Frissítés (máj. 6. 16.05): Misikénk írását lehozta (némileg meghúzva, ill. a helyesírását kikupálva; lásd az 1. Függeléket) a Népszabadság. Gratula Népszabadság, ennél mélyebbre nehezen süllyedhettek: egy, a tényekkel köszönő viszonyban nem lévő fércművel vállaltatok közösséget. Ebben a verzióban nevesítve szerepel minden rászístáfásísztá médium: mi, a Magyar Nemzet / Hírlap, az Echo és a HírTV.

A C-PRESS is lehozta az eredeti anyagot; a cikkre érkezett reakciók közül egy jobbat 2. Függelékünkben idézünk.

Eredeti cikk (máj. 6. 2.24): Rózsa Mihály a 168 (T)óra egyik szemefénye. Kb. olyanokat ír, valamivel (de nem sokkal) magasabb szinten, mint a Hírszerző díszcigánya, Balogh Artúr.

Legújabb írását a lap Olvasói levelek rovatában találtuk. “Szép”, hogy (vélhetően tisztázás után is) ilyen rossz helyesírású anyagot lehozott ez a “patinás” antifasiszta lap. Amely lap “falúnak” írja a “falut” (településfajtát), az saját magáról állít ki szegénységi bizonyítványt. Mint a múltkor a Népszabadság, amely újságírója nem ismerte az “új” és “ujj” különbségét...

Kinek a szégyene?

Kóka Jenő magyar állampolgár este munkába indult. Utolsó csókot adott az asszonynak, már félig az ajtóból és indult. Kilépett az ajtón és azonnal eltalálta a gyilkos golyó. Kóka Jenő keményen dolgozott és munkájából tartotta el családját. A gyerekeit iskolába járatta és gondosan nevelte. (Kuruc.info: “kár”, hogy csak egy gyereke volt – az se saját, hanem felesége előző házasságából / kapcsolatából származik. Nesze neked tényismeretek…)

Gyilkosa szemében Kóka Jenő nem lehetett magyar. Még ember sem. Csak levadászandó cigány. Valaki, akit azért kell gyűlölni, mert sötétebb színű a bőre, mint a többségé. (Kuruc.info: sötétebb volt a bőre, Misike? Nem mondod: még elvtársad, a magyarnarancsos Varró Szilvia is azt állítja, Kóka szőke volt, világos bőrű és kékszemű, így nehéz volt cigánynak nézni. Hoppá! Nesze neked “meggyilkolták, mert sötétebb volt a bőre / cigány volt” balliberális hazugság.) Vélhetőleg a gyilkos pontosan tudta, hogy a ház a falú (Kuruc.info: mecsoda gyönyörű helyesírás-tudás – nem csak Misike, hanem a 168 Óra szerkesztője/i részéről is…) szélén számára biztonságos, mert kevés a szemtanú és megoldható a gyors menekülés. Nem tudta kit öl meg (Kuruc.info: tényleg? Ezek szerint ki se faggatták Kókát pár héttel az eset előtt [lásd Varró cikkét], ill. özvegyének nem telefonáltak a gyilkosság után? Persze, “valóban” nem tudták, kit gyilkoltak meg. Biztosan “véletlenül” telefonáltak, mi? Ráhibáztak a számra, hát persze.), nem volt indoka ölni (Kuruc.info: hmmm… az állítólagos rászízmus nem az? Vagy esetleg most elfelejtődött a rászístá indok?), egyszerűen hidegvérrel, előre kitervelt aljas módon zsákmányt talált, becserkészte és levadászta. Majd bátran elmenekült. Messziről gyilkolt (Kuruc.info: hát persze, revolverrel messziről lehet. Ahogy a rendőrség is mondta, közvetlen közelről lőtték mellbe. Megint csak: nesze neked tényismeretek, tényszerűség), így szemébe sem kellett néznie áldozatának. 

Kóka Jenőt szívén érte a lövés, szinte azonnal meghalt. Kóka Jenő egy rasszista gyilkosság sorozat következő áldozata volt. A gyilkosa újabb strigulát húzhat, ismét sikerült ölnie. (Kuruc.info: ki mondta, hogy rászízmus lenne? A legújabb FBI-os hírben például mély kuss van arról, hogy a rászízmus kötné össze a gyilkosságokat. Vajon miért? Tán csak nem azért, mert a rendőrség is tudja, mekkora nagy ökörség, és nem akarják blamálni magukat a lényegesen felkészültebb FBI előtt?!)

Szégyent érzek. Szégyent, szomorúságot és egyfajta féktelen dühöt és gyűlöletet. Szégyen, hogy a hazámban a bőrszíne miatt (Kuruc.info: még egyszer: Kóka kiköpött fehér volt, amit ráadásul egy balliberális fajvédő, Varró Szilvia állít) egy embert meg lehet gyilkolni, hogy van aki ezt természetesnek veszi. Szomorúságot az értelmetlen halál felett. / Nem mintha létezne értelmes halál is. /

Dühöt, mert tehetetlen vagyok és nem tudom mit tudnék tenni azért, hogy ha már az eddigieket nem tudom meg nem történté (Kuruc.info: sic! Szegényhülye misike és 168 tórás mentorai még a “történtté” helyesírását sem ismeri – a falu meg a többi mellett) tenni, de tegyek valamit azért, hogy Kóka Jenő ebben a mocskos sorban az utolsó legyen. És gyűlöletet , mert a
barbár gyilkost tényleg puszta kézzel képes lennék széttépni, mert az ilyen, az nem ember.

Hosszú hónapok óta működik a neohungarista weblap. Ez a lap, minden nap, vad gyűlölettel uszít a roma származású
emberek ellen. Gazembernek, munkakerülő ellenségnek állítják be a romákat. (Kuruc.info: hazugság. Nem minden cigányt nevezünk – mert itt, olvasottságunk, ismertségünk stb. miatt is rólunk van szó – ilyennek. Számtalan cikket lehoztunk normálisan dolgozó, becsületes romákról is. Például Kóka Jenőről – illetve mégsem, Kóka max. félig volt cigány, azaz rá nem jellemző ugyanez. De említhetjük például EZT a cikkünket. Ha valóban kivétel nélkül gyűlölnénk minden egyes romát, akkor nem hoznánk le ilyen cikkeket, nemde?!) A társadalom létező problémáiért őket akarják például felelősnek beállítani hazudni. Egyértelmű volt, hogy azok, akik meg akarnak felelni a mélyből jövő
mélymagyar gyűlöletnek, azok előbb utóbb nem állnak meg a verbális erőszaknál. (Kuruc.info: megint ez a mélymagyar elvárásoknak [itt: gyűlöletnek] való megfelelési kényszer. Tán csak nem puhítani próbáljátok a közvéleményt, hogy amikor kiderül, hogy ez is csak egy megszokott cigány-uzsorásleszámolás / a rokonyok, szomszédok fizetési fegyelmét javító befenyítés volt, akkor be lehessen adni, hogy a gyilkos meg akart felelni a náci eszméknek. Ahogy Horváth Aladár nyilatkozta [amaro Drom-os(!) forrás ITT] a Moszkva téri kaland után.)

De van két olyan tévé, valamint két olyan nyomdaipari végtermék is, amelyek rendre uszítanak a romák ellen. Igaz, ők talán ezt az uszítást jobban igyekeznek burkolni, mint az a bizonyos portál, de az uszításuk ettől még célba talál. A média hatalom.

Szégyent érzek. Szégyent, szomorúságot és egyfajta féktelen dühöt, gyűlöletet. Szégyenemnek tartom, hogy Magyarországon létezhet olyan média minden érdemi következmény nélkül, amely verbális erőszakkal szít tényleges erőszakot. Szomorúságot, hogy a társadalmunk nem képes megérteni, hogy ezeket együtt, össze fogva kéne bojkottálni és nemet mondani az uszításukra. Dühöt, mert a politika és a politikum azzal, hogy tűri az uszítást, lehetőséget biztosít az ordas eszmék terjedésének, aminek bizony nem kis szerepe volt abban, hogy Kóka Jenőnek meg kellett halnia.

A neohungaristák már nem illegalitásból köpködik mocskukat a pofánkba. A Jobbik bejegyzett és jelenleg számomra érthetetlen módon, törvényesen működő politikai párt lehet. Párt, amelyik nyíltan terjeszti a hungarista eszméket, nyíltan uszít, romák, zsidók ellen, magunk és magukfajtákra osztva az országot. Ez a párt hozta létre Magyar Gárda néven a
militáns alakulatát. Meneteléseikkel keltenek romákban félelmet különböző településeken. Nem csoda, hogy az első gyilkosság is ott következett be, ahol először meneteltek nyilas elődeik mintájára. (Kuruc.info: megint kiderült, misike, ill. szánalmas firkálmányát leközlő 168 Óra mennyire nincs tisztában a tényekkel. A nevezetes cigánygyilkosságok sorában ui. nem a tatárszentgyörgyi az első. Nagycsécsen tavaly nov. 3-án gyilkoltak, míg Tatárszentgyörgyön idén február 23-án. Hoppá!) Olvashattuk az újságban, hogy a Gárda tagjai lőgyakorlaton vettek részt. (Kuruc.info: amin bárki részt vehet, hiszen a lőterekre bárki bemehet gyakorlatozni.) Majd emberek háza égett, és lövések gyilkoltak, okoztak súlyos sebesüléseket.

Szégyent érzek. Szégyent, szomorúságot, és egyfajta féktelen dühöt, gyűlöletet. Szégyellem magam azért, mert engedjük, tűrjük, hogy gyilkos eszméket képviselő pártok tevékenykedhessenek a hazánkban, mert tűrjük, elviseljük, hogy nyilas egyenruhára hajazó viseletben (Kuruc.info: mi a hasonlóság? A fekete szín? Érdekes, még a radijobb elhajlással igazán nem vádolható Tóta W-t is néptánc-viseletre emlékezteti a Gárda mellénye…) indulhassanak félelemkeltő menetelések. Szomorú vagyok, mert amikor ezeket tűrjük, úgy gondolván a demokráciába ez is belefér, pont a demokráciát és a Köztársaságot sértjük meg azzal, hogy eltűrjük ezt. Dühős (Kuruc.info: sic! Már csak a Balogh Artúr-féle “tökőr”-t [tükör akar lenni, bár lehet, hogy hímvessző-felügyelőt értett alatta…] kéne felülmúlni…) vagyok, mert pár emberbőrbe bujtatott csótány miatt honfitársainknak félniük, kell, mert ma
már konkrétan az életük is veszélybe került miattuk.

Mit tesz a társadalom? Felháborodik a normális többség. És ez rendben is van. Az viszont már nagyon nincs rendben, hogy ezzel a felháborodásával úgy gondolja meg is tette a dolgát. Amíg mi csak háborgunk otthon vagy magunk között, addig bizony lehet majd magyart uszítani a magyarra, addig menetelhet a Gárda és terjedhet a gyűlölet ideológiája. Amíg Kóka Jenő emlékének adózva csak 600-an megyünk el egy megmozdulásra, addig ennek nem lesz súlya. Amíg a gárda úgy menetelhet, hogy amikor menetel mi otthon maradunk és nem állunk fel velük szemben több ezren vagy akár millióan, addig mernek is majd menetelni, utánuk meg jönnek a sakálok, akik befejezik, amit ezek elkezdenek. (Kuruc.info: ugye tudod, misike, hogy az ilyen “a Gárda gyilkolt”-dumáért simán beperelhetnek?)

Szégyent érzek. Szégyent, szomorúságot, és egyfajta féktelen dühöt és gyűlöletet. Szégyen, hogy Magyarországon politikai erők saját hatalmi céljaik érdekében felhasználják a politikai szélsőségeseket. Szégyen, hogy a Fidesz nem hajlandó megszakítani egyértelműen kapcsolatát a szélsőjobbos Jobbikkal.

Szégyen, hogy az MSZP sem tesz semmit a náci menetelések ellen, mert a náci veszéllyel való riogatástól ők is politikai
tőkét remélnek, ezért menetel ha kell Miskolc szocialista polgármestere együtt az árpádsávosokkal, a rasszista kijelentést tevő kapitány védelmében. (Kuruc.info: aha, “rasszizmus” az, ha valaki statisztikákat ismertet. Akkor ezek szerint a teljes finn, olasz, amerikai [másik link] vagy angol állam is rászístá, mert ők is fajtára / kisebbségre lebontva közölnek bűnelkövetési statisztikákat, akárcsak Pásztor? [tessék a hivatkozásokra klikkelni az egyes, államokra bontott, cigánybűnözési statisztikák eléréséhez!] Mondd csak, misike, feljelented ezeket az államokat is?)

Szégyen, hogy amíg Európában jobboldal és baloldal együtt lép fel határozottan a politikai szélsőségekkel szemben, addig nálunk ennek esélye sem látszik. (Kuruc.info: milyen Európáról beszélsz, te féleszű? Hiszen, jól tudjuk, Európa minden egyes cigányfertőzött államában ugyanúgy utálják a cigányokat, mint nálunk. Ugye, emlékszünk arra, hogy a britek milyen nyíltan mernek beszélni a cigánykérdésről? Arra, hogy Olaszországban a hadsereg harmincezer katonáját vetik be a mokkák ellen; hogy kitoloncolják őket és rendőri félrenézés, vagy éppenséggel aktív segítség mellett felégetik a táboraikat?? Arra, hogy a Finnországban a legújabb, hivatalos (!) adatok szerint száznyolcvanszoros (!!!) rablási aránnyal "büszkélkedő"  füstösök elutasítottsága gyakorlatilag 95%-os, és hogy vannak olyan települések, ahova be sem tehetik a lábukat - az igazságszolgáltatás, ill. a rendőrség által passzívan támogatott üzlet / étterem-kitiltásokról [lásd EZT] nem is beszélve? Arra, hogy Spanyolországban többször megesett már, hogy komplett települések spanyol lakosai fogtak össze, és nemes egyszerűséggel elüldözték a cigányaikat? Arra, hogy a szlovákok lepuffantják őket, ha nem adják meg magukat, és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy “odafent” megölhető bárki, aki betolakodik az ember földjére, lakásába? Amikor a belgák, franciák, angolok azt mondják, hogy náluk teljesen általános a cigánygyűlölet, és sokkal-sokkal inkább utálják őket, mint a szintén nem közkedvenc muszlimokat, feketéket?) Szomorú vagyok, mert úgy gondolom, a társadalom még nem fogta fel a gyilkosságok ellenére sem, hogy mekkora a baj, és hogy holnap akár ők lehetnek a következő célpontok, ha ma nem emelik még időben fel a szavukat határozottan. Dühöt és gyűlöletet érzek, mert a szélsőjobb a hungarizmus, egészséges emberből csak ilyen indulatokat válthat ki.

Magyarország a XXI. Század első lépéseinél már szembesülni kényszerül a XX. Század eleji árnyakkal. És ma félek, pont úgy képesek vagyunk ennek a veszélyét elbagatellizálni, ahogy tette akkor a társadalom. És tudjuk, hogy a tűrés a hallgatás hova vezetett mi történt, mekkora árat volt kénytelen ezért fizetni a hazánk.

Ma még lehet tenni a terjedő gyűlölet ellen. Ma még ha a társadalom összefog, akkor a kiszabadult szellem, náci
portálostul, Jobbikostúl, Gárdástul, visszazárható a palackba. Képesek leszünk megérteni, mekkora a felelősségünk?

Képesek leszünk megérteni, hogy a szégyen azért közös, ami itt megtörténhetett? Vagy reménytelen ország
vagyunk és elbukunk, Európában. Ahova csak nem olyan régen sikerült újra megérkeznünk.

Rózsa Mihály
1. Függelék: A Népszabadság-féle verzió

Az uszítás célba talál

Kóka Jenő tiszalöki magyar állampolgár munkába indult. Keményen dolgozott és munkájából tartotta el családját. De gyilkosa szemében nem lehetett magyar. Még ember sem. Csak levadászandó cigány.

Szégyent érzek, szomorúságot és féktelen dühöt. Szégyen, hogy a hazámban a bőrszíne miatt egy embert meg lehet gyilkolni. Szomorúságot az értelmetlen halál felett. Dühöt, mert tehetetlen vagyok.

Hosszú idő óta működik a Kurucinfo nevű neohungarista weblap. Mindennap vad gyűlölettel uszít a roma származású emberek ellen. Gazembernek, munkakerülő ellenségnek állítják be őket. Egyértelmű volt, hogy akik meg akarnak felelni a mélymagyar gyűlöletnek, nem állnak meg a verbális erőszaknál. A Hír TV, az Echo TV, valamint a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap néven megjelenő nyomdaipari termékek is rendre uszítanak a romák ellen. Igaz, ők talán burkoltabban, mint a Kurucinfo, de az uszításuk ettől még célba talál.

Szégyenemnek tartom, hogy Magyarországon működhet olyan média minden érdemi következmény nélkül, amely verbális erőszakkal szít tényleges erőszakot. Szomorú vagyok, hogy a társadalmunk nem képes megérteni, hogy ezeket együtt, öszszefogva kéne bojkottálni, és nemet mondani az uszításukra. Dühöt érzek, mert a politika azzal, hogy tűri az uszítást, lehetőséget biztosít az ordas eszmék terjedésének, aminek nem kis szerepe volt abban, hogy Kóka Jenőnek meg kellett halnia.

A neohungaristák már nem illegalitásból köpködik mocskukat a pofánkba. A Jobbik bejegyzett politikai párt lehet. Párt, amelyik nyíltan terjeszti a hungarista eszméket, nyíltan uszít romák, zsidók ellen.

Szégyent érzek. Szégyent, szomorúságot és féktelen dühöt. Szégyellem magam azért, mert engedjük, tűrjük, hogy gyilkos eszméket képviselő pártok tevékenykedhessenek hazánkban, mert tűrjük, elviseljük, hogy nyilasegyenruhára hajazó viseletben indulhassanak félelemkeltő menetelések. Szomorú vagyok, mert amikor ezeket tűrjük, úgy gondolván, a demokráciába ez is belefér, pont a demokráciát és a köztársaságot sértjük meg azzal, hogy eltűrjük ezt. Dühös vagyok, mert pár emberbőrbe bújtatott csótány miatt honfitársainknak félniük kell, mert ma már konkrétan az életük is veszélybe került miattuk.

Mit tesz a társadalom? A normális többség felháborodik. De amíg Kóka Jenő emlékének adózva csak hatszázan megyünk el egy megmozdulásra, addig ennek nem lesz súlya. Amíg a gárda úgy menetelhet, hogy mi otthon maradunk és nem állunk fel velük szemben több ezren vagy akár millióan, addig mernek is majd menetelni.

Magyarország a XXI. század elején szembesülni kényszerül a XX. század elejének árnyaival. És ma, félek, pont úgy képesek vagyunk ennek a veszélyét elbagatellizálni, ahogy akkor. Ma még lehet tenni a terjedő gyűlölet ellen. Ma még, ha a társadalom összefog, a kiszabadult szellem visszazárható a palackba.

2. Függelék: egy C-PRESS-es reakció:

Átírtam!

Ismét csak egy egyoldalú cikk.. csak a pénzérme egyik oldalát vizsgálva,….

"Nem tudta kit öl meg"- Igen, talált egy szőke, kék szemű embert, gondolta, na ez levadászandó xy származású ember, tipikus xy külsővel,ezért megölöm.

"Gyilkosa újabb strigulát húzhat"-még le sem zárult a nyomozás, a cikkíró máris tudja, hogy sorozatgyilkos? Elsőrangú nyomozói munka!

"bőrszíne miatt egy embert meg lehet gyilkolni"- Ugyan, telefonért és 200 forintokért is gyilkolnak régóta 2-5 fős hordák.(általánosítás nélkül)

politika tűri az uszítást- a politika a bűnözést tűri, uszítani csak olyan embereket lehet, akiknek elegük van az ilyen vagy olyan fajta bűnözésből.(álatlánosítás nélkül)

menetelésekkel keltenek a romákban félelmet- bennem meg a 2-3 fős vagy nagyobb xy származású társaságok keltenek félelmet, mert soha nem lehet tudni, akkor most törvényileg szabályozzuk a xy emberek gyülekezési jogát?

A másik oldalon vajon hány emberbőrbe bújtatott csótány van?

A Jobbik támogatottsága csak azért van, mert az emberek úgy érzik, az xy bűnözés egyre inkább fenyegeti őket, amíg van ok, lesz okozat is. Amíg az xy vezetők "csínytalankodnak", és a xybűnözés szót elemezgetik felhördülve, addig a palack nem lesz visszazárva. Amíg az emberek ellenzik azt, hogy az adójukat olyanoknak adják, akik játékgépeznek,nem dolgoznak, 17 évesen a harmadik (utca)gyereküket nevelik, addig a palack nem lesz visszazárva. Amíg Európában nem lesz egy olyan ország, ahol xy-ék nagy számban képesek integrálódni követendő példaként, addig a palack nem lesz visszazárva.

Igazából kezdem elveszíteni a hitemet abban, hogy lesz itt békés megoldás.

ui:xy bárki lehet, ne légy rasszista!