Az általunk már többször idézett, még csak véletlenül sem radikális jobboldali (középutas, ill. egyes megszólalásaiban egyenesen balos) advocatusdiaboli Zsindex cigánytopicbeli, legújabb, egy cigányfajvédőhöz írt hozzászólásai megint “ott vannak a topon”. Bűn lenne nem idézni őket.

“Én itt már csak hébe-hóba readonly nézek be (szerintem a topic már nyolcszor körbejárta az egész kérdést, most már inkább csak feszültséglevezető), de azért az éppen ötszázadik nickeden folytatott tevékenységedre rákérdeznék: mi ezzel a célod?

Mit akarsz elérni azzal, hogy azt állítod, nem is léteznek azok a jelenségek, amelyekről mindenki, így Te is pontosan tudod - léteznek?

Azzal, hogy örökösen arra hivatkozva, hogy bűncselekményeket a világ összes etnikuma követ el (Kuruc.info: itt arra utal advocatusdiaboli, hogy a címzett – akárcsak a többi fajvédő, például a Vona-interjúban Jakupcsek – azzal próbálja, az arányokról “természetesen” “megfeledkezve”, legalizálni / kisebbíteni a cigánybűnözést, hogy ugyebár (néha) a fehérek is bűnöznek – lásd pl. a cigányok által példaként milliószor felhozott Mórt) megpróbálod nem is létezőnek beállítani azt a tényt, miszerint a romák több tízszeres gyakorisággal követnek el bűncselekményeket, mint a velük azonosan rossz anyagi helyzetben élő nem romák.

Mi ezzel a célod?

Mert azt Te is tudod, hogy igaz ettől még nem lesz amit mondasz, de nem ám!

Vonult a Gárda. A hivatalos álláspont: ez rettenetes, tenni kell ezellen, ez lopakodó fasizmus. Így kezdődött a kefebajszos uralma is, először csak vonultak.

És igaz. Csak tudod akkor és ott is ugyanez ment: egy egész sereg probléma nyomasztotta az embereket, amire a kefebajszos mondott valami választ (mint utólag kiderült, sőt, ezt előre is látni lehetett: embertelen és hibás válaszokat), viszont a tisztelt Weimari Köztársaság (Kuruc.info: aki nem ismerné a Weimari Köztársaság történelmét, olvassa el, érdemes – megdöbbentő a hasonlóság a mai magyar és akkori (20-as évek, 30-as évek első harmada) német állapotok között. Azt, hogy mi következett a Weimari Köztársaság után, 1933-tól, mindenki tudja) egyéb irányadó erőinek hivatalos álláspontja szerint ezek a problémák nem is léteztek.

Szerintem ez az igazi lopakodó fasizmus, szállást csinálni a szélsőséges erőknek azzal, hogy az igazi, komoly társadalmi-kulturális problémákról tudomást sem vagyunk hajlandóak venni, és hagyjuk azokat odáig gennyedni, amikor más, mint szélsőségesen erőszakos megoldások, már nem is maradnak.

Szóval szerintem Te és a magadfajták vagytok az igazi veszély, nem a hőzöngő kopaszok. Azok csak indikátorai, de nem előidézői a helyzetnek. A helyzet előidézői a gyeplőt 90 után teljesen a lovak közé dobó magadfajták voltak.

Azzal, hogy az ellen emeled fel a szavadat, hogy létező társadalmi-etnikai problémákat szóvá merészelnek egyesek tenni, azzal pontosan a szándékaid ellenkezőjét éred el.

Ezzel csak magad is bizonyítod, hogy azoknak a mérvadó értelmiségi köröknek, akiknek kormányzati-gazdasági befolyása lehetővé tenné, hogy valóban kezdjenek valamit ezekkel a problémákkal - nos, azoknak semmiféle válaszuk nincs erre.

És ezzel magatok lökitek az elégedetlen embereket arrafelé, hogy azokat hallgassák meg, akik viszont ígérnek ezekre megoldást. Adott esetben embertelen, erőszakos, rossz megoldást. De egyáltalán mondanak rá valamit.

Te csak annyit mondasz a kirabolt öregasszonynak, hogy legyen toleráns. Te csak annyit mondasz annak a szülőnek, akinek a gyereke már egyáltalán nem tud tanulni az osztályában danajozó, mindenét ellopó cigánypurdék miatt, hogy legyen toleráns. És ha ő inkább átiratja a gyerekét másik, cigánymentes iskolába, akkor meg lerasszistázod.

Én még nem láttam olyan SZDSZ-es cigánybarátot, akinek akárcsak a belátható közelében lett volna egy darab roma is. Ti mindig másoktól várjátok el, hogy elviseljétek azokat a dolgokat, amelyeket nem is ismertek, és amúgy magatok sem viselnétek el.

Sólyom László sem látott még élő putrilakó cigányt soha. És ezt nem azért mondom, mert úgy vélem, azért mondom, mert biztosan tudom, a véleményét is ismerem, lévén elég régi személyes kapcsolatom van/volt vele (no jó, nem láttam, mióta KE lett, előtte pár héttel volt hozzá utoljára szerencsém).

No ezért mondom, hogy az igazi bűn benneteket terhel, ezzel a hozzáállással ellehetetlenítitek a bárminémű valós párbeszédet a témáról. A cigánykérdést egyértelműen nem lehet csak pénzzel és jó szóval megoldani, ez nem sikerült azokban a skandináv országokban, amelyek fajlagosan ezerszer annyit költöttek a témára (Kuruc.info: lásd pl. EZT), mint mi tehetjük. De az sem oldott meg semmit. Ez egy kulturális, civilizációs probléma, és annak megfelelően is kell kezelni.

Ezt meg Te/Ti tagadjátok, a cigányság egyetlen problémája, hogy szegény, nincs munkája, ezért viselkedik így. A valóság az, hogy azért nincs munkája, és azért szegény, mert úgy viselkedik, ahogy.

És itt a kör bezárul, megint kezdődik a süketek párbeszéde, a gőznyomás meg közben csak nő-nő a kuktában (Kuruc.info: arra utal AD, hogy a kuktában uralkodó túlnyomást nem lehet a végletekig fokozni, miközben a szelepet lezárjuk, és nem engedjük ki a gőzt – előbb-utóbb az felrobban). Közben azért a szemed sarkából láthatod azt is, hogy egész Nyugat-Európában éppen végóráit éli a multikulturalizmus eszméje, végképpen összeomlófélben a többségi tolerancia mindenhol, és küszöbön áll egy súlyos, iszlám- és bevándorlásellenes fordulat. Mindenhol. És ott is csak a szélsőségeket tüzelik azon ultraliberális nézetek, miszerint minekünk, többségi, eltartó-befogadó nemzeteknek kell igazodni mindenféle deviáns kisebbségek agyament és tőlünk civilizációsan teljesen idegen igényeihez.”

Kuruc.info - Arppi S.