2010. február 25-én egy érdekes videofelvétel került fel Jekatyinburg egyik internetes portáljára. A felvételeken, amely egy erdőben készült, közel száz hólepte harckocsi volt látható. A hírre gyorsan reagáltak a hadsereg képviselői, és a páncélosokat elszállították. Az esetet a területi katonai ügyészség vizsgálja.
A videofelvétel készítője a következőket írta: „Jelanszkij település állomásánál … az állomás közvetlen közelében az erdőben mintegy száz „kidobott” harckocsi található, amelyeket senki nem őriz, láthatólag nem kellenek senkinek. A felvétel 2010. február 12-én készült, de úgy gondolom még mindig ott vannak”. A videofelvételeken T-72 és T-80 típusú harckocsik láthatók, amelyeket vastagon belepett a hó. A vizsgálat elkezdődött. Vizsgálnak minden körülményt, a technikai eszközök tárolásának okát, feltételeit, azonban mivel folyamatban lévő ügyről van szó csak annyit nyilatkoztak, hogy eredményről egyelőre nem tudnak beszámolni.
 
 
Egy korábbi nyilatkozatában a sajtószolgálat képviselője annyit mondott, hogy a páncélosokat nem dobták ki, azokat folyamatosan új raktárbázisra szállítják. A harckocsik egy részét szállítójárműveken viszik el a helyszínről, míg másik részük „saját lábán” távozik. A hír hallatára a helyszínre érkező újságíróknak Szergej Szkobeli ezredes elmondta, hogy a harckocsikat azért helyezték el az erdőben, hogy azok ne okozzanak fennakadást az állomás működésében, és természetesen őrizték a területet. Helyi lakosok ugyanakkor azt bizonygatják, hogy a harckocsik december óta, őrzés nélkül voltak a helyszínen.
(honvedelem.hu)