Csendben, sajtóvisszhang nélkül megszűnt az Új Idők című időszakos lap. Eleinte kéthetente, legutóbb már csak havonta látott napvilágot. Az elmúlt évtizedben csak jelentéktelen, plakátszerű stílusban fogalmazó szerzők által fizetség nélkül írt újság már-már tragikomikumba hajló hízelkedéssel dörgölőzött a Fideszhez, igyekezett elnyerni a pénzeszsák száját markoló párt anyagi támogatását. A lap egyik botcsinálta "újságírója" a jelenlegi kormánypárt 2010-es választási győzelme utáni időszakban egyenesen "Viktor királyról" cikkezett.

Vödrös Attila - a homár
Vödrös Attila főszerkesztő majdnem hasonló tartalmú dicshimnuszokkal kívánta elérni azt, hogy újságja a Fidesz anyagi támogatásával jelenjen meg. Orbánék melletti elkötelezettségét azzal is igyekezett bizonyítani, hogy a 2010-es választások előestéjén azt írta: nem örülne annak, ha a Jobbik sikert aratna, mert ez a párt valóban szélsőséges, s "csak trágyát vinne be a Parlamentbe". A Jobbik mégis bejutott a Parlamentbe, jelenleg is ott van, még akkor is, ha a kétharmados többségnek nincs rá szüksége. Amiképpen a Fidesznek az Új Idők támogatására sem volt szüksége, mert a nemzeti és keresztény politika hangsúlyozásával nem volt képes összhangba hozni az Új Idők szakmai igénytelenségét és a főszerkesztő, Vödrös Attila nyíltan művelt homoszexuális viselkedését. Amint azt portálunkon korábban egyik olvasónk is megírta: Vödrös az eladott példányszámból és a lap olvasóitól rendszeresen kért pénzt nem az újság megjelentetésére fordította, hanem fiatal, igen költséges hímringyók kifizetésére.
A Fideszben nagyon jól tudták, hogy a köztudottan homoszexuális Vödrös vénségére sem higgadt le, s az Új Idők főleg idősebb, a világhálót használni nem képes olvasói által átutalt előfizetési díjakat, az eladott példányokból befolyó összeget és a laphoz rendszeresen mellékelt csekkeken történő befizetéseket nem a lap fenntartására, hanem, amint említettük, a hímringyók kitartására fordítja. Ezért kellett megszűnnie az Új Időknek 2013 decemberében. Az már csak hab a tortán, hogy Vödrös három évvel ezelőtt összeállt szintén a Jobbik ellen uszító Csurka Istvánnal, mert azt remélte, hogy általa pénzhez juthat. Csakhogy nem vette figyelembe azt, hogy a bugyelláris nem a vén Raszkolnyikovnál, hanem a másokat meglopó, becsapó, átverő Papolczy Gizikénél volt. Így aztán Csurka úgy távozott a másvilágra, hogy a köcsög Vödrös egy fillért sem kapott tőle.

Herczeg Ferenc
A fentebb említett lehangoló történeten túl a korábbi Új Idők című lapnak irodalom- és sajtótörténeti jelentősége is van, s számunkra ez utóbbi a fontosabb. Új Idők címen a Millennium előtt két esztendővel indult útjára egy igen színvonalas irodalmi hetilap. Főszerkesztője a verseci tősgyökeres svábból magyarrá lett Herczeg Ferenc volt, míg a nevesebb állandó szerzői közül meg kell említeni a többi között Mikszáth Kálmánt, Pósa Lajost, Tömörkény Istvánt, Fekete Istvánt és Márai Sándort. A hetilap a kommunisták teljes térhódítása után, 1949-ben megszűnt.
Zoom
A korábbi Új Idők fejléce
Új Idők címen Pongrátz Gergely, az 1956-os szabadságharc parancsnoka és a fentebb már említett Vödrös Attila újságíró 1995-ben indította el az előbb kéthetenként, majd végül havonta megjelenő lapot. Vödrös a lapindítás után nem sokkal trükkösen kifúrta, beleszólási jogától megfosztotta Pongrátz Gergelyt, és a homár önjáróvá vált. Az időszakos lapnak az induláskor állandó cikkírója volt például a kiváló Benedek István (Benedek Elek unokája) és Stolmár G. Ilona.
Balassa Zoltánról, a magát szakmai végzettség nélkül újságírónak és történésznek nevező felvidéki nemzetárulóról feltétlenül szólnunk kell az Új Idők megszűnése kapcsán (is). Balassa, a kassai áruló is állandó cikkírója volt Vödrös Attila lapjának, egészen az utolsó számig. A 98 éves Csatáry László magyarországi meghurcolásának időszakában Balassa elévülhetetlen érdemeket szerzett a magyarsággal hadilábon álló szélsőséges zsidóknál az idős magyar, úgymond háborús és emberiesség elleni bűneinek bizonyítása érdekében végzett odaadó munkásságával.

Balassa Zoltán - az odaadó informátor
Balassa már a The Sun riportja előtt cikkezett, nyilatkozott Csatáry László kassai "szörnytetteiről" az Új Időkben, majd a Népszabadságban és a többi libsi újságban. Garai-Édler Esztert és Csillag Ádámot még Kassára is kihívta, várta őket a vasútállomáson, majd videóra mondta nekik a Csatáry László bűnösségére vonatkozó nézetét, addigi kutatásainak eredményét. Balassa Zoltán, a most kimúlt, az utóbbi időkben színvonaltalan Új Idők állandó cikkírója azonban nem csak a nácivadász Ephrayim Zuroff, Garai-Édler Eszter és a hozzájuk hasonlók odaadó informátora, hanem sajnos olyan igazán nemzeti újságírók bizalmába is beférkőzik, mint például a Duna Televízió Hazajáró című műsorának készítői.

Garai-Édler Eszter - Balassa Zoltán vendége volt Kassán
Megszűnt tehát a patinás nevet viselő Új Idők, amely nemzeti húrokat pengetve igyekezett lejáratni a Jobbikot, megjelenési lehetőséget biztosított egy öreg magyar meghurcolásából, végül is a halálba kergetéséből részét derekasan kivevő nemzetárulónak. Herczeg Ferenc mostantól talán békésebben nyugszik a Farkasréti temető 37-es parcellájában.
(Kuruc.info)