Such György, a közszolgálati Magyar Rádió konszenzusos igazgatója jó drága embere az adófizetőknek. Eddig is nyelte tízesével a milliókat jutalom gyanánt, de most már tényleg vérszemet kapott.
Majd kétmilliós havi juttatása mellett további majd tízmilliót kér szintén havonta, amiért a Magyar Rádiót nyereségessé tette. Könyvelési trükkökkel. Példának okáért a rádió archívumát túlértékeltette.
Such havi 12 millió forintos keresete jóval, de jóval meghaladja José Manuel Barroso havi pénzét annak ellenére, hogy az utóbbi ex-maóista egy ötszáz millió embert tömörítő intézményt kormányoz, az Európai Bizottságot.
A két ember közötti közös nevező az, hogy mindkettőt az adófizetők tartják el. Ennyi a hasonlóság. A lényeges különbség viszont az, hogy Barroso nem merne követelni külön pénzt csak azért, mert az Európai Unió nyereséges, legyen a „nyereséges” fogalom éppen akkora értelmetlenség, mint a közszolgálati rádió „nyereségessége”.
Such a borzalmas két ex-komcsi zsidó kuratóriumi elnökségi tag, az agitpropos Agárdi Péter és a titkosügynök Gellért-Kiss Gábor találmánya. A találmányt eladták a tanulatlan rőfössegéd Szadai Károlynak, aki a kuratóriumi elnökség fideszes alelnöke. Ő pedig a gazdik választását becsomagolta Kövér Lászlónak, akivel Szadai egy utcában lakik és korábban az előbbi kabinetfőnöke volt.
Kövér, az egykori titkosszolgálati miniszter, aki a németektől, a lengyelektől és a csehektől eltérően nem pucolta ki a kommunistákat a berkekből (mivel ő is az volt), eladta az ötletet Orbánnak. Csak azt felejtette el mondani főnökének, hogy Szadait fogják Agárdiék, mert mindenki tudja a rádiónál, hogy Szadai is hatalmas kenőpénzeket tett zsebre a Hewlett-Packard cégtől, amiért a Magyar Rádióban minden, ami számítógép, az HP.
Abruzzo nagyon helyesen azt írja a Kuruc.infón, hogy Orbán Surányi favorizálásával 5 százalékot ad át önként a Jobbiknak. Azzal, hogy Orbán a havi 12 milliós fizetést követelő Suchot, a Vasárnapi Újság hentesét és mészárosát támogatta, további mínuszokat farag le pártja támogatásából és nyújtja azt át ezüsttálcán a Jobbiknak.
Likud Viktorról tudjuk, Surányin és Suchon kívül a szintén cionista Vince Mátyást is támogatta. Kurátoraival kétszer szavaztatta meg Vincét MTI-vezérnek, hogy a távirati irodát a sachter szabályai szerint vezesse. Találgatni lehet csak, hogy e triumvirátus melletti kitartás hány százalékot vesz el az alcsútdobozi kispályástól. Vona Gábor sokkal tartozik Likud Viktornak.
Alitea Guzmán