2019. október 18., péntek, Lukács napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:31 Mussolini, a zsidóság ideálja21:52 Nem vicc: Venezuelát is beválasztották az ENSZ Emberi Jogi Tanácsába21:06 Megtámadták a választási eredményt az I. és a VIII. kerületben is20:37 Emléktáblát avattak a Nemzeti Múzeum oláh kifosztását megakadályozó Bandholtz tábornok tiszteletére20:13 Erdogan mégis fogadta az amerikai alelnököt, sőt még tűzszüneti megállapodást is kötött vele19:38 Úgy tűnik, Erdogan elvitte a kiegyezést Aszadnak és a kurdoknak19:18 "Német"országban állandósult a kurd-török háború18:58 Megszületett a megállapodás a brit kilépésről18:24 Fáziskésés17:47 Élve ástak el egy újszülöttet ómigránsaink őshazájában17:13 "Megb@szlak, csicska!" - Kibukott a keserűség az eltérő kultúrából a rasszista körforgalom miatt16:48 A hétvégén is marad a jó idő15:51 Valaki vegyi fegyvert használt Szíriában - a törökök és a kurdok egymásra mutogatnak15:22 Román késelt moldovait Budapesten14:46 Tűzrőlpattant menyecske miatt volt dolguk a mentőknek a fővárosban
24 óra legolvasottabbjai

Lapszemle ::

"Megakadályozzák a zsidó beszivárgást Palesztinában" - lapszemle 1939-ből

Reklám

Győri Nemzeti Hírlap, 1939. július 18., eredetiben itt
Palesztinai angol tengerészeti hatóságok további őrnaszádokat helyeztek szolgálatba, hogy a Palesztina partvidékén megakadályozzák az illegális zsidó bevándorlást. 

Emigráló zsidók egy palesztin utazási iroda előtt - Berlin, 1939. január 22.
Az utóbbi időben ugyanis olyan nagy méreteket öltött az illegális bevándorlás, hogy az angol hatóságok az eddiginél is erélyesebb rendszabályokhoz kénytelenek nyúlni. A hét végén az angol őrnaszádok négy zsidó bevándorlókkal zsúfolt gőzöst voltak kénytelenek a partvidék közeléből a nyílt tengerre kikergetni. A négy gőzösön 2600 zsidó bevándorló tartózkodik. Az egyik gőzöst kénytelenek voltak Bejrút kikötőjébe engedni, mert ezen a hajón járvány tölt ki. A hajó 560 zsidó utasát vesztegzár alá helyezték, s a hajót fertőtlenítették. A Bejrútban partraszállt zsidóknak természetesen a legrövidebb időn belül távozniok kell Szíriából. Az egyik görög gőzös, amelyen szintén illegális zsidó bevándorlók utaznak, s amelyet nem engedtek közeljutni Palesztina partvidékéhez, S. 0. S. jeleket adott le, és élelmiszert kért.
Az angol tengerészeti hatóságok az egyre fokozódó embercsempészésre most azzal válaszoltak, hogy a parti őrnaszádok számát lényegesen megerősítették.
 
Pánikot kelt az inváziós csapatok között is a V. l.
1944. július 18., eredetiben itt
Genf, július 17. (TP) Az egész londoni sajtó nyomdatechnikailag kiemelve közli azokat a híreket, amelyek arról számolnak be, hogy a németek a V. 1.-gyel lőtték a partraszállási hídfőállásokat. Egyes lapok úgy tudják, hogy az inváziós arcvonal minden részéről futnak be olyan jelentések, amelyek szárnyas bombák érkezéséről szólnak. A szövetséges csapatokra roppant zavarólag hat, hogy a feléjük tartó V. 1. lövedéket röptében nem tudják megkülönböztetni egy nehéz gránáttól. Ez vonatkozik az arcvonalaknak főként arra a szakaszaira, amelyek erős tüzérségi tűz alatt állanak.

V. 1. London fölött
 
Fosztogatás Angliában
Stockholm, július 17. (TP), eredetiben itt és itt
Mint a Göteborgs Handels und Schiffarhts Zeitung közli, a V. 1. bombáival kapcsolatban Angliában igen sok fosztogatási eset fordul elő. Brit felfogás szerint ezt a lap azzal magyarázza, hogy a német bombák igen nagy területen okoznak károkat, aminek következtében a tolvajok és fosztogatók igen kedvező körülmények között működhetnek. A lap megállapítása szerint a falusiak is igen súlyosan szenvednek a V. 1. bombáitól, sőt felmerülhet az a kérdés is, vajon a falusi lakosság nem szenved-e nagyobb mértékben a V. 1.-től, mint a londoni lakosság, mert az angol vidéken lévő lakóházak általában öregek és így a robbanás légnyomásának nem tudnak ellenállni. Ezenkívül vidéken igen kellemetlenül érezteti hatását a légoltalmi pincék hiánya is.
A lap végül hangsúlyozza, hogy az angolok idegeit igen erősen igénybevette a V. 1. A lap azt is megállapítja, hogy ennek ellenére az angolok mindig iparkodnak nyugalmukat megőrizni, míg az amerikaiak nem is iparkodnak félelmüket titkolni. A lap tudósítója közvetlenül egy bomba becsapódása után találkozott egy amerikai katonaismerősével, aki éppen csak hogy megmenekült a bomba hatása elől. Az amerikai arcán határozottan fel lehetett ismerni a mély megrázkódtatást, és még órák múlva is azt mesélte, hogy milyen közel volt a halálhoz.
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready