Az 1. függelékben teljességében idézett cikkel kapcsolatban a következőket jegyezzük meg:

1.)    Miért volt fontosabb a cigaretta a szülőnek, mint a gyerek, hogy a kedvéért magára hagyja az utóbbit? Arról nem is beszélve, hogy, ugyebár, milyen anya az, aki az újszülött gyereke mellett füstöl és rombolja a szervezetét?
2.)    A cigányok és a gyerekszeretet? Hmmm… ugye, emlékszünk még arra, hogy mit csináltak a “gyerekszerető” cigányok Piricsén? Arra, mit is mondott Monok polgármestere? Vagy arra, hogy kiknek a gyerekének a karján, a bőre alatt másztak a férgek? Valóban szeretik az utódaikat a romák? Nem úgy tűnik…
3.)    Vajon ki kérdezte a cigánytól azt, hogy van-e tartozásuk? Miért hozta elő rögtön, az első szavában, az uzsorást? Miért asszociálunk ebből az esetből rögtön a közismert roma “igazmondásra”?
4.)    Végezetül:
a.)    tartozás miatt elvisznek egy szopós csecsemőt az uzsorások? Esetleg a szintén roma szervkereskedők? Vagy éppenséggel az apa?
b.)    Igazán bevallhatná cigányunk azt, hogy, igen, uzsorások vitték el a gyereket például vissza nem fizetett kamatospiiz miatt. Egyrészt megkönnyitené a nyomozást, másrészt nem dobnánk ki tizmilliókat az ablakon a különböző speciális mentő-, keresőosztagok odavezénylésével, a többhetes kereséssel. Igen, ilyen dolgokra is (feleslegesen) költünk. Természetesen a cigányok miatt. Csodálkozik ezek fényében az olvasó azon, hogy évi durván 2-3000 milliárd Ft-ra becsüljük a cigányok “bekerülési költségét”?

Szerencsére nemcsak nekünk ütött szöget a fejünkbe mindez. A legújabb hiradások szerint (lásd 2. függelékünket) hazugságvizsgálat várhat az eltűnt csecsemő anyjára.

1. függelék: Eddig eredménytelen az eltűnt csecsemő utáni kutatás

Tiszabő (Kuruc.info: ha valaki nem tudná: ahogy a cigányellenességgel igazán nem vádolható Népszabadság is elismerte, gyakorlatilag 100%-ig roma település) megdöbbent. A faluban az egyik családi házából ugyanis pénteken eltűnt egy öthetes csecsemő. Hogy mi történhetett, azt az anya, a rokonok és az egész település is csak találgatja. A rendőrök, faluőrök, életmentő csoportok tagjai ma délelőtt is nagy erőkel keresték a kislányt.

— Jajj, anya! — kiált fel a fiatalasszony. A kis előszobában vagy tizen szorongunk. Férfiak, nők. A helyiséget némaság üli meg. A rokonok is kifogytak a vigasztaló szavakból. Hiszen éppen egy napja már, hogy pénteken délelőtt a tiszabői családi házból eltűnt Molnár Józsefné mindössze öthetes kislánya, Kiara Dzsenifer. A be-beálló csöndben azonban még inkább szivszaggató a fiatalasszony fel-feltörő hangos zokogása.

— Oda voltunk Fegyverneken vásárolni. Amikor hazaértünk a lányom már sikoltozott, hogy eltűnt a kicsi — mondja a szintén a könnyeivel küszködő nagymama. Mága Gyuláné szerint akkor a lánya olyan rendkivül zaklatott idegállapotban volt, hogy csak nehezen tudta elmondani nekik is mi történt. Mint kiderült, a kicsi lány aludt a kiságyban, mikor az anya másik gyermekével, a három esztendős kisfiával, Józsikával átszaladt a szomszédba egy cigiért. Addig nem volt senki a házban, csak a csöppség. Mikor visszajöttek, nem is gondolt rá, hogy baj lehet. Így előbb a mosógépbe pakolta be a ruhákat, és azután nézett be a gyerekez a szobába. A kiságy azonban üres volt.

A szobában azóta is változatlan minden. Ott sorakoznak a pelenkák, a cumisüvegben még mindig ott a tápszer maradéka. A száritón pedig a kisruhák. A házból ugyanis nem hiányzik semmi más, csak a kicsi. Az öthetes Dzsenifer ugyanis abban akis tipegőben tűnt el, amiben aludt. Hogy mi történhetett, azt a szülők, a rokonok is csak találgatják. A faluban ugyanis még hasonló eset sem történt soha.

— Nincs haragosunk. Kamatos pedig a faluban sincs. Egyébként is, itt Tiszabőn senki nem tenne ilyet. Mi cigányok nagyon szeretjük a gyerekeket, nem ártanánk nekik — állitja Mága Gyuláné.

Az apa ugyan külön él a családtól, de róla sem tud ilyet feltételezni a nagymama. Ezzel az összegyült többi rokon is egyetért. Bennük inkább a romániából érkezett alkalmi árusok kelettek gyanút. A faluba ugyanis vissza-vissza térő „vendégek” az olcsó portékát kinálók. Bár főleg nyaranta jönnek, ám most pénteken is jártak a faluban két autóval is. A településen pedig azt beszélik, igen csak sebesen hajtottak el a településről.

A falu közepén, a polgármesteri hivatal előtt eközben mintegy félszázan gyülekeznek. A rendőrök, faluőrök, és különböző életmentő csoportok tagjai, önkéntesek — cigányok és nem cigányok együtt. Pénteken ugyan már kutyákkal is átkutatták a ház környéket, a Tisza partot, de most újból neki vágnak. A keresés ezúttal is a háznál indul. Mig a kutyások, rendőrök teszik a dolgukat, a környező házakból is összegyűlnek az emberek. A szomszédokat pedig ugyanaz az aggódó szótlanság üli meg, mint a házban a családot.

Keretes anyag: Minden szálat megvizsgálnak

Jelenleg is 50-60 fő vesz részt a kutatásban — erősitette meg érdeklődésünkre Szabó Zita százados. A megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: a megyei rendőr-főkapitányság nyomozói mellett a törökszentmiklósi kapitányság rendőrei, a Tiszai Vizirendészet állománya és a speciális életmentők is a helyszinen vannak. (Kuruc.info: mindez vajon mennyi adófizetői pénzbe kerül?) Annak kapcsán, hogy a faluban többen romániai alkalmi árusokat gyanúsitanak, a százados úgy reagált: a nyomozás folyik és minden szálat megvizsgálnak.

(Szoljon)

2. függelék:  Hazugságvizsgálat várhat az eltűnt csecsemő anyjára

A rendőrség hazugságvizsgálatnak veti alá a Tiszabőről eltűnt öthetes csecsemő édesanyját, mert többféle dolgot mondott arról: hol volt, amikor a kislány eltűnt - értesült a Bors. A rendőrségnél az információt nem kommentálták.

A helybeliek három magyarázatot tartanak valószinűnek a kicsi eltűnésére: elrabolta a családtól külön élő apa; Romániából érkező alkalmi árusok vitték el; de az sem kizárható, hogy baleset történt, amit a család eltitkol.

(zsIndex)