Bezár!
2020. augusztus 9., vasárnap, Emőd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:01 Fehéroroszország: a választásra jogosultak harmada már előzetesen voksolt, "véletlenül" őrizetbe vettek két ellenzéki kampánystábtagot22:48 Napi devianciapropaganda: Józsefváros a legújabb Zugló22:33 "Akasszátok fel őket!" - ez a tüntető tömeg kedvenc jelszava az "ítélet napján" Bejrútban22:19 Jeruzsálemben tömegtüntetésen követelik Binjámin Netanjáhu és kormánya távozását21:57 Momentum-DK-viszály: manipulált hangfelvétellel, fizetett hirdetésben sározással folytatódott a gödi történet21:25 Ronaldinhóék újabb 200 ezer dollár kifizetése után szabadulhattak a paraguayi luxushotelből21:01 Tizenegyen meghaltak egy lakástűzben a csehországi Bohumínban - állítólag egy lakó felgyújtotta a saját ajtaját20:46 A magyarországi négerek is rájöttek, milyen nehéz a sorsuk20:10 MACS-vezető: a vértranszfúzió a legnagyobb doppingmumus19:33 Megnőtt az illegálisan Csehországban tartózkodók száma - ukránok, moldovaiak, vietnámiak19:09 Újabb gyilkosság történt Érden18:45 Halálos baleset történt a sajóivánkai vasúti átjáróban18:22 Törökországból egészen Lengyelországig jutott kamionnal egy 34 egyedes sáskarakomány17:40 "Sikeres vértanúműveletet" hajtottak végre Mogadishuban17:21 Berlinben vaddisznó orozta el egy nudista férfi számítógépét (16+)
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika, Holokamu ::

Lipusz Zsolt: A Btk. 269/C. törvénye mint kétélű fegyver

Reklám

Az új parlament ez év júniusában véglegesítette a címben jelzett törvényt, s büntetőjogi tényállássá minősítette át – jogilag, alkotmányosan totálisan értelmezhetetlenül és árnyékra vetődve – a szabad véleménynyilvánítás azon szegmensét, amely a nemzetiszocializmus és a kommunizmus politikai rendszerei által elkövetett genocídiumokra vonatkozik. Tehát sem az ún. holokausztot (eleve hibás történelmi terminológia), sem a bolsevik gazemberek által elkövetett rémségeket (Gulág, Recsk, ÁVH-s horrorcselekmények stb.) nyilvánosan nem lehet tagadni, kétségbe vonni, a bűntetteket jelentéktelen kontextusban feltüntetni büntetőjogi következmények nélkül, hiszen aki ezt megteszi, könnyen rácsok mögött találhatja magát akár három évre is. (Miközben élet- és közveszélyes, génjeikben gyilkos ösztönöket hordozó bűnözők szabadlábon grasszálhatnak ebben az országban).
Az új büntetőtörvény alkalmazására - talán hamarabb, mint bárki gondolhatta volna - már sor is került: a Jobbik elnevezésű párt feljelentést tett a véreskezű tömeggyilkos, Kádár János egykori főhóhéra, Biszku Béla volt belügyminiszter ellen, mivel a vörös bakó a Duna Televíziónak adott interjúban nagy nyilvánosság előtt tagadta a kommunista rezsim által elkövetett bűnöket, ellenforradalomnak minősítette 1956-ot (mint ahogyan valóban dicsőséges ellenforradalom is volt, csak éppen nem olyan értelemben, ahogyan azt Biszku elvtárs gondolja, miként azt egy korábbi írásomban kifejtettem), a halálos ítéleteket jogszerűnek nevezte, egyszóval minden különösebb jogi képzettség nélkül megállapítható, miszerint a büntetőfeljelentés megalapozott, s valószínűsíthetően Biszku kijelentései kimerítik az ominózus Btk. 269/C. paragrafusában foglaltakat, legalábbis ami a törvényi szöveg második felét illeti.
Csakhogy e feljelentéssel a Jobbik precedenst teremtett arra, hogy a párt a jövőben esetlegesen megvádolható legyen a kettős mérce alkalmazásának gyakorlatával, illetve ne emelhesse fel a szavát egy olyan potenciális büntetőeljárás ellenében, amikor egyfajta politikai eretnek- és boszorkányüldözés során valakit holokauszttagadás elkövetésének vádjával citálnak majd a törvényszék elé. Hiszen az ideológiai és politikai ellenfelek (ellenségek) teljes joggal hozakodhatnak majd elő ez esetben azzal az érvvel, hogy amennyiben a Btk. 269/C-re történő hivatkozás megállja a helyét a kommunista rezsim által elkövetett bűntettek kétségbe vonásában, ugyanúgy alkalmazható és alkalmazandó a holokauszttagadás büntetőjogi törvényi tényállása esetében is.
Ceterum censeo: Biszkut nem azért kell, illetve kellett volna bíróság elé idézni, majd a bűntettei nagyságával és súlyával adekvát, jogerős börtönbüntetést kiróni rá, mert - úgymond - tagadta a kommunista rendszer prominensei és a saját maga által elkövetett gazemberségeket, hanem mert egy olyan tömeggyilkos, aki a legsúlyosabb emberiségellenes rémségeket követte el 1956 után. Ártatlanul halálba küldött sok száz magyar - túlnyomórészt - fiatal hazafit, akik ennek az országnak hasznos polgárai lehettek volna a későbbiekben. Méltó tehát arra, hogy kárhozatra való lelke a pokol tüzén égjen az idők végezetéig.
Lipusz Zsolt - Kuruc. info
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready