Adjon az Isten!
Megnéztem a Retek Klub műsorát és egy érdekességre bukkantam.
Benkő György saját elmondása szerint 2009 áprilisában jelentkezett a rendőrségen, és ekkor adta át az összes hanganyagát, amelyeken többek közt az is hallható, amint arról beszélnek, hogy Budaházy György a "terrorszervezet" vezetője.
"- A katonai vezető az a Gyuri.
- Én?
- Nem, nem, nem, a Budaházy Gyuri.
- Ja, a Budaházy Gyuri."
Tehát nem egy már április 8-án elfogott "terrorista" köpte be hónapokkal később, hanem a rendőrséghez áprilisban eljuttatott hanganyagon hallható Budaházy neve és a Magyarok Nyilaiban betöltött állítólagos szerepe. Ha a rendőrségnek már áprilisban tudomása volt arról, hogy Budaházy a Magyarok Nyilai vezetője, miért csak június 17-én vették őrizetbe, több mint két hónappal később?
Szebb jövőt!

Tisztelt Kuruc!
Néhány infóval szeretnék hozzájárulni a Benkő nevű spicli személyéhez. Sokáig százhalombattai voltam, így távolabbról ismerem is ezt az egyént.
Tudni kell róla, hogy évekig küzdősportokat űzött (és lehet, hogy e pillanatban is űz) Jakab Lajos önvédelmet, thai boxot.
Százhalombattán tanult, majd Érden oktatott Jakab Lajos kung-fut (mivel Battán már megszűntek a Jakab önvédelmi edzések). Ez már jó pár éve volt.
Az edzésein egy agresszív állat volt, mint ahogy az életben is gyakran az. Azt terjeszti magáról, hogy megjárta a légiót és ott embert is ölt. (Ha igaz, akkor nem csoda, hogy nem normális és ilyeneket bevállal.)

A tv-s nyugodt szereplésével ellentétben különösen nagy pofájú és agresszív. Előfordult például, hogy a barátnőjét a karjánál fogva rángatta végig este a sétányon. Egyszer a BMK (battai művelődési központ) előtt ücsörögtünk és elég hangosak voltunk. Odajött, és egyikünket (egy 15 éves gyereket) a nyakánál fogva emelte fel és fenyegette meg, hogy megöli, ha nem fejezzük be a hangoskodást.

De láttuk szétvert fejjel is. Szóval fontos tudni, hogy bírja a gyűrődést. Rendszeresek voltak régebben a kötekedései, ezért is sokan félnek tőle a lakótelepen. Amúgy valami tényleg nincs rendben az embernél. Az a fajta, aki szomjazza a balhét és legyőzhetetlennek hiszi magát. Egyszer láttam verekedni (plusz edzésen is láttam) és tényleg szívós egy rohadék. (Persze nem cigánybandákkal kötekszik, arra azért vigyáz, hogy olyanokba kössön bele akikkel elbír.)
Üdv.

Tisztelt Szerkesztőség!
Ez a benkőgyörgyös dolog egy kicsit bűzlik! Nem gondoljátok?

A videók szerint a hangfelvételek alapján lettek letartóztatva Budaházyék. Tehát ezek már a börtönbe kerülésük napján is megvoltak a rendőrségnek. Ezek után Draskovics pár hónapra rá jön egy kamu robbantással, hogy ez a bizonyíték. Másnap ki is tudódik a hazugság. Miért hazudtak a nyilvánosságnak, ha megvoltak nekik az „igazi“ bizonyítékok, a hangfelvételek?

Miért nem azokat mutatták be akkor, vagy legalább a videós lebukásuk után? A nyilvánosság ezek után kéri az igazi bizonyítékokat, és ők nem mutatnak semmit 8-9 hónapig, még Draskovics inkább le is mond, jóval később.
Csak azért tartják titokban a hangfelvételeket, hogy bedobják őket a választások előtt? Mert most ennek az lesz az első hatása, azt várják, hogy most aztán már Budaházynak nem ad oda senki kopogtatócédulát, tehát próbálják megakadályozni a kiszabadulását. Közvetve persze a Jobbikot is mocskolják.

És szerintetek valaki bedobja magát teljes mellszélességgel a tévébe, hogy ő buktatta le őket, teljes nevével, arcával, mutatják a cégét... stb.? És úgy mutatják be, mint egy átlagembert, aki belekeveredett ebbe az egészbe és aztán lebuktatta őket. Egy átlagember egy közvéleménykutatásos videóhoz sem adja szívesen az arcát! Ha ez az egész igaz, akkor a rendőrség beáldozta a rendőrspiclijét!

Profin nyugodt ez a Benkő a felvételeken, ahhoz képest, hogy a magyar „terrorszervezet“ ellen vall nyilvánosan. Miért nincs torzítva a hangja és hátulról felvéve, lámpával szembesütve a kamera? Biztos jól tudják védeni. És érdekes, hogy csak hanglevétel van. Az ilyet akár egy héttel ezelőtt is felvehették volna. Ezért nem tudta anno Draskovics felmutatni bizonyítékként.

Videobizonyítékot persze nehéz utánagyártani, de ami késik, nem múlik. Amúgy a „terrorista“ szövege nem tartalmaz olyan bizonyítékot, amilyet egy átlag tüntető és híradásokat olvasó polgár ne tudna összehozni. A rendőrségről nem is beszélve.

Tisztelt Szerkesztőség!

Tegnap este volt "szerencsém" megnézni a Retek Klubon az ominózus műsort Benkő úrról.
Az alábbi észrevételem lenne:

A hangfelvételek nagyon jó minőségűek. Aligha készülhettek mobiltelefonnal, főleg nem rejtve. Van némi közöm a hangtechnikához, ezért gondolom.

K.B.
Kapcsolódó: 
Kedves Kurucok!
Reagálnék én is erre. Van pár érdekes észrevételem.

Az állítólagos hangfelvételen, mikor elkezdi mondani az illető, hogy "mi vertük meg Csintalant", először azt mondja, hogy "dobáltuk", aztán hamar kijavítja, ez számomra egyértelművé teszi, hogy ezt a szöveget valaki betanulta előre, a minősége is gyanúsan tökéletes, semmi külső zavaró tényező.

Az elromlott iphone meg külön gyanús, talán azért romlott el, hogy ne lehessen bebizonyítani, hogy a hangfelvétel idén készült és nem 2009-ben? Amikor megkérdezik tőle, hogy hol a telefonja, akkor lenéz a földre mielőtt válaszolna, akkor is látszik, hogy hazudik, amikor meg azt kérdik, hogy milyen típusú telefon, akkor is félrenéz és gondolkozik, hogy mit mondjon!

Üdv

Laci Székelyföldről

Szervusztok, kurucok!

A mostanában megjelent cikketekhez szeretnék röviden hozzászólni. A címe: Az ügyvéd megkérdőjelezi Benkő felvételeinek hitelességét.

Én jómagam filmezéssel foglalkozom. Ehhez párosul az, hogy a hangtechnikában is kell legyen némi jártasságom.

Azt én már korábban más fórumon is jeleztem, hogy túl jó a hangminősége a felvételnek, de van benne még egy hiba, amit csak most vettem észre. Tipikus ”vétek”, aki vett már föl narrációt (pl. filmhez), az ismeri. A közzétett videótokon, amit a HírTV-ből vettetek fel, azon is rajta van. Amikor a srác azt kezdi elmondani, hogy „mi vertük meg a Csintalant, mi dobáltuk a Molotovokat” stb., akkor a felvételen valójában a mondat második részével kezdi a „mi dobáltuk a Molotovokat”, csak rögtön kijavítja magát, és kezdi előröl a „mi vertük meg” résszel. Na most az még minden szakmai tudás nélkül is egyértelmű, hogy az illető, aki hallható a felvételen, annyira tudta azt, hogy mit fog mondani, hogy az általa kiválasztott (előre kigondolt) logikai sorrenden nem szeretett volna változtatni, és ezért ugrott vissza a mondat elejére. Szakmai szempontból meg valószínűsítem, hogy a beszélő izgult, és olvasta a szövegét. Ha az ember sokszor elront egy felvételt, annyira unja, vagy annyira izgul, hogy hajlamos kihagyni részeket. Ez egyébként már velem is megesett nem egyszer.

A másik tipikus narrációs hiba, az idegességből származó hadarás. Ez a kezdő narrátorok jellegzetes hibája. Én az első pár narrációmat végighadartam, úgy, hogy érthetetlen volt a szöveg, amit olvastam.
A másik: titkos felvételt készíteni úgy, hogy csak a mobiltartón van a telód, lehetetlen, vagy az akit lehallgatsz, a világ legnagyobb lúzere (ilyet is próbáltam már).

Másrészt a legtöbb telefonnak a kijelzője aktív felvételkészítés közben, tehát nem hiszem, hogy az olyan észrevéthetetlen. Szerintem persze nektek pont nem kell bizonygatnom azt, hogy ez egy kicsit sántít.

Tisztelettel!

Tomi
Tisztelt Kurucok!
Ez a Benkő-sztori nem fér a fejembe. Hiteltelen és a rendőrség nem bünteti egy egyértelmű szabálysértését.
Benkő annyira vagány, hogy golyóálló mellényben szaladgál. Én nem tehetem, mert magyar vagyok és nincs kapcsolatom zsidó terroristákkal. Úgy gondolom, hogy a törvény mindenkire vonatkozik. A golyóálló mellény szerepel a közbiztonságra veszélyes eszközök listájában. Benkő nem katona, nem rendőr, tehát nem viselheti.

Alább látható a rendelet:
Melléklet a 175/2003. (X. 28.) Korm. rendelethez
A közbiztonságra különösen veszélyes eszköz: a) az olyan szúró- vagy vágóeszköz, amelynek szúróhosszúsága vagy vágóéle a 8 cm-t meghaladja, továbbá a szúróhosszúság vagy a vágóél méretétől függetlenül a dobócsillag, a rugóskés és a szúró-, vágóeszközt vagy testi sérülés okozására alkalmas egyéb tárgyat kilövő készülék (különösen: íj, számszeríj, francia kés, szigonypuska, parittya, csúzli); b) a jellegzetesen ütés céljára használható és az ütés erejét, hatását növelő eszköz (különösen: ólmosbot, boxer); c) a lánccal vagy egyéb hajlékony anyaggal összekapcsolt botok, nehezékek; d) az olyan eszköz, melyből a szem és a nyálkahártyák, illetve a bőrfelület ingerlésével támadásra képtelen állapotot előidéző anyag permetezhető ki (gázspray); e) az olyan eszköz, amely az utánzás jellege és méretarányos kivitelezése miatt megtévesztésre alkalmas módon hasonlít a lőfegyverre (lőfegyverutánzat); f) az olyan eszköz, amely elektromos feszültség útján védekezésre képtelen állapot előidézésére alkalmas (elektromos sokkoló); g) az olyan eszköz, amely a zárszerkezetek illegális kinyitására vagy feltörésére szolgál (különösen: álkulcsok, mechanikus vagy elektromos elven működő zárnyitó szerkezetek); h) a lövedékálló és szúrásálló védőmellény, sisak és vért.
A fenti törvény megsértésért akár 50ezer Ft bírság is kiszabható... Kedves rendőreink, lehet intézkedni, elkobozni és pénzbírságot kiszabni.
Üdv,
egy törvénytisztelő polgár
 
Sziasztok, kurucok!

Csatolva pár kép Benkő "Spicli" Györgyről Jakab önvédelmi edzőtáborokból.



Nekem volt alkalmam többször edzeni vele, és meg kell, hogy mondjam, elég keménykötésű alak. És kattant. Ez nem fél, az biztos, legalábbis attól, hogy megverik. Az edzőtársai így vélekedtek róla: "Ja, Benkő, az hülye." Tényleg nincs ki a négy kereke, úgyhogy kösse fel a gatyáját, aki revánsot akar rajta venni, persze ő sem legyőzhetetlen.



Szégyent hozott az egész Jakab önvédelmi sportra! Remélem azóta már megverték vagy a Mester kirúgta!



Szebb jövőt!