Ha az nem ordító címoldalas hír, hogy már 1 milliárd ember vágott neki a világnak új otthont keresve magának, semmi nem az.
Mégis, ezt a tényt a tegnapi (július 4-i - a szerk.) New York Timesnak egy Karib-tengeri tudósítása 11-ik bekezdésébe rejtett egyetlen mondatból kellett megtudnunk.
Zoom
A riport szerzői (Azam Ahmed és Sandra E. Garcia) a Dominikai Köztársaság és Haiti határáról jelentették, hogy Dominika több tíz-, de akár több százezer haiti migráns visszatessékelésére készül. Majd leírja, hogy hány országban ez a „trend”, azaz szigorítanak a bevándorláspolitikán. Beleértve az Egyesült Államokat és Mexikót, amely utóbbi idén áprilisban az USA nyomására „csaknem kétszer annyi közép-amerikai migránst deportált, mint 2014 első négy hónapjában”. A tudósítás megemlíti a magyar-szerb határra tervezett kerítést is.
Majd következik ez a mondat:
„Az emberiség páratlan mozgásának korszakát éljük: 1 milliárdos rekordszámban indultak meg az emberek, mondta William L. Swing, a Nemzetközi Migrációs Szervezet vezérigazgatója…”
A Nemzetközi Migrációs Szervezet (International Organization for Migration) a világ legnagyobb, migrációval foglalkozó szervezete. 157 tagja van, hazánkat is beleértve.
A balliberális média szerint a magyar miniszterelnök fantáziál, amikor „sok milliós” népvándorlásról beszél (pontosabban beszéltetik pr-szakemberei, látván, hogy a közvélemény igenis érti, sőt sajnos már érzi is a betolakodók okozta veszélyt - a szerk.). Mint kiderült, a történelem eddigi legnagyobb népvándorlás tömegének nagyságát messze, de messze alábecsülte.
(Forrás: Lovas István Fb-oldala)