2020. április 1., szerda, Hugó, Agád napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
07:43 Meghalt négy beteg, 525-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, minden megyében van koronavírusos07:32 Először volt hőhullám az Antarktiszon06:56 Több száz egyeddel ritkítja bölényállományát a Yellowstone Nemzeti Park22:55 Felhívta a mentőket azzal, hogy öngyilkos akar lenni, majd rájuk támadt - az ügyészség felfüggesztettel jutalmazná22:37 A háziorvosok nyílt levélben közlik Müller Cecíliával: nincs elég védőfelszerelésük22:32 Bulgária visszavonta a szájmaszkok kötelező köztéri viseléséről szóló rendeletet22:17 Idős rokkantnyugdíjast próbáltak kirabolni a cigányok - az utasok segítségnyújtás helyett csak szóltak nekik, hogy a purdékat a buszon felejtették22:07 Amerika átmeneti kormány létrehozását célzó javaslattal próbálkozik Venezuelában21:48 A koszovói alkotmánybíróság megsemmisítette a kijárási tilalomra vonatkozó kormánydöntést21:30 New Yorkban olyan magas a halottak száma, hogy hűtőkamionokban tárolják őket21:21 Törökország 90 ezer rabot tervez kiengedni a börtönökből20:58 Két héttel meghosszabbítja a leállást az esztergomi Suzuki20:48 Hogy ez nem Merkelnek jutott elsőként eszébe: Portugália állampolgárságot ad a sáskáknak a járványra hivatkozva20:34 A WHO továbbra is azt állítja, "nem bizonyított, hogy a tömeges maszkviselés potenciális előnnyel járna"20:12 Több mint nyolcszázzal nőtt a járványban elhunytak száma az elmúlt 24 órában Olaszországban
24 óra legolvasottabbjai

Lapszemle ::

"Megakadályozzák a zsidó beszivárgást Palesztinában" - lapszemle 1939-ből

Reklám

Győri Nemzeti Hírlap, 1939. július 18., eredetiben itt
Palesztinai angol tengerészeti hatóságok további őrnaszádokat helyeztek szolgálatba, hogy a Palesztina partvidékén megakadályozzák az illegális zsidó bevándorlást. 

Emigráló zsidók egy palesztin utazási iroda előtt - Berlin, 1939. január 22.
Az utóbbi időben ugyanis olyan nagy méreteket öltött az illegális bevándorlás, hogy az angol hatóságok az eddiginél is erélyesebb rendszabályokhoz kénytelenek nyúlni. A hét végén az angol őrnaszádok négy zsidó bevándorlókkal zsúfolt gőzöst voltak kénytelenek a partvidék közeléből a nyílt tengerre kikergetni. A négy gőzösön 2600 zsidó bevándorló tartózkodik. Az egyik gőzöst kénytelenek voltak Bejrút kikötőjébe engedni, mert ezen a hajón járvány tölt ki. A hajó 560 zsidó utasát vesztegzár alá helyezték, s a hajót fertőtlenítették. A Bejrútban partraszállt zsidóknak természetesen a legrövidebb időn belül távozniok kell Szíriából. Az egyik görög gőzös, amelyen szintén illegális zsidó bevándorlók utaznak, s amelyet nem engedtek közeljutni Palesztina partvidékéhez, S. 0. S. jeleket adott le, és élelmiszert kért.
Az angol tengerészeti hatóságok az egyre fokozódó embercsempészésre most azzal válaszoltak, hogy a parti őrnaszádok számát lényegesen megerősítették.
 
Pánikot kelt az inváziós csapatok között is a V. l.
1944. július 18., eredetiben itt
Genf, július 17. (TP) Az egész londoni sajtó nyomdatechnikailag kiemelve közli azokat a híreket, amelyek arról számolnak be, hogy a németek a V. 1.-gyel lőtték a partraszállási hídfőállásokat. Egyes lapok úgy tudják, hogy az inváziós arcvonal minden részéről futnak be olyan jelentések, amelyek szárnyas bombák érkezéséről szólnak. A szövetséges csapatokra roppant zavarólag hat, hogy a feléjük tartó V. 1. lövedéket röptében nem tudják megkülönböztetni egy nehéz gránáttól. Ez vonatkozik az arcvonalaknak főként arra a szakaszaira, amelyek erős tüzérségi tűz alatt állanak.

V. 1. London fölött
 
Fosztogatás Angliában
Stockholm, július 17. (TP), eredetiben itt és itt
Mint a Göteborgs Handels und Schiffarhts Zeitung közli, a V. 1. bombáival kapcsolatban Angliában igen sok fosztogatási eset fordul elő. Brit felfogás szerint ezt a lap azzal magyarázza, hogy a német bombák igen nagy területen okoznak károkat, aminek következtében a tolvajok és fosztogatók igen kedvező körülmények között működhetnek. A lap megállapítása szerint a falusiak is igen súlyosan szenvednek a V. 1. bombáitól, sőt felmerülhet az a kérdés is, vajon a falusi lakosság nem szenved-e nagyobb mértékben a V. 1.-től, mint a londoni lakosság, mert az angol vidéken lévő lakóházak általában öregek és így a robbanás légnyomásának nem tudnak ellenállni. Ezenkívül vidéken igen kellemetlenül érezteti hatását a légoltalmi pincék hiánya is.
A lap végül hangsúlyozza, hogy az angolok idegeit igen erősen igénybevette a V. 1. A lap azt is megállapítja, hogy ennek ellenére az angolok mindig iparkodnak nyugalmukat megőrizni, míg az amerikaiak nem is iparkodnak félelmüket titkolni. A lap tudósítója közvetlenül egy bomba becsapódása után találkozott egy amerikai katonaismerősével, aki éppen csak hogy megmenekült a bomba hatása elől. Az amerikai arcán határozottan fel lehetett ismerni a mély megrázkódtatást, és még órák múlva is azt mesélte, hogy milyen közel volt a halálhoz.
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready