Bezár!
2021. január 24., vasárnap, Timót, Surány napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:59 Trump kemény munkája nem vész el: nagykövetséget nyit az Egyesült Arab Emírségek Tel-Avivban16:25 Joghurttal ünnepelték "román barátaink" a "kis egyesülést"16:14 A holland rendőrség őrizetbe vette a sárga Escobart15:46 Tényleg semmi szükség kerítésre: sok elszenesedett holttestet találtak Mexikóban, az amerikai határ közelében14:59 "Keményen az asztalra csaptunk" - mondta az Európai Tanács elnöke14:23 A demokrácia csodája: továbbra is "jobboldali-szociáldemokrata" elnöke lehet Portugáliának13:57 Lapátra tették a Hertha vezetőedzőjét - Dárdai visszatérhet13:41 Eljött a női kvóták ideje a madridi Prado múzeumban is - mindezt a takarékosság jegyében13:02 Az iraki vezetés ma elárasztotta a jogvédők könnycsatornáit12:26 Lassan érkezik a vírus antiszemita variánsa11:57 OGYÉI-főigazgató: idő kérdése, és Európában szerephez jut a Szputnyik V11:40 Tizenegy bányászt kimentettek a berobbant kelet-kínai aranybányából11:23 Az "elveszett jobboldali szavazat" mítoszának cáfolata11:06 Közútkezelő: újra téliesebbek az útviszonyok10:51 Szijjártó: kész a megállapodástervezet a kínai vakcináról, csak alá kell írni, ha megkapja a hazai engedélyt az oltóanyag
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika, Antimagyarizmus :: :: Hozzászólások

Ne hagyjuk Kárpátalját!

Reklám

Mint a napokban írtam, éppen most olvasom Laurent Obertone műveit (Franciaország végnapjai és a Barbárok ideje), melyet csak azért tartok fontosnak újra leírni, mert maga a szerző nyilatkozik úgy: ez bárhol megtörténhet. Még pontosabban fogalmazva, a teljes európai, fehér civilizáció néz szembe talán soha nem látott kihívásokkal. A tét nem kevesebb, mint élet vagy halál – a szó fizikai értelmében.
Ilyen körülmények között már-már fárasztó, hogy újra olyan idiótákkal kell foglalkoznunk, de magyarként kötelességünk megtenni, mint az a karlengető magyarellenes soviniszta, aki feltűnt egy nemrégiben nyilvánosságra került videóban.
Az ukrán Jobb Szektor soviniszta Viber-csoportjaiban a tegnapi nap folyamán elkezdett keringeni egy videófelvétel, amelyben egy fantom egyenruhát viselő fiatal férfi a kárpátaljai magyarokat fenyegeti – adja hírül a Szent Korona Rádió.
A felvételen többek között a következő hangzik el:
Ukrán földön vagytok! Tudjuk, hogy rendelkeztek magyar útlevelekkel. Kérjetek bocsánatot! Ne rejtőzzetek el, mert mindenhol körülöttetek vagyunk, nem fogtok tudni elrejtőzni előlünk! Tudjuk a címeiteket, tudjuk hol élnek a gyerekeitek! Maradjatok nyugton a házaitokban, vagy megtalálunk titeket és a gyerekeiteket!
Egy ilyet semmiképpen sem szabad reakció nélkül hagyni. Főként nem akkor, tudjuk, a fenyegetések nem biztos, hogy csupán a szavak szintjén maradnak, hiszen megannyi eset volt, mikor fizikai atrocitás is érte kárpátaljai magyar testvéreinket.
Igen, én határozottan azon az állásponton vagyok, Európa jövője, hogy újra el tudja foglalni méltó helyét a világon, hogy annak vezetője legyen, határozottan az európai nemzetek együttműködésén, a nemzetek Európája koncepcióján, egyfajta konnacionalista szemléleten kell alapulnia. De mint minden együttműködés, ez is csak az igazságosság talajáról sarjadhat ki. Mindezen túlmenően pedig nem kerülhetjük meg az örök természeti léttörvényt, a hozzám vérségileg, történetileg, nyelvileg és kulturálisan közelebb állót vagyok köteles előtérbe helyeznem, tehát európaiságunk csak úgy tölthető meg valós és értékes tartalommal, ha éppen magyarságunkat tesszük meg elsődleges iránytűnek. Először vagyunk magyarok, azután európaiak, ez a sorrend fel nem cserélhető.
Ha például ezeknek az ukrán sovinisztáknak több eszük volna, mint egy marék lepkének, ők is látnák, amit én, de mivel a sors nem áldotta meg őket ezzel, ezért úgy gondolják, ukrán nemzeti önazonosságukat úgy élhetik meg leginkább, hogy a több mint 40 milliós Ukrajnában elenyésző, mintegy 150 ezres lélekszámú magyarságot fenyegetik. Civileket, és ahogy a videóban halljuk, gyerekeket is, mint valami utolsó senkiháziak. Hiába, no, Kelet-Ukrajnában az oroszok még vissza is lőnek, az nem annyira kényelmes.
Úgyhogy ha azt gondolja, az egyébként az amerikai típusú „demokráciaexport” törekvéseket, mint „hasznos idiótaként” kiszolgáló Jobb Szektor, kik keleten vívják szláv testvérháborújukat, hogy ennek a magyarellenes hőzöngésnek bármi köze is van a valódi patriotizmushoz, még kevésbé Európához, akkor hatalmas tévedésben vannak. De még nagyobb a tévedésük foka, ha úgy vélik, Kárpátaljáról el tudják űzni az őshonos magyarságot, és szó nélkül fogjuk tűrni, hogy gyalázzanak minket. Ezredéves államiságunk van mögöttünk, és az emlék, Árpád vezér a kárpátaljai Vereckei-hágón vezette be népünket a Kárpát-medencébe, nem fog változtatni ezen néhány korlátolt barom, Kárpátaljáról soha nem mondunk le, vagyunk és maradunk.
Lantos János – Kuruc.infoFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready