Egy facipős holland pofát pofoz le a medve a Heineken sörgyárral perben álló Igazi Csíki Sör új reklámfilmjében.
A holland Heinekennel perben álló csíkszentsimoni sörgyár új reklámfilmmel jelentkezett, melyben a medve lenyom egy-két sallert egy fapapucsos fickónak, aki éppen el szeretné venni a székely legény patakvízben hűtött Igazi Csíki Sörét. A reklám üzenete az, hogy megvédik az Igazi Csíki Sört a multicégtől, mely szerint Székelyföld még csak nem is létezik.
A csíkszentsimoni sörgyár azért áll perben a Heinekennel, mert az utóbbi által 2003-ban megvásárolt Csíkszeredai sörgyárban főzik a Ciuc (csíki) Premium nevű sört, és a cég szerint a szóvédjegy őket illeti. A csíkszentsimoniak szerint viszont 2013-ban ők védették le a Csíki Sör szóvédjegyet, majd 2014-ben az Igazi Csíki Sör címkét. Erre reagálva a Heineken Romániában 2014-ben magyarul jegyeztette be a Csíki Premium nevet. A Heineken keresetét előbb két romániai bíróság is elutasította, a hargitai törvényszéken azonban első fokon pert nyert, de közben az uniós szabványügyi hivatal is elutasította a holland óriáscég keresetét, azt a határozatot hozva, hogy a két márka védjegye nem összetéveszthető.
A Heineken Romania a napokban fellebbezett az alicantei döntés ellen, ennek fényében tette közzé a székely cég a legfrissebb videót, a tavalyi "medvés" reklámuk folytatását.
A reklámfilm első része:
(Kuruc.info - HVG - Fb nyomán)
Kapcsolódó: