Pénteken egy, a főváros köztisztaságáért aggódó honfitársunk megkezdte a Szabadságról elnevezett, mégis hazánk megszállóinak emléket állító téren lévő undorító szemétkupac eltakarítását. Az "Eleven Emlékmű" részleges eltakarítása a zsidók szerint "nem marad válasz nélkül".
Zoom
Ez még a takarítás előtti állapot
Mint ismeretes, a kormány a szovjet megszállás emlékművének eltakarítása helyett, annak kompenzálása céljából, tehát gyáván, inkább még egy emlékművet építtetett a Szabadság térre, a német megszállás áldozatainak emlékművét. A hibát ott követték el, hogy a kiengesztelni kívánt "áldozati kör" nem ismer bocsánatot, minden meghunyászkodás csak felsőbbrendűségi gőgjüket erősíti. Ezért a "performansz" szervezői (pl. a havi másfél millióért Lázárnak tanácsokat osztogató pufajkás Zoltai lánya) "hálából" a műalkotás 2014. július 20-i átadása óta gyűjtögetik annak szomszédságában az "olyan személyes tárgyakat, amik a német megszállás borzalmaira emlékeztetik őket", magyarról magyarra lefordítva: szemétlerakónak használják a teret, tudván, hogy gusztustalanságaikat senki nem meri még megérinteni sem (sőt, a szenny még rendőri őrizetet is kap!), ráadásul még álbűntudatot is kelthetnek a gazdanép arra fogékony rétegében.
Zoom
Szóval, ilyen volt...
Pénteken végre valahára megelégelte valaki a provokációt , és elkezdte a rendrakást.
Egyébként a zsidók Fb-oldalukon azzal fenyegetőznek, hogy a "sajnálatos esemény" "nem marad válasz nélkül".
Amint az az alábbi képeken is látható - bár a megkezdett nagytakarítás maximális tiszteletet és őszinte elismerést érdemel -, akad még eltakarítani való szenny a Szabadság téren.
Zoom
...és ilyen lett
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Akad még tennivaló
Zoom
(Kuruc.info)
Frissítés: Nem ijednek meg a "kurucinfós" provokációtól, szeptember 18-án hordják ki az újabb adag limlomot
"2016. szeptember 18-án vasárnap du. 16 órára újabb flashmobra várjuk az áldozatok emlékét tisztelő honfitársainkat. Hozzunk ismét köveket, mécseseket, fényképeket, emléktárgyakat, állítsuk helyre és újítsuk meg az Eleven Emlékművet! Mutassuk meg a provokátoroknak, hogy nem félünk és továbbra sem tágítunk a történelmi hazugságok elleni tiltakozástól" - írják Fb-oldalukon elszánt zsidajaink, pontosabban a "Szabadság téri ellenállást szervező közösségek", az Eleven Emlékmű beszélgetőkör és a TÉR-KÖZ Társaság.
A "flashmob" eseményoldalán egy közleményben is fogadkoznak a "magyar polgárok", melyben felbujtóként portálunkat is megnevezik. Alább a teljes szöveg.
Barátaink, honfitársaink, magyarok!
2016. szeptember 9-én a budapesti Szabadság téren vandál kezek feldúlták az Eleven Emlékmű mára világhírűvé vált tárgyegyüttesét, amit mi, magyar polgárok 2014. márciusában a német megszállási emlékmű ellen tiltakozva hoztunk létre személyes tárgyakból, dokumentumokból, emlékkavicsokból.
Akciónk akkor arra irányult, hogy a valódi, élő emlékezet szimbolikus jeleivel foglaljuk el a helyet a történelemhamisítók elől, akik a nemzet egészét tüntették fel az idegen megszállás áldozataként, eltagadva a magyar állam felelősségét a holokausztban. Bár a szobrot felállították, ellenállásunk eredményeképpen a kormány lemondott a hivatalos avatásról. A kormánypárti politikusok azóta is messzire kerülik a Szabadság teret.
A Szabadság téren két és fél éve folyamatos a tiltakozás: a téren működő aktivista csoportok télen-nyáron, hóban-szélben-napsütésben politikai és kulturális eseményeket, megemlékezéseket, közös énekléseket, beszélgetőköröket szerveznek, folyamatosan gondozzák, pótolják az időjárásnak kitett emléktárgyakat, információs pultot működtetnek és idegennyelvű tájékoztatással segítenek évente több tízezernyi külföldi turistának megérteni, mi zajlik ma Magyarországon. A világsajtót bejárták az egymással farkasszemet néző két emlékmű – a döglött és az eleven – meggyőző képei. Ma már tanulmányok, magyar és idegen nyelvű szakdolgozatok, doktori disszertációk, szakkönyvek elemzik az egyik legjelentősebb magyar civil ellenállás példáját.
Néhány kisebb incidenst leszámítva, a holokauszt áldozatai iránti kegyelet mindmáig megvédte az ellen-emlékművet a durva támadásoktól. Tegnap azonban megtörtént az, amit eddig senki nem mert megtenni: a Kurucinfón beharangozott módon vandálok gyalázták meg az Eleven Emlékművet. Bár azonnal büntető feljelentést tettünk a rendőrségen és elvárjuk a hatóságoktól, hogy a számos térfigyelő kamera felvételeinek alapján haladéktalanul kerítse kézre az elkövetőket, igazi választ a provokációra nem az államtól várunk.
2016. szeptember 18-án vasárnap du. 16 órára újabb flashmobra várjuk az áldozatok emlékét tisztelő honfitársainkat. Hozzunk ismét köveket, mécseseket, fényképeket, emléktárgyakat, állítsuk helyre és újítsuk meg az Eleven Emlékművet! Mutassuk meg a provokátoroknak, hogy nem félünk és továbbra sem tágítunk a történelmi hazugságok elleni tiltakozástól.
A Szabadság téri ellenállást szervező közösségek:
Eleven Emlékmű beszélgetőkör
TÉR-KÖZ Társaság
Csatlakozó közösség:
Szabadságszínpad
Kapcsolódó: