Idézet következik INNEN:

Ha a cigány támad, az NEM HÍR?

És Muraszemenyére, Alsószemenyére mikor megy végre ki egy újságíró és mikor jelenik meg egy HITELES cikk arról, ami nemrégiben ott megtörtént!?? Miért kellett elmenekülnie Hermán Imrének és családjának azon az éjjelen, amikor a cigányok megtámadták a családi házát és brutálisan összeverték, az ingatlanában pedig hatalmas károkat okoztak!? És a szemenyei polgármester asszony megfenyegetéséről is.

Kuruc.info: kicsit körbeszaglásztunk a helyszínen, Muraszemenye Alsón ("Kis Szemenye"), és a következőt tudtuk meg: A cigányhorda meg "bosszúból" egy magyar családi házat támadott meg. Szétverte annak nyílászáróit, megtámadta a benn lévőket, összeverte őket és azok kénytelenek voltak elmenekülni magából a faluból is a cigányok elől. Azt beszélik, Hermán Imre az elmenekült magyar. “Bűne” az, hogy kidobta aznap este a cigányokat a kocsmából... Erre azok összefogtak, és többen,  három hullámban, az éj folyamán betámadták az illető házát és alaposan elverték, valamint hatalmas anyagi károkat okoztak. Ezután (állítólag) megzsarolták a falut, hogy ne merjen senki tanúskodni a férfi mellett.

A cigány fiatalok apja "Nigger" és "Tobi" ragadvány névre is hallgat. Nomen est omen - a bőre színe is ilyen sötét. A fia a faluban a terrorvezért, a nagyfőnököt. A nagyszemenyei közös polgármesterasszony autóját is megrongálták már bosszúból. Egy onnan elköltözött pedagógustól is kaptunk valamennyi információt; ő is félt továbbadni azt, amit hallott az ottani kollégájától.

Természetesen megköszönünk bármilyen plusz infót!

***

Adjon az Isten!

Egy rövid történetet osztanék meg veletek Ózdról. (Ebből már következik, hogy szomorú végkövetkeztetést lehet majd levonni).
Múlt hét pénteken délután lementem a barátnőmmel a strandra. Voltak szép számmal cigányok is, ami a városra sajnos fokozottan jellemző. Talán a puszta véletlennek vagy minden bizonnyal a fene nagy rasszizmusnak köszönhetően az egyik úszómester valamiért kénytelen volt rászólni egy tizenéves cigány srácra. A feka ezen úgy felháborodott, hogy neki állt a fajtájától már teljesen megszokott módon fennhangon szitkozódni, fenyegetőzni valamint egymás után ismételgetni azt a klasszikus figurát mikor a pofájukat az ember arcába dugják a "Bajod van köcsög?" mondat kiséretében. A másik úszómester, a hangulatot csitítandó, odalépett, hogy szép szóval elejét vegye a balhénak. Ám ahogy ez eddig sem, így most sem működött. A fiatal retek vele is ugyanazt kezdte el csinálni ráadásul ezt látva szinte azonnal, abban a pillanatban kiemelkedett a medencéből 3-4 hatalmas kancigány és oda mentek a két strandi dolgozóhoz keménykedni. Ekkor elindultam a telefonomért, hogy hívom a rendőrséget, de észrevettem, hogy az egyikük kishíján nekiugrik az egyik úszómesternek, aki ezek után rögtön el is viharzott. Gondoltam most megy és ki hívja a rendőrséget, így én ezt nem tettem meg. Utóbb kiderült, hogy sajnos ő sem, mert nem merte. Leült a WC-épület mellé a medencéktől távolabb és ott várta meg a fél hetet, a zárórát. Innentől már nem volt több balhé. A cigányok elégedetten visszacsobbantak, a gyerek medencében a kölykökkel fürdő cigányasszonyok még rasszistázták kicsit az egyetlen még ottmaradt úszómestert, de aztán lenyugodtak a kedélyek.

A legelkeserítőbb a dologban viszont az volt, hogy a medence szélén ülő kigyúrt, izompacsirta magyar férfiak egy csoportja, akiknek nyilván lett volna lehetőségük a nagydarab fekák ellenében megvédeni a két úszómestert, semmit sem tettek. Közömbösen nézték végig az egészet, nem az ő dolguk, hát leszarják. Nem úgy a cigányok, akik rögtön odatódultak mikor az egyiküket megszólították. Megszólították! Nem fenyegették, nem hepciáskodtak vele.

Sajnos még mindig vannak olyanok, akiknek az összefogás semmit sem jelent, akik még egy cigánynál is alábbvalóak, mert az legalább kiállt a fajtársáért.

Szebb jövőt!
Valaki Ózdról

***

Sziasztok.
Azért írok, mert nemrég volt az oldalon szó a vonatdobáló rézbőrűekről és pár napja én is egy ilyen dolog elszenvedője voltam. Szendrőládon történt az eset - ez a falu, már nem cigányfertőzött, hanem teljesen ellepték ezek a férgek. Az arányuk minimum 70 százalék. Fehér ember olyan ritka erre, mint a fehér holló. Egész nap a főút mentén nyüzsögnek ezek a paraziták, és persze akadályozzák a forgalmat. Naszóval: ahogy mentem az autóval, fél szemmel láttam, hogy a járdáról egy agyilag gyenge purdé rámvigyorog. Nem foglalkoztam vele, mert ez általános errefelé, DE pár másodperc múlva hallottam, hogy egy kődarab csapódik  az autó oldalának...... Szóval,  érdemes errefelé résen lenni, mert ezektől a mocskoktól bármilyen aljas dolog kitellik.

Sajószentpéteren a cigánytelep mellet is megesik, hogy dobálóznak a purdék. Akkor busszal utaztam hazafelé, és a kis purdé pont ezt a járművet szemelte ki. A drága anyukája is jelen volt de, nem zavarta különösebben a dolog.

***

Késelés Érden

Sziasztok,
 
Pénteken éjszaka egy fiatal srácot késeltek meg Érden. Este a Club Spatenből tartott hazafelé, amikor többen (ebből 2 cigány) leszólították, majd kirabolták, miközben össze is vagdosták. Ez a hír sem hír sehol.

***

Üdv, Kurucok!
Kellemesen érdekes cikket találtam a Zalai Hírlapban szombaton.

Betörtek a kanizsai zsinagógába - A gondok tetten érte a tolvajt 

Megjelenés dátuma: 2009. július 23. 19:15
Szerző: Horváth-Balogh Attila

Nagykanizsa - Betörtek a dél-zalai város zsinagógájába. Az épület gondnoka tetten ért egy fiút, aki beismerte a bűncselekményt.

A történteket szerda reggel érzékelte az önkormányzati tulajdonú épület gondnoka, aki azért ment a zsinagógába, hogy előkészítse azt egy aznap este lebonyolított rendezvényhez. Mint azt Horváth Gyula felidézte, a karzatra vezető hátsó bejárat közelében vett észre négy, a földön heverő halogén lámpát. Rögtön konstatálta, hogy a zsinagóga lámpái azok. Belépett az épületbe (melynek ajtajáról leverték a lakatot), ahol aztán jelentős rombolással (Mint köztudott, az indokolatlanul nagymértékű rongálás és pusztítás kifejezetten a norvég cserediákok viselkedésmódja) szembesült: sörösüveg-cserepek a színpadon, falból kitépett vezetékek, leszakított armatúrák, sőt, még egy falba erősített réz perselyt (Fémgyűjtés.. hm. lehet, svéd turisták keze van a dologban?) is kiszakított helyéről az elkövető.

Aki (balszerencséjére...) épp ekkor akart visszatérni a lámpákért, s a gondnok tetten érte, amint átugrott a kerítésen. A fiatalkorú előbb azzal védekezett, csak a dolgát akarta elvégezni, aztán bevallotta, hogy a kerítés mellé rejtett lámpákért jött vissza. Nem egyedül érkezett, ám társa elszaladt.

Az ügyben feljelentés született, a fiatalember ellen a Nagykanizsai Rendőrkapitányságon betöréses lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást. 

Mindent összegezve most érdekes eset áll fent. Betörtek a zsinagógába lopni rezet, mindenféle fémet. Micsoda ántiszemitizmus, meg nácizmus meg amúgy is. De a fentiekben vázolt leírásból, valamint a Zalai Hírlap nemzetiségre való hallgatásából (magyar ember esetén már sírnának) egy rutinos olvasó le tudja vonni a következtetéseket. Érdeklődve várom, hogy a wiesenthal banda mikor fog kolompárorbán mohácsiviktória stb. alakoktól bocsánatkérést és elhatárolódást követelni. Persze, ez csak költői kérdés. A vége az lesz, hogy az elkövető magyar állampolgár, továbbá még több segílyke kell a romákoknak, hogy integrálódni tudjanak meg még mittudoménmégmi.

Mindenesetre a fenti eset a klasszikus példa arra, hogy néha határozottan jólesik egy kávét meginni.

***

Tisztelt Olvasók!

Nem kapott különösebb hírverést az a Bács-Kiskun megyei soltvadkerti tavon történt péntek éjszakai esemény, aminek elszenvedője az a Soltvadkerten állományban lévő egyébként Pirtói lakos fiatal rendőr, akit négy roma származású kiskunhalasi „ember” súlyosan bántalmazott.

Egy régebbi intézkedésére hivatkozva bocsánatkérésre szólították fel civilben szintén a szórakozóhelyen tartózkodó rendőrt és miután ez elmaradt azt követően súlyosan tettleg bántalmazták, aminek következtében kórházba került.

Mivel egyikük iskolatárs is volt előző időben ezért az ezt követően kiadott körözés rövid időn belül eredményt hozott.

Hasonló esettel találkoztam egy határon kívüli elszakított részen ahol is az eseményt követő éjszaka több putri is kigyulladt. A tűzoltóknak nem sikerült időben a helyszínre érni így csak az „épületek” porig égett romjait locsolgatták a reggeli órákban természetesen azt is csak a kávéjuk elfogyasztása után.

Érdekes tanulsága lenne annak a folytatásnak, ha a környékbeli magukat esetleg cigány kissebséghez tartozónak valló „Rambók” szájba vágnák ezeket a haverjaikat és ehhez a szeánszhoz nem igényelnék továbbiakban a rendőrség semmilyen nemű beavatkozását sem

Üdvözlettel:  

T.F.

***

A balliberális média újra hallgat

Tisztelt Szerkesztő!

Tegnap reggelre (07.25. Szombat) virradóra Mezőkovácsházán az utcán megkéseltek egy 16 éves lányt. Szerencsére a lány testi sérülései nem komolyak, de nagy lelki megrázkódtatáson ment keresztül. Ilyenfajta bűncselekmény a városunkban még nem volt jelen ezidáig. Természetesen a rendőrség és a sajtó hallgat, mint a sír. Tudomásunkra jutott, hogy egy magyar férfit gyanúsítottak meg az esettel, de később szabadon engedték. A hallgatásból és a néhány rendőrségi kiszivárgott információból tudni lehet, hogy egy másik falubeli cigány az elkövető. (A szomszédos falu Végegyháza, jelentős a cigány lakosság.) Kérem járjanak utána mi is történt pontosan, mert a liberális sajtó teljesen hallgat!
Kérem a nevem elhallgatását, a városban sokan ismernek, nem szeretnék bonyodalmat hogy Önöknek írtam (sajnos ebből ma Magyarországon származhat!).

Köszönöm, hogy elolvasták levelem,
Számítok a diszkréciójukra!
További jó munkát és egészséget,
Szebb jövőt!
XY

Kuruc.info: Köszönjük! Mint minden más, a levrovban szereplő eset kapcsán, itt is megkérjük azon olvasóinkat, akik plusz információval rendelkeznek, osszák azt meg velünk!

***

Tisztelt Kurucok!

Felháborító, hogy a segély Magyarországon jóval több, mint a táppénz.

Nehezen szántam rá magam erre a levélre, mert szégyellem, de ez legyen inkább az ország szégyene! Azaz a Minisztériumban csak üldögélőké!
Először is azt szeretném leírni, hogy   30 év ledolgozott munkaviszonyom van, egész életemben rendesen fizettem minden járulékot. Az utóbbi években a Mentőknél találtam meg a munkámat, mely köztudott ugye - mint más egészségügyi intézményeknél is -, hogy   nem túlfizetett,  annak ellenére, hogy  nagyon is felelősségteljes, hisz nagyon sok emberélethez közünk van a kivonulásaink során. Nem is beszélve arról, hogy  az utóbbi években milyen veszélyes, pl. a nap mint napos kivonulások a romákhoz, mert ők adnak munkát rendesen a Mentőknek. Kocsmai verekedés, discós öldöklés, famíliák összeverekedése és még sorolhatnám számtalanszor éltveszélyesen megfenyegetnek, ill. megvernek bennünket, több ismert helyre már csak rendőri kísérettel megyünk ki. Nagyon sajnálom, hogy  ezek a mindennapos atrocitások nem jelennek meg a hírekben, mert a szolgálati szabályzat tiltja a bajtársak mindennemű nyilatkozatát a sajtónak, ezért ezeket csak mi tudjuk, amit nem tartok egyáltalán helyesnek, mert így mindenki azt gondolja, hogy  a Mentőknél minden rendben van, holott a napokban is a népes család egyik tagjának az újraélesztése közben, a másik rokon hátba rúgta a mentőst stb (Kuruc.info: lásd EZT). Hasonlókról hosszú oldalakat tudnék írni. (Kuruc.info: kérjük olvasónkat [vagy bárki más mentőst, tűzoltót stb.], tegye ezt meg, ha már “hivatalosan” gyakorlatilag semmit sem tudhatunk meg – mi mindenképp lehozzuk ezeket.) Viszont a szóvivőnk, akinek joga lenne ehez, elég kevés infót ad közre, gondolom azért mert nem is nagyon adhat, ugye ez mégis csak egy állami munkahely.
Tehát visszatérve az első pár soromhoz, fizetésünk a külömböző pótlékokkal mint éjszakai, ünnepnapi, hétvégi és veszélyességi, nagyon messze áll még a havi nettó százezertől is, amiért ugye még a lelki traumát is elkell viselnünk, mert nekünk sem mindegy az a látvány mikor vonat álltal kettévágott ember, netán közlekedési balesetben leszakadt végtagú ordítozó kisgyerek mentésénél veszünk részt és tovább nem sorolom.
Minden esetre mindenkit megnyugtatok arról, hogy   aki a Mentőknél dolgozik az nem ezért a kevés pénzért, hanem e munka szeretetéért, bajba  jutott emberek segítésért teszi azt amit tesz, a legjobb tudása és lehetősége szerint.

A következőkben pedig arról szeretnék írni elkeseredésemben, ami teljesen felháborított. Röviden annyi a történet, hogy   egy kissebb baleset   által betegállományba kerültem, mely otthonomban történt, nem munkahelyi. Hozzáteszem, hogy  a 30 év munkaviszonyom alatt még ilyen nem volt.
Legnagyobb megdöbbenésem az utalásokon szereplő összegek, melyek mindidáig három alkalommal érkeztek, összességében 44 ezer forintot tettek ki. Valószinű, hogy  még fog valamennyi érkezni, mert úgy számolom, hogy  ez az összeg másfél havi. Tehát felháborító, hogy  a munkahelyünk TB kifizető hely és mégis nagyon későn érkeznek az utalások, ezzel szemben ugye a romák a segélyeket időben megkapják, többek közt olyanok, akik ugyanennyi idősek és tudom, hogy  életükben öt munkanapot nem dolgoztak le, még akkor sem mikor erre több lehetőségük lett volna, azaz több üres állás volt. (Kuruc.info: nekik ez jár, ők a kivételezett kisebbség. Nekik jár minden segílyke, minden támogatás, csak és kizárólag azért, mert cigánynak születtek, és nem "parasztnak".) Továbbá ha az én 44 ezer forintomat elkezdem osztani havi szintre, akkor 29 ezer forint körüli összeget kapok, ami jól látható, hogy  a segéllyel (kb 37 ezer) szemben is nagyon alul marad. Kérdezném, engem miért nem illet meg legalább ugyan ennyi táppénz időre kifizetve?
Családunkat egyre komolyabb veszély fenyegeti, mint fentebb írtam már, ennyi jövedelemből, plusz párom rokkantnyugdíjából, ami havi 31 ezer forint, és egy kiskorú gyerekkel, tartalékokat képezni nem lehet. Fizetést előreláthatóan még sokára kapok, az elmaradott táppénz alamizsnát szintén nem tudom, hogy  mikor utalják. Sajnos most oda jutottunk, amit már szégyellek, hogy   rettegve nézünk ki állandóan a kapuhoz, mert nem tudni mikor jönnek épp az áramunkat kikapcsolni, vagy netán úgy járunk mint a napokban a dunakeszi család, hogy   ki kell költözni a házunkból, mert most már nem tudunk se villanyszámlát, se OTP-törlesztést fizetni. Most megint csak visszatérek az összehasonlításhoz, mert Bajnai-Gyurcsány-Draskovics szerint, a romáknak ingyen kell lakást és külömböző támogatásokat adni, akik meg egész életükben dolgoztak azoktól elkell venni, mert ugye akaratuk ellenére nem tudnak épp pillanatnyilag 1-2 részletet befizetni.

Szégyen, szégyen, hogy  ide juttatnak becsületes dolgozó embereket, ez az ő egészségügyi reformjuk, mert már ugye ha a baleset nem munkahelyi kimenetelű, akkor csak a fizetés, persze csak az alap, mindeféle pótlékok nélküli 60%-a a táppénz, természetesen ebből levonva a járulékokat. Hát ezért van az, hogy  a segélyből több illeti meg a dologtalanokat, mint a hirtelen bajba jutott, egyébként dolgos, hazájában tenni akaró embereket. De hát miért is érdekelné Bajnaiékat a szerencsétlenül járt magyarok sorsa? Lényeg, hogy  az ő zsebük dagadt legyen és mindent a kisebbségnek. Nagyon elkeserítő, hogy  ez napjainkban így van, de mindenesetre én még bízom a szebb jövőben, bízom a Jobbikban és abban, hogy   egyszer Magyarországon minden jobbra fordul.

Tisztelt szerkesztők! A levelemben leírtakat bármikor alátudom támasztani. Nagyon örülnék ha esetleg közzé is tennék írásomat (név rövidítve), hogy  mások is tudjanak e dolgokról, vagy esetleg tanulságként tudják majd kezelni, ha netán ilyen helyzetbe kerülnének.

Szebb Jövőt!

B. I.
gyakori olvasójuk

***

Sziasztok!

Tegnap este Soltvadkerten is lecsaptak a cigányok. Minden ok nélkül vertek akit értek, köztük egy rendőrt, nőt stb... Felháborító! Eddig itt ilyen nem volt!

Az egyik Kiskunhalasi, Kollár Balázs a neve.

Most szerveződünk, hogy többé ne tudjanak garázdálkodni.

üdv:Betyár

***

ORTT-észrevétel

Kedves szerkesztők!

Lenne egy észrevételem az ORTT: "cigányozott a Hír TV" c. cikkükhöz.

Javaslom az ORTT elnökének, hogy minden olyan esetet, amikor a kereskedelmi adók hírműsorai cigány áldozat esetében szinte automatikusan rasszista indítékot emlegettek, egyenként vizsgáljanak meg. Amennyiben a vizsgálat során kiderül, hogy az elkötevéssel gyanúsított nem nyilatkozott identitásáról - ergo akár roma származású is lehet - állapítsák meg a jogsértést és vessék ki a bűntetést. Amint azt a Rttv. 3. § (3) bekezdés mondja: "A műsorszolgáltatás nem irányulhat semmilyen kisebbség, sem bármely többség nyílt vagy burkolt megsértésére..." A rasszizmus vádja pedig a többség nyílt megsértése.

Ugyanis (Majtényi László észjárását logikusan követve) amíg nem nyilatkozik identitásáról az elkövető, nem használhatják a rasszista, fasiszta, urambocsá antiszemita jelzőt (ha éppen valamely zsidó polgártársunk az áldozat). Cigány-cigány konfliktusban nincs rasszizmus, zsidó-zsidó konfliktusban nincs antiszemitizmus. A hírműsorok készítőinek pedig innentől kötelességük minden esetben megkérni az elkövetőt, hogy nyilatkozzon identitásáról, s azt semmi körülmények között megkérdőjelezni nem lehet. Ez tehát az ORTT elnökének, Majtényi Lászlónak retorikája.

Nóra

***

A cigányok a saját purgyéik szájából is kilopják a falatot - Újságcikk

Tisztelt Szerkesztőség!

A minap egy érdekes cikk jelent meg az Új Néplapban, melyet mellékelten (szkennelve) küldök.

Ebből ismételten kitűnik a legendás cigány "gyermekszeretet"! "Szociokulturális okokból" kifolyólag GYÁMHATÓSÁGILAG / ÖNKORMÁNYZATILAG FELÜGYELNI KELL a szociális gyermekétkeztetést, de olyan szinten, hogy a HIVATALOS SZEMÉLYNEK OTT KELL ÁLLNIA A GYEREK FELETT, MÍG ESZIK, mivel a kedves szülő képes lenne a szájából is kitépni még a készételt is, hogy eladja, és az árából piát, cigit vegyen, ill. elgépezze. Az eufemizáló "szociokulturális okok" kitétel és a településnevek (Tiszabura, Tiszabő) - lakosságának etnikai aránya közismert (Kuruc.info: de még mennyire… Tiszabő kapcsán lásd pl. EZT) - egyértelmű, kiknél is kell a felügyeletet alkalmazni.
(A cikkben a kiemelések tőlem származnak.)

Tisztelettel: D. P.

Kuruc.info: a szkennelt cikk  ITT van.

***

Közhasznú munkás ültette, locsolta, valaki pedig mind elvitte!
Bekölce
Hat asszony azt kapta feladatként a 26 közhasznú munkás közül, hogy ültessék be konyhakerti növényekkel az önkormányzati földek egy részét. A termés jóformán még be se érett, amikor ellopták.
A magokat és a földműveléshez szükséges munkaeszközöket a település költségvetéséből vásárolták meg. Az ötletadó polgármester, dr. Horoghné dr. Németh Katalin elmondta, azt tervezték, hogy a megtermelt zöldségféléket a gyermekétkeztetést és szociális ellátást biztosító konyhán használják fel. Az asszonyok komolyan vették a megbízást, tisztességes munkát végeztek. A közeli patakból akkor is öntözhettek, amikor - tavasszal - egy csepp eső sem hullott. Így valóságos édenné vált a mindaddig parlagon fekvő terület.
Csakhogy valakik megkívánták a termést. Amint kibújt a zöldhagyma, megritkították a sorokat. A zöldborsót pedig teljes egészében elvitték. Becslések szerint csaknem húszkilónyi lehetett a termés. A polgármester attól tart, hogy szemérmetlenül megdézsmálják majd a karalábét is, s hasonló sorsra jut a sárgarépa, a zeller és a petrezselyem. Megpróbálták felvenni a versenyt a tolvajokkal: teljes gőzzel takarítják be a most érő uborkát, s készítik el a konyhán télire való savanyúságnak.
(heol)

***

Cigánybűnözés Keszthelyen (is)

 A Zala megyei Keszthelyen 2009 július 21-én este fél 8 körül H.J. 42 éves keszthelyi lakos kisbuszával szeretett volna bekanyarodni a Balaton hotel mögötti ringlises standjához, amit állítólag egy 19 éves helyi lány miatt nem tudott megtenni.

H.J. a lányt sértegette, trágár szavakkal illette, egyszer még kisbuszából kiszállva meg is indult felé. A lány barátja az út túloldaláról figyelt fel az eseményekre, mire barátnőjét azonnal karon fogta és elhúzta onnan. H.J. (140kg) ezután a srácot sem kímélte, szóváltásba keveredtek, mire a fiút (70kg) arcon bökte fa sétapálcájával.

Az események követték egymást, a sétapálca lassan eltört a srác fején. H.J. kifogyva a munícióból csúnyán vereséget szenvedett a srác keze által, mire segítségül hívta fiait (tipikus cigány húzás, egyedül nem megy, jöhet a família), a srác pedig apjáért küldetett, és rendőrt hivatott.

H.J. fiai megelőzték a rendőrséget és 8-10-en lerohanták a fiatalembert, édesapját. Mondanom sem kell, hogy a családot nem érinti a gazdasági válság, senki nemvolt alultáplált.

A nem túl hosszú „matekpartynak” a rendőrautó szirénája vetett véget, mire H.J. fiai autóba vágódtak és elmenekültek.

A fiú apjának orr- és térdsérülései lettek, a fiú húgát, aki közben érkezett, pillanatnyi eszméletvesztéssel és agyrázkódással kórházba szállították mert a banda egyik tagja földre rúgta, majd tarkón. A fiú orrtöréssel megúszta.

A srác barátnőjének bátyja mindvégig próbált kimaradni az eseményekből, Ő lehet hogy ezért kapott pár pofont „gizdáéktól”. A rendőrség intézkedik, mint kiderült H.J. családjának vaskos kartonja van a keszthelyi kapitányságon.

Szebb Jövőt!

B.L.

***

OLVASÓ: "(Cigány) kecskére bízták a káposztát" cikkhez

Megelégelve az e cikkben és hasonlóakban olvasottakat, az alábbiakat szeretném az illetékesek figyelmébe ajánlani:
 
A közélet megtisztítása a bűnözőktől nem nehéz, főleg azért mert a Btk. jelenleg is tartalmazza a közügyektől és a foglalkozástól való eltiltást. A gyakorlatban azonban csak elvétve hallunk róla az ítéletekben, mivel a fenti büntetési tétel csak mellékbüntetésként adható abban az esetben, ha a főbüntetés letöltendő szabadságvesztés. Talán ennek köszönhető, hogy rendszeresen visszaeső, folyamatosan jogi eljárásokkal terhelt (vádolt) politikusok, államigazgatásban dolgozók ügyeiről olvashatunk.
 
Pedig sok esetben a korrupció, csalás és sikkasztás nem olyan nagyságrendű, hogy arra letöltendő szabadságvesztést kelljen ítélni, így az eltiltás sem alkalmazható - amely szerintem manapság sokkal nagyobb jelentőségű, mint a Btk.-ba kerülésekor.
 
A törvényt tehát úgy kellene megváltoztatni, hogy kikerülne belőle az említett korlát.
 
Ennek hatása - a bírói gyakorlat változásával - frenetikus lenne:
 
Például egy önkormányzati képviselő bagatel százezer forintos bizonyított korrupciós ügye büntethető lenne pénzbüntetéssel (a kár és az eljárás költségeinek megtérítésére) és közügyektől való eltiltással. Ez azt jelentené, hogy az elítélt képviselősége a az ítélet szerinti időtartamra (jó pár évre) megszűnik, és helyette új képviselőt kell választani. Egy mutyizóval kevesebb. Jöhet az újabb képviselő, előbb-utóbb elfogynak a korruptak...
Ha azt nézem, hogy jelenleg a parlamenti képviselők többsége a költségtérítéssel kapcsolatban csalárd módon minimum több százezres jövedelemre tettek szert bizonyíthatóan...
 
Ha az eltiltást erkölcsi oldalról nézem, az elítélt szempontjából nagyon is kedvező büntetési mód: a társadalomból nem szakítja ki, a tanult szakmáját, hivatását a lakosság többségéhez hasonlóan a munkaerőpiacon újra megmérettetheti, végül az állam ezzel leveszi a népképviselet terhét a válláról, mely a bíróság szerint is eddig rossz irányba vitte.
 
Szebb Jövőt!
 
dr. F. L.
Budapest

***

Rasszista nüanszok

Svédországban is megy a (ko)médiázás a kelet-európai szegínromákok szörnyű elnyomásáról. Egy emlékezetes TV-interjú egy dél-svédországi cigánytáborral foglalkozott, ahol pár száz kelet-európai menekült (cigány) élt évtizedek óta egyre embertelenebb körülmények között. Kiderült, hogy a "területükön" levő szociális lakásokat úgy lelakták hogy már a legigénytelenebb kábítószeres csöveseknek sem felelt meg.

Persze fulladásig ment a segíly. Gyerekek mint a nyű s fele be sem szagol az iskolába — svéd szülőktől ilyesmit nem tolerálnak ott. A Néppárt volt vezére, Maria Leissner, aki a "holokauszt" szóra egyből csahol s tereli a nyájat, polkorrektül ugatott a rasszizmusról. A fő tézis az volt hogy a szegínroma gyermekek azért nem járnak iskolába mert ott nincsenek roma példaképek: roma tanárok. Tehát előszöris néhány szegínromának kéne tanári állást adni az iskolában … talán nem kell tovább magyaráznom. Megemlítendő hogy ugyanehhez a párthoz tartozik Cecilia Malmström a jelenlegi EU-miniszter is!

Budapest.  Felszálltam az 5-ős buszra amin ugyan volt ülőhely de problémával. Két darab tizenéves cigányluvnya, tehénkedett el a négyes ülésen. Szemmel láthatóan méregdrága, bordó-sárga új ruhájukkal vitték bele a szint a mi egyszerű szürke hétköznapjainkba. Meg sem moccantak, amikor le akartam ülni s így inkább átültem a másik négyes ülésre, ahol a csoport harmadik tagja ült, de valamivel szolidabb ruhában s kevésbé bambán.

Az ORFI-nál felszállt két méterrel hátrább egy huszonéves pár, a fehér botos férfi teljesen vak, a nő szintén látási problémával. Letagadhatatlanul cigányok. Még nem voltak a felső lépcsőn amikor már a legközelebb ülö 70-es néni s 50-es férfi (nem cigányok) felajánlották a helyüket de többen is megmozdultak, hogy segítsenek nekik. Nem ülnek le — mondták — mert csak pár megállót mennek. A második megállónál leszállt a nő de a vak férfi még maradt s természetesen nem látta, hogy voltak üres helyek körülötte.

A még ott ülők akkor újra szóltak neki, hogy hova ülhet, mert empatikusan kikövetkeztették, hogy korábban valószínűleg csak azért nem ültek le, hogy egymást átölelve utazhassák le a két megállót. S ez a szeretetteljes gondoskodás meglepett: belehelyezkedni egy másik ember szituációjába megérteni a rejtett összefüggéseket és segíteni neki valamiben amit ő egyszer már elutasított. Tudniilllik, ez már nem kötelező az illemszabályok szerint — legalábbis Svédországban. Az, hogy a vak pár cigány volt az utasoknak nyilvánvaló, de teljesen lényegtelen volt. Jobban szerintem nem lehetett volna nekik segíteni.

Hogy a cigányluvnyák rasszista megfontolások alapján vagy egyszerűen csak tahóságuk miatt akadályozták a többi utast, az biztos vitatható de kétségtelen az ilyenek inkább akolba valók, mint buszra.

udv
NN

***

Tisztelt szerkesztők!
A " Fegyverrel támadt a besurranó mokka " c. cikketekre szeretnék reagálni röviden.
Kb. 3 hete felhívott az egyik barátom, és zaklatott hangon közölte, hogy az ablakukon bemászott 2 büdös cigány.
Mivel csak az édesanyja volt otthon, és az éppen a konyhában tartózkodott, csak a neszre lett figyelmes ami a szobából jött. Tetten érte a két rohadékot, akik elmenekültek. Majd csak később vette észre, hogy az asztalról eltűnt 5 ezer ft. Ezt menekülés közben kapták fel. Csoda, hogy nem ölték meg szerencsétlen asszonyt, mert ugye mit számít a dögevőknek egy fehér ember élete? Szerencséje volt a mokkáknak, hogy a cimborám nem volt otthon. Eddig toleránsan viselkedett a cigányokkal ( bár tudnám, hogy miért?), és alapjában véve, termete ellenére egy csendes, szerény, jószívű ember, de tutira fekete zsákban vitték volna el a 2 anyaszomorítót, ha összefut velük!
Kíváncsi lennék, vajon ez a kis sztori szerepel-e  a bűnügyi hírekben?
Ja, a helyszínről csak annyit: Budapest, Mária utca...

Üdv: HW

***

Cigánykultúra a szelektív hulladékgyűjtésben is

Tisztelt Kuruc Info!
 
A háztartásomban keletkező hulladékot régóta szelektíven gyűjtöm, örülök, amikor üvegcsörömpölést hallva ha kinézek az ablakon, azt látom, hogy más messziről, autóval is eljön, hogy hulladékát pl. a lakóházam közelében lévő szelektív hulladéktárolóba rakja.
 
Azt sosem értettem, hogy az üveghulladék gyűjtő környékén miért áll olyan nagy halomban az üvegtörmelék, hiszen senki nem dob mellé, a tartály alja pedig zárt.
 
Aztán nem is olyan rég megvilágosodtam, amikor épp egy ilyen nagy csörömpölés alkalmával kinéztem az ablakon. Sajnos nem azt tapasztaltam, hogy a konténeres autóba ürítik épp a tároló tartalmát, hanem 3 darab cigány áll a felborított tárolónál, az alját kinyitva matatnak épségben maradt, visszaváltható üvegek után. Mivel szinte minden nap felborítja szerencsétlen tárolót valamelyik 3 tagú mókus-örs (nem csak egy társaság van, de mindig hármasával vannak), így szinte az összes bedobott üveg darabokra törik és minden egyes feldöntés alkalmával kerül belőle a tároló közvetlen környékére, jócskán. Már annyi üvegtörmelék van a tároló körül, hogy balesetveszélyes megközelíteni a tárolót, nem beszélve arról, hogy undorító is, mert amíg más külön válogatja a hulladékát a környezet védelme érdekében, addig a "cigány kultúra" ebben is a saját hasznát keresi, persze úgy, hogy utána sz@rt hagy maga után.
 
Időpont teljesen mindegy, napközben fordul leginkább elő, de tegnap például este 23:30-kor hallottam a nagy csörömpölést, akkor 2 cigány nő a hülye szatyrával és egy kan. És este, amikor más aludna, állati nagy csörömpölést csinálnak, a nagy csendben iszonyú zaj, amikor feldől az üvegtároló. Fotót is készítettem a jeles eseményről (a nappal történtről), hamarosan küldöm. (Kuruc.info: várjuk!)
 
Üdvözlettel
 
K2

***

Gondolatok a szomszédról
 
Sokat gondolkodtam, hogy az úgynevezett demokráciánkban miért nem egyenlő az elbírálás!?

Miért lehetséges az, hogy én adófizetőként hátrányban vagyok az úgy nevezett kisebbséggel szemben!?

Miként lehetséges, hogy az én adómból fizetett rendőrség tehetetlen velük szemben!?

Ma éjjel aludtam, illetve szerettem volna.  Éjjel 1-kor arra ébredtem fel, hogy az én drága cigány szomszédaim egetverő ’zenélésbe’ kezdtek. ezt hála az égnek akkor nem sokáig folytatták; ellenben 2:45-kor ismét erre riadtam fel.  Ekkor már olyan ideges voltam, hogy felhívtam az ügyeletes rendőrséget.  Bejelentést tettem,  tán ki is jöttek mert csend lett nagyjából.  Örömöm azonban nem lehetett teljes, mert 4:30-kor következett a repeta részükről.  Kérdem én, aki dolgozik és adózik pihenni szeretne, miért nem teheti?!

Miért lehet az, hogy saját hazánkban mi vagyunk védtelenek és hátrányos helyzetben?!

Amikor építkeztem,  kiraboltak.  A rendőrök nem mentek át, pedig ők is tudták ki volt!

Nyomok,  kéz,  láb lenyomat, hajszál, ruhafoszlány………és mégsem!

Minek kell történnie, hogy engem MAGYAR embert is megvédjenek a cigányoktól?!

Vérnek kell hozzá folynia!? Ez itt a kérdés!!

Amikor egy cigány részegen forgalmi és vezetői engedély nélkül nekiment a kerítésemnek, elkapták a cigányt és széttárták a kezüket, mondván nem ismerte el! Mi kell ahhoz a jogot érvényesítsék velük szemben!?

Amikor a rendőrkapitány cigány bűnözésről beszélt, szorult érte! Miért?

Miért kell eltűrnünk, hogy lakásainkat, kertjeinket végigrabolják!?

Miért ???

Miért nem mennek vissza Ázsiába a fajtájukhoz és szaporodnának ott?!

Ki látott már cigány tanuló  vezetőt!?!? KI? Én még sosem!

Hát ennyi az én drága szomszédaimról akik rettegésben tartják a környékünket, pedig ott csak ők vannak ebből a fajtából.

***

Adjon az Isten Kurucok!
Amennyiben lehetőség van rá, kérlek, tegyétek közzé az alábbi történetet!

Van egy ismerősöm aki pár évvel ezelőtt munka közben (ács) balesetet szenvedett és tolószékbe kényszerült. Azóta megpróbált megbékélni ezzel az állapottal, ami mostanra úgy-ahogy sikerült. Egy eddig egyházi tulajdonban lévő lakásban él egy borsodi városban. Szomorúan hallottam, hogy ezeket a lakásokat felszámolják, így kénytelen kiköltözni belőle. A környéken rendelkezésre állna két szükséglakás, amelyek közül nem kaphat meg egyet sem, mert odaadják retkeséknek,  úgyhogy július 31-ig ki kell költöznie. Hogy hova? Az természetesen senkit sem érdekel, dögöljön csak meg, úgyis kell a segély másnak, amit aztán a gépbe lehet dobálni, el lehet inni, el lehet cigarettázni!

Felháborítónak találom, hogy egy becsületes magyar ember aki mindig dolgozott és pont egy munkabaleset miatt vált mozgáskorlátozottá az utcára kerüljön tolókocsistul!

A hab a tortán, hogy elment az üggyel kapcsolatban intézkedni / reklamálni. Egy kis 25 éves jegyzőnő fogadta, aki teljesen fel volt háborodva, hogy neki le kellett jönnie az emeletről (akadálymentesítés persze nyista az épületen belül) az ügyfélhez. Végig hasonló stílusban beszélt a sráccal igen csak magas lóról. Szó szót követett, majd jogos felháborodásában a srác megérdeklődte, hogy a cigánynak miért, neki miért nem? Paff meg is büntették 30.000 forintra, mert közterületen / közintézményben cigányozott!
Kérném a kedves olvasókat, hogy aki bármilyen segítséget tudna nyújtani (elsősorban jogi vagy lakással kapcsolatos segítségre volna szükség) az jelentkezzen az alábbi e-mail címen. Sürgős lenne, mert nincs egész két hét a kilakoltatásig!

Üdvözlettel

Blitzkrieg
e-mail: blitzkrieg8183@gmail.com

***

Helló,

 tegnap a gödöllői héven történt: kalauz felszáll, cigógyerek persze egyből a kocsi túlsó felébe ment, nehogy már fizetnie kelljen a jegyért. Kalauz utána ment, az ork először adta az ártatlant, kereste a pénzt a zsebeiben, persze véletlenül nem volt nála semmi. Kalauz megmondta neki, hogy leszállítja a következő megállóban. A köcsög gyerek elkezdte osztani az észt, hogyha nem lenne bekötve a keze, itt helyben verés lenne, meg lesz még ennek folytatása, vigyázzon magára a kalauz, még találkoznak. A szokásos ork kommunikáció.

A srác Palotakerten szállt le, valószínűleg arrafele is lakhat, mert a panelházak fele indult el. Ha jól láttam, a bal keze volt bekötve, talán gipszelve. 16-20 év közötti lehet, fene se tudja megállapítani a korukat, olyan tipikus cigány fazon volt. Kb 170 cm magas, nem egy erős testalkat. Egy kis nevelés ráférne erre a selejtre.

üdv

vb.

***

Cozma után újabb áldozatok?!

Sziasztok Kurucok!

Most jövök a veszprémi Utcazene Fesztiválról. Az elmúlt 2 órában mindenhol csak rohangáló rendőröket lehetett látni a városban. Többen azt mondták, hogy egy cigányhorda portyázott végig a város utcáin, és akikbe tudtak, belekötöttek, állítólag több helyen volt verekedés, földön rugdosás... stb.

Viszont a jéghegy csúcsa:

Több helyről hallottam, hogy egy koncert alatt 2 fiatal lányt megszúrtak a mokkák, az egyiküket combon, a másikukat pedig mellkason.

Konkrét és biztos információim nincsenek az ügyről, de nyilván nem légből kapott eseményről van szó, tényleg nagyon sok a rendőr, többször hallottuk a mentőket is szirénázni.

Gondoltam megosztom veletek, remélem reggelre sikerül többet is megtudni az ügyről.
Szégyen, hogy a Cozma gyilkosság után van képük ilyet tenni a cigányoknak.

Üdvözlettel:

Sül.

***

Megint elloptak egy bronzszobrot

Sziasztok!

Az "illetékesek" megint "dolgoztak", és ismét egy műalkotás, egy köztéri szobor látta munkájuk kárát.
Részletek alább, a mellékletben az eltűnt szobrokról van egy-egy kép.. Ha gondoljátok, akár kicsit stilisztikázva is, tegyétek ki az oldalra, a nevemet is kiírhatjátok.

Üdvözlettel

Szarka Péter

--
www.hunlight.hu
www.solyommadar.hu
www.nezsa.hu

1986-ban került a bánki szlovák tájház udvarára egy szobor. Egészen pontosan egy bánki menyecskefej.
Alkotója Laluja András szobrászművész (1934 - 1999).
A szobor a község egyik dísze, sőt, a település honlapjának az egyik központi arculati figurája.
23 év elmúltával a szobor nem díszíti tovább a tájház udvarát. Ezt a döntést persze nem a település hozta, hiszen a szobor egyik büszkeségük volt, és szeretettel emlékeznek az alkotójára, aki életének utolsó éveit Bánkon töltötte.
A szobrot ugyanazok az ügyes kezek tüntették el, akik számos más, bronzból, rézből való dolgot tüntetnek el az országban boszorkányos ügyességgel. Igen, a színesfém-tolvajokról van szó, akiknek a rendőrség rendszeresen bottal üti a nyomát, és akik simán leadhatják szerzeményeiket pár száz forint ellenében a színesfémkereskedőknél - akiknek ugyancsak nem lehet a körmükre nézni, akiket szintén nem lehet felelősségre vonni.
Pedig csak feltűnő, ha egy bronzfej elkerül egy színesfémfelvásárlóhoz, elvégre az nem egy kábelköteg.
De amíg ezek az elemek szabadon garázdálkodhatnak, tönkretéve vasúti berendezéseket, síneket, műtárgyakat néhány száz forintért ugyanakkor milliós nagyságrendű kárt okozva, abban a biztos tudatban, hogy a büntetés képtelen elérni őket - sajnos nem is számíthatunk másra, csak arra, hogy előbb-utóbb köztereinkről eltűnnek a szobrok, leállnak a vasutak, megszűnik az áramszolgáltatás és még sorolhatnánk, mert ezek az ügyes kezek elvisznek, felszednek mindent, ami mozdítható. És a jogalkotók, a rend őrei meg ölbe tett kézzel nézik áldásosnak korántsem mondható ténykedésüket.
A témához lazán kötődik csak, de meg kell említsük, hogy sajnos Laluja Andrásnak nem ez az első alkotása, ami a színesfémtolvajok és -kereskedők áldozatává vált. 2005 szeptemberében a nézsai temetőből elvitték Laluja András édesapja halálának 25. évfordulójára, 1974-ben felállított „Apám síremléke” c. szobrát is (2006 decemberében a 2005-ben „otthagyott” réztálat is felszaggatták).
A rendőrség e két utóbbi esetben eredménytelenül lezárta a nyomozást. A mostani, Menyecskefej esetében vajon hogy fognak tenni?
A bánkiak szeretnék, ha a fej visszakerülhetne, mert szerencsére az öntőforma reprodukálható a meglévő gipszvázlat alapján. Kérdés csak az: ha ismét bronzöntvény készül, az meddig díszítheti a települést, mielőtt a más említett ügyes kezek vissza nem térnek, hogy újra dolgozzanak?






(eredeti méretben ITT és ITT)