Újabb jó hírrel büszkélkedem: múlt héten természetes úton és egészségesen megszületett fiunk, Novák Bottyán János (3600 grammal és 57 cm-rel). Ismét apás szülésem volt, ezúttal papírforma szerint gyorsabb: vajúdással együtt három órába sem telt, s már kétperces fájásokkal nyomta a gázt a kocsiban Előd, hogy beérjünk a kórházba - adja hírül Facebook-oldalán Dúró Dóra, az Országgyűlés legfiatalabb képviselője, alább a folytatás.

A teljes galériához kattintson a képre!
Előző nap még anyósomék 40. házassági évfordulóját ünnepeltük az öt fiukkal és családjainkkal (az előkészületek alatti sütés-főzésemről készült az utolsó kép, melyen még „egyben” vagyok Botyival), szép ajándék lett volna épp aznap az ötödik unoka, de végül csak másnap született meg.
Egyszobás lakásunkból sikerült egy kertes házba költöznünk még a születés előtt; különösen másfél éves kislányunk élvezi a nagyobb teret és gyermekorvos anyósomék közelségét. Szüleim pedig egy időre hozzánk is költöztek, így sok segítséget kapunk mind a négy nagyszülőtől, ettől függetlenül a következő hónapokban nem leszek aktív a munkában, ezért a 2011-es gyakorlatomhoz hasonlóan már le is mondtam teljes képviselői javadalmazásomról.
Újszülött fiunk, Novák Bottyán János nevével nemcsak (Vak) Bottyán Jánosra, hanem Novák Jánosra is emlékeztetni szeretnénk, aki 1566-ban Zrínyi Miklós hadnagyaként hősi halált halt Szigetvár védelmében.
Hunóránk amúgy már nagyon várta öccsét; pl. rendszeresen kanállal etette a hasamon „át”. Ezt sajnos elmulasztottuk fényképen megörökíteni, de Facebook-oldalamon közzéteszek kislányunkról néhány húsvéti fényképet is kedvcsinálónak (azoknak, akik még nem élhetik át az efféle szülői örömöket), az is aranyos, amikor pl. állatorvos édesapámnál a nyuszikkal játszott - zárja bejegyzését a jobbikos kismama.
További fényképek a családról Dúró Dóra Facebook-oldalán ide kattintva láthatóak.
 
Kapcsolódó: