Újabb incidens történt csütörtökön Kiskunhalason: egy algériai férfi ellenállt a rendőröknek, amikor azok kihallgatásra akarták előállítani, a 27 éves férfi rátámadt egy fegyveres őrre – közölte Kovács Zoltán kormányszóvivő.
A Kormányinfón a szóvivő hangsúlyozta: mindenkire vonatkoznak Magyarország és az EU törvényei, és akik Kiskunhalason vannak, azok már valami olyat követtek el, ami szemben áll ezekkel a törvényekkel, például illegálisan lépték át a határt.
A mostani eset is jól mutatja azokat a gondokat, amelyekkel egész Európában és Magyarországon is szembe kell nézni – tette hozzá Kovács Zoltán.
Bakondi: a migráns tette beleillik az európai trendbe
Egyre több erőszakos cselekmény történik az európai, köztük a magyar menekülttáborokban, és ebbe a sorba illeszkedik annak az algériai férfinak az esete is, aki egy fegyveres őrre támadt a kiskunhalasi őrzött fogadóközpontban csütörtökön – nyilatkozta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az MTI-nek.
Bakondi György elmondta, hogy a migránst délelőtt tíz óra körül kihallgatásra akarták előállítani, és a szabályzat szerint meg szerették volna bilincselni. Ezt azonban nem hagyta, lökdösődni kezdett és agresszívan lépett fel, az egyik fegyveres biztonsági őrt meg is rúgta.
Később sikeresen megbilincselték a férfit, de miután beszállították az autóba, ismét őrjöngeni kezdett, és összevissza rugdosott, ezért gázspray-t alkalmaztak vele szemben.
Az algériai migránst előállították, és megállapították, hogy bűncselekményt követett el: hivatalos személy elleni erőszakot, valamint garázdaságot – közölte Bakondi György.
Hangsúlyozta: Magyarország és Európa törvényei mindenkire vonatkoznak.
(MTI)