Frissítés (máj. 7. 23.26): felesleges volt az elővigyázatosságunk - ez az eset valóban különbözik a decemberitől (bár sok az azonosság: helyszín, Suzuki, sérült nő). A Sonline cikkének új verziójából (az MNO-n már ez van, a VG-n még a régi) kiderül, hogy, idézzük, "A sértetteknek könnyű sérülései keletkeztek, a siófoki ügyészség négy személy – köztük a sérült asszony fia és lánya – ellen garázdaság és más bűncselekmények miatt emelt vádat."

Ez egyértelműen különbözik a decemberi esettől, ahol, idézzük, "A siófoki rendőrök 3 férfit azonosítottak be, akik résztvettek a verekedésben, őket hajnalban kommandósok vitték be a rendőrségre. Tóth Milán, a Siófoki Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezető helyettese elmondta: a verekedők ellen csoportos garázdaság miatt indítottak eljárást, és kezdeményezik a balhézó csapat tagjainak előzetes letartóztatását."

Azaz: az új esetben négy személyt (köztük egy nőt), a decemberiben hármat vádoltak meg. Most a vád garázdaság (jellemző, hogy ilyen kevéssel megússzák - ellenkező esetben minimum rászístá támadásról és gyilkossági kísérletről vinnyogna Mohácsitól a New York Times-ig minden), miközben decemberben csoportos garázdaság volt a vád, ráadásul akkor kommandósokkal kerestettek meg és vitettek be a 10-12 fős "keménymagból" három (úgy látszik, pszichikai bűnsegédek nem léteznek cigánytámadáskor, csak a TV-ostromnál) jómadarat; most meg azoknak az adatait a helyszínen gyűjtötték be.

Eredetileg írtuk (máj. 7. 15.26): Tömegverekedés kerekedett egy siófoki balesetből, miután a vétlen gépkocsiban megsérült egy nő, hozzátartozói pedig rátámadtak a balesetet okozó sofőrre.         

Egy Suzuki sofőrje figyelmetlenül vezette autóját, egy másik jármű elé hajtott, a vétlen jármű elejének ütközött. Az ütközés következtében a vétlen járműben utazó nő könnyebben megsérült. Az autóból azonnal kiugrottak a benne ülő családtagok és emelt hangon felelősségre vonták a figyelmetlen sofőrt. Meg is fenyegették: ha az asszonynak valami baja esik, akkor megölik - írta a sonline.hu.

Az indulatok egyre inkább elszabadultak: olyannyira, hogy a kiérkező mentősöket is szidalmazni kezdték. Három vádlott rátámadt a sértettre és az őt védelmező ismerőseire. A helyszínre érkező rendőrök miatt sem zavartatták magukat a hőzöngők, tovább fenyegetőztek, üvöltöztek. A járőrök beültették a sértettet a szolgálati autóba, hogy megakadályozzák a további bántalmazást. A randalírozók a rendőröket is durván szidalmazták, a sértettől pedig félmillió forintot követeltek.

Azt mondták, addig nem engedik el, amíg nem adja oda a pénzt, az autóját pedig felgyújtják. Időközben a sértett ismerőse el akarta szállítani a helyszínről a sérült Suzukit, erre a tízfős csoport rá támadt, ököllel ütlegelni kezdték. Végül a rendőrök fékezték meg a megvadult rokonságot.
(sonline)
Kuruc.info: nem tudjuk, hogy a kísérteties hasonlóság EZZEL a decemberi hírrel a véletlen szüleménye-e, vagy az az oka, hogy a hírt eredetileg közlő Sonline (és a hírüket átvevő VG és MNO) összekeverte a dátumokat, és az eredetileg decemberi hírt maiként tálalta. Ha az első az igaz, akkor viszont leszögezhetjük, hogy szegín siófoki romákokkal igencsak elszaladt a ló, és képtelenek tanulni, alkalmazkodni, gyakorlati bűnbánatot gyakorolni (ahogy azt a nevezetes óvónőverés esetében sem tették).