Novák Előd ismét az Antiszemitizmus Elleni Küzdelem Összehangolásának Fóruma (angol rövidítése: CFCA) című, az izraeli kormány, a Zsidó Ügynökség által támogatott és finanszírozott héber nyelvű hírportál címoldalára került. Az újabb népszerűséget a jobbikos politikus azzal vívta ki magának, hogy tegnap az Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottsága előtt - amikor az elnök, L. Simon László éppen nem fojtotta bele a szót, nem kiabálta túl - kifejtette, hogy az újabb, közel hétmilliárd forintos holokauszt-emlékezésre szánt összeget a kormány fordítsa inkább például a forráshiánnyal küszködő önkormányzatok és az éhező gyermekek megsegítésére.
Novák Előd az Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottságának tegnapi ülésén kihangsúlyozta, hogy nem kívánja megsérteni az áldozatok emlékét, de Magyarországon van már elég holokauszt-emlékmű, miközben a például a trianoni tragédiának nem elegendő és nem megfelelő. Az alább szó szerint idézett izraeli kormányzati hírportál a magyarországi szoclib szellemű médiával egy húron pendülve természetesen elhallgatja Novák Elődnek a javaslatát megindokló érveit.
Szó szerint, és teljes terjedelmében idézzük (magyar fordításban) az izraeli hírportál Novák Előddel foglalkozó, elhallgatásos csúsztatásokkal tarkított hírét:
Magyarország - 2013. október 15.
A Jobbik Párt (sic!) tagja azt mondta, hogy Magyarországon a holokauszt-megemlékezés eseményei részét képezik a holokausztiparnak
Budapest - Novák Előd, a Jobbik Párt (sic!) tagja október 14-én a Parlament Kulturális és sajtóbizottságának fórumát használta ki arra, hogy kétségbe vonja a kormánynak a Budapest-Józsefváros vasútállomás holokauszt-emlékhellyé változtatásának szükségességét.
Novák egyúttal azt is bírálta, hogy polgári alapítványt hoznak létre a magyarországi holokauszt 70. évfordulóján, 2014-ben tartandó megemlékezések céljára, majd azt is elmondta, hogy a megemlékezések eseményei a holokausztipar részét képezik, ezért az egész nem más, mint "a közpénzek elpazarlása".
A magyar kormány 1,5 milliárd forintot (6,9 millió dollár) kíván fordítani pályázatok kiírásával a holokauszt 70. évfordulóján a különböző települések helyi rendezvényeinek pénzelésére. "Határozottan visszautasítjuk az országgyűlési képviselő által hangoztatott szélsőséges kijelentéseket", mondta L. Simon László (Fidesz), a Parlament Kulturális és sajtóbizottságának elnöke.
Simon (sic!) azt is mondta, hogy a Jobbik képviselője (a kormány) "tervei ellen szólt, s ezért megsértette a holokauszt áldozatává vált állampolgáraink emlékét".
Az izraeli sajtónak még nincs héberül tudó budapesti tudósítója, ezért a fenti anyagot a Bos News Life című, a Hit Gyülekezete eszmeiségét tükröző angol nyelvű hírportálról vették át. A nevezett angol nyelvű cionista orgánum magát "Közép-Európa első keresztény világhálós hírügynökségének" nevezi meg, amelyet 2004. május 1-jén alapított Budapesten a holland Stefan J. Bos.
Hering József - Kuruc.info