Felhívás az Angliában elő magyarokhoz!
Mi, a Magyar Magvető (Londonban elő hazafias baráti társaság) szeretnénk elindítani egy gyűjtést az erdélyi HVIM-nek, a Székely szabadság napján Marosvásárhelyen tüntető és ezért megbírságolt tagjai részére.
Amikor olvastuk a hírekben, hogy gyakorlatilag minden jogalap nélkül, hasraütés-szerűen elkezdték a román hatóságok kiküldeni az érintetteknek a nem kis mértékű büntetési tételeket, akkor nagyon felháborodtunk és úgy döntöttünk, hogy cselekvésre szánjuk el magunkat.
A bírság összege 21 500 lej, ami 3 600 font.
Eddig a pillanatig a csapat 501 fontot dobott össze a megsegítésük érdekében.
Ezt a pénzt szeretnénk mint induló tőkét felajánlani és elindítani egy gyűjtési folyamatot, hogy a fizetendő összegnek legalább egy részét fedezni tudjuk belőle.
Ehhez kérnénk minden jóérzésű, az igazság és a székelyföldi autonómia mellett kiálló, Angliában elő magyar embert, hogy ki-ki a maga módján járuljon hozzá kezdeményezésünkhöz!
Az alábbi bankszámlára várjuk az adományokat, és az utalást kérnénk az 'autonómia' jeligével megjelölni.
Az adatok: MR Z. Presztek, sort cod: SC 2O-67-9O, accont number: 63481441, Barclays Bank.
Bizonyos időközönként tájékoztatást fogunk adni, hogy mennyi pénz folyt be az adott pillanatig. A gyűjtés időtartalma a jogerős bírósági döntés meghozataláig tart.
Ezt a felhívásunkat egyúttal szeretnénk nemzetközileg is kiterjeszteni, New York-tól Stuttgarton át Sydney-ig, hogy az adott országokban elő magyar érzelmű emberek és szervezetek is lépjenek fel hasonló kezdeményezésekkel.
Együtt erősek vagyunk, viszont külön gyengék! Mutassuk meg, hogy van még kontinenseken átívelő egységes magyar szellem, ami ha szükséges, akkor egyszerre tud mozdulni és segíteni, hogy a felmerülő problémákat orvosolja szerte a Kárpát-medencében!
Autonómiát Székelyföldnek, szabadságot Székelyföldnek!