológot abban a vitában mondta el, ahol arról beszéltek a kerületi képviselők, legyen-e közterület elnevezve Nelson Mandeláról. A videó itt látható.
A videóban látható, hogy Novák Előd, a Mi Hazánk újbudai önkormányzati képviselője módosító javaslatot nyújtott be, tiltakozva az ellen, hogy 2018 után újra feljött az ötlet, hogy Nelson Mandeláról nevezzenek el parkot. Mint mondja, ő az Etele park nevet javasolja, és megkérdezné a helyieket, hogy támogatnák-e a Mandela parkot. Novák elmondta, hogy Mandela fehérellenes rasszista és kommunista volt, ráadásul terroristának (az ANC céljait fegyveres erővel akarta megvalósítani, gerillaháborút hirdetett) volt nyilvánítva egy időben, ezért elfogadhatatlan, hogy Karácsony Gergely ezt újra felvetette.
Zoom
Kép: truth.prabhupada.org.uk
S, hogy mi Mandela öröksége és életműve?
Sokatmondó, a számos témában nem a mi felfogásunkat tükröző Hetek c. folyóirat is ekképpen írt a dél-afrikai viszonyokról:
A rasszizmus Dél-Afrikában nem 1948-ban kezdődött, ahogyan nem ért véget az 1994-es rendszerváltással. Ma újabb apartheidről beszélhetünk, mely csak annyiban más, hogy az elnyomó és elnyomott szerepet cseréltek.
Nehezen megbecsülhető, hogy a hatóságok félrenézése, hozzáállása miatt hány rasszista indíttatású fehérellenes gyilkosság történt az országban. A képek mindenesetre azért bejárták a világ jobboldali sajtóját, brutális kegyetlenséggel megcsonkított, leölt fehér farmerek sokasága tárult elénk.
Mert tudni érdemes, ezt az egészet az ún. földreform keretén belül valósították meg. Ugyanis a rendszerváltás időpontjában az ország 10%-át kitevő fehérek kezében volt a megművelhető földek mintegy 70%-a. Az új „farmerek” ezt az intézkedést úgy értelmezték, hogy oda mennek csoportosan felfegyverkezve, majd bozótvágókkal lekaszabolva a föld tulajdonosait, magukhoz veszik azt.
Hogy aztán e földterületek további sorsa mi lett, nem nehéz kitalálni. Érdekességképpen hozzátehetjük, a dél-afrikai kommunista párt támogatására történtek mindezek, a négerek, hogy is fogalmazzak, nem tanulmányozták túlságosan a marxizmust mélységeiben, nem folytattak diskurzust a dialektikus materializmus mibenlétéről, ők megadták ennek az eszmeiségnek a sajátságos, fekete-afrikai válfaját: a fehérek az elnyomó burzsujok, ők pedig az elnyomott proletárok.
Bár, jobban belegondolva, azon túl, hogy faji élt kapott, lényegében beilleszthető tökéletesen a világtörténelem legsátánibb ideológiájának logikájába, nevezetesen a bolsevizmuséba.
Sokkal előbbre mutatóbb lett volna egyébként ezekről a kérdésekről beszélni, ezen felháborodni, már csak azért is, mert Mandeláról akartak parkot elnevezni, és nem Hitlerről, ezért másodlagos az ő személyéről folytatott vita (vagy inkább hisztéria). Csak a lényegről tereli el a szót, hogy újra a fehérellenes kommunista terroristáról akartak közteret elnevezni, s, hogy Novák Előd és a Mi Hazánk ezt újra megakadályozta. És ez mindenképpen pozitív és üdvözlendő hír.
Lantos János – Kuruc.info
Reklám




Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready