Kaposvár: Legkorábban harminc év múlva szabadulhat az a 38 éves kaposvári férfi, aki éppen egy éve agyonverte kisfiát. A bíróság az anyára is börtönbüntetést szabott ki, mert nem tett semmit a kisgyermek megmentéséért.

A férfi és 30 éves élettársa kapcsolata igencsak viharos volt. Az apa ütötte, verte gyermekeit és az asszonyt is. Ráadásul többet volt a rácsok mögött, mint odahaza, tizenegyszer ítélte el a bíróság. Ennek ellenére az asszony nem tudott elszakadni tőle. Bár utolsó büntetését azért kapta, mert bántalmazta gyermekeit, az egyik kislány kezén például cigarettacsikket nyomott el, és a bíróság ezért megszüntette szülői felügyeleti jogát, az asszony tartotta vele a kapcsolatot és a négy gyerekkel együtt várta a szabadulásakor. Mindez 2007 júniusában történt.

Két hónap múlva a legkisebbet, az akkor kétéves Kevint olyan súlyosan bántalmazta, hogy kórházba került. Az eset aztán megismétlődött. Mindkétszer hamis indokokra hivatkoztak és próbálták menteni az apát. Az anya ugyan néhányszor kért segítséget a hatóságoktól, de aztán mindig visszament a férfihoz. 2007 októberében a dombóvári anyaotthonba került, de onnan is tartotta a kapcsolatot a férfival, és a gyerekeket is rendszeresen elvitte hozzá. Annak ellenére, hogy minden alkalommal tudta: veszélynek teszi ki a kicsiket, mert folytatódnak a verések.
 



Tavaly húsvét előtt is Kaposvárra jöttek, "rokonlátogatás" címén, de rögtön a férfihoz mentek. Aki az újabb veszekedés után úgy engedte csak vissza az asszonyt, hogy a legkisebb gyereket, Kevint ott fogta "túsznak". Még aznap este olyan brutálisan megverte a kicsit, hogy vélhetően már ez halálos kimenetelű belső sérülést okozott.
 



Az orvos szakértők szerint a következő napokban a kisfiúnak iszonyatos fájdalmai lehettek. Halála után negyvennégy sérülést találtak rajta. De nem sírhatott, mert a kegyetlen férfi ezt is veréssel torolta meg. Három napon át többször megverte, ököllel ütötte, rugdosta a kicsit. Elvitte fát gyűjteni, de az akkor már legyengült kisfiú nem tudott lépést tartani vele, ezért egy jókora husánggal ütlegelni kezdte, úgy, hogy a fa eltört, széttaposta a lábfejeit, megrugdosta. Az anya, aki már másnap hazaérkezett, látta a bántalmazásokat, látta, hogy a kicsi egyre rosszabb állapotba kerül, folyamatosan hány, nem marad meg benne semmi, és hatalmas fájdalmai vannak, ennek ellenére nem vitte orvoshoz. Sőt, amikor a nagyszülők meglátogatták őket, nekik sem engedte orvoshoz vinni a gyereket. A kicsi végül belehalt a sérüléseibe.
 



A bírósági tárgyaláson a férfi elismerte, hogy bántalmazta a kisfiút, de állította: nem akart súlyos sérüléseket okozni, és nem akarta, hogy meghaljon. Csak "nevelési célzattal" bántotta. Az asszony mindvégig hárította magáról a felelősséget és tagadta a bűnösségét. Azt állította, hogy nem volt lehetősége segítséget hívni.

A férfit a bíróság tegnap 14. életévét be nem töltött személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, testi sértés és kiskorú veszélyeztetése miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte. Legkorábban 30 év múlva szabadulhat. A vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Az anyára segítségnyújtás elmulasztása és kiskorú veszélyeztetése miatt három év hat hónapi börtönbüntetést rótt ki, az ítélet szerint megszüntették az anya felügyeleti jogát is. Az asszony és védője felmentésért fellebbezett.
(Sonline)
Kapcsolódó cikk: Tel-aviV2 videó a gyerekgyilkos cigányról (ha valaki esetleg továbbra is kételkedne a származásában…)

Kuruc.info: tessék, megint egy újabb példája a cigányok “gyerekszeretetének”. Lásd még: “cukrosvizes” Piricse és társai (további, kapcsolódó hivatkozások ITT), ugyebár…
Olvasó: A kettős mércén csodálkozom. Amikor Tatárszentgyörgyön lelőtték az ötéves gyereket véletlenül (sötétben, messziről, puskával - valszeg nem szándékos volt): mindenki ordított, hogy micsoda rettenet. Gyereket ölni!! Arrggh....

Most, ennél a gyerekgyilkosságnál, mikor szándékosan, folyamatosan, különös kegyetlenséggel, aljas módon, huzamosabb időn át a saját apja gyilkolja meg a gyereket, akkor hirtelen méla kuss!

Most akkor mi is van?... A véletlen gyerekgyilkosság a szörnyű bűn, és a szándékos kegyetlen kínzó agyonverés, az bagatell? Én ezt nem bírom követni!
Kuruc.info: költői a kérdés. Kussol a média, ahogy többek között Piricse esetében is (link fent): ott se verték nagydobra, mi történt. Végül is, ha a cigány “apa” vagy szülő öli meg a gyerekét, arra nem lehet azt mondani, hogy rászízmús – az csupán egy véletlen baleset, vagy még az sem. A valószínűleg az enyingi cigánymaffiózók kezén száradó tatárszentgyörgyi gyilkossággal kapcsolatban (még) nem (köz)ismert, hogy mokka volt a tettes; ezért pampog(hat)nak annyira színeseink és fajvédőik.