Megszokhattuk, hogy az MTA cociológusai, “társadalomkutatói” mind kőkeményen balliberálisok, cigányfajvédők. A jobb sorsra érdemes MTA Politikatörténeti Intézetét egyenesen id. Földes Lászlónak, az 56-os forradalom egyik leverőjének, belügyminiszter-helyettesnek (lásd EZT), (egyik) fiacskája, az MSZP volt választmányi elnöke, Földes György vezeti.
Ennek fényében nem csodálkozhatunk azon a tömény cigányfajvédő ostobaságon, ami – kommentárjainkkal – az alább olvasható az MTA egyik másik (találgathatunk? cociológiai?) intézetének munkatársától. Az eredeti cikk (dőlttel) következik.

Kényszermunka a közmunka a romáknak?
A kutató szerint Magyarországon ma hadjárat folyik a romák ellen.

A mai közmunkaprogram közmunkaprogram valójában „kényszermunkaprogram”, büntetőexpedíció, ami a romák helyzetére semmilyen megoldást nem kínál – erről beszélt szerdán Egerben, a Bartakovics Béla Közösségi Házban Bass László, a Magyar Tudományos Akadémia gyermekszegénység elleni programját vezető kutató.
(Kuruc.info: MTA-s kutató, tehát a mi pénzünkön védi a cigányfajt.)

A „Diskurzus közös dolgainkról” konferencián Bass László úgy vélekedett: ma Magyarországon „a romák ellen hadjárat folyik”. A készpénz hiánya folyamatos krízishelyzetben tartja a családokat, amelyek 90-95 százalékában mindig is a gyerek volt az első. A Monokon bevezetett szociális kártya csak ezt a készpénzhiányt fogja fokozni, ráadásul felmerül a kérdés: honnan tudja egy idegen, hogy egy-egy családban mikor mi a fontos?


Kuruc.info: 1.)A készpénz hiánya folyamatos krízishelyzetben tartja a családokat”: talán nem kéne elpiálni, elbagózni, eljátékgépezni meg odaadni az uzsorásnak; be kéne azt osztani. A cigányok már a származásuk miatt rengeteg könnyítést kapnak (ingyengyógyszer, ingyenmenza, ingyentankönyv, nem kell fizetniük a rezsit, ingyenlakás, ha lelakják a régit stb), a segílyke nagyságáról nem is beszélve. Számtalanszor megkérdeztük, megint megtesszük: Hogy lehetséges az, hogy magyarok lényegesen kevesebb pénzből képesek kijönni? A kesznyéteni (“uborkás”) Barna bácsi például fejenkénti 25-ből... mégse rabolt, mégse lopott. Vajon miért?
2.) „90-95 százalékában mindig is a gyerek volt az első” – jó pénzbevételi forrás, plusz remekül bevethető bűnözésre. Gyerekszeretet? Piricse? Kaposvár? Tiszabő? Lothárd? Sátoraljaújhely? Monok? A cigarettacsikkes sztori? Emlékszünk, ugye? (Klikk a hivatkozásokra, ha nem!)
3.) „A Monokon bevezetett szociális kártya csak ezt a készpénzhiányt fogja fokozni, ráadásul felmerül a kérdés: honnan tudja egy idegen, hogy egy-egy családban mikor mi a fontos?” Mi, te idióta? A pia? A dohány? A kóla? A Chips? Ezeket valóban nem lehet szociális kártyára kapni. Ami viszont hasznos és egészséges, azt igen.

Mint mondotta, a gyermekszegénység elleni program keretében az ország 33 leghátrányosabb helyzetű kistérségében – közöttük a hevesiben – vizsgálódtak. E térségekben az országos 14 százalék helyett 46 százalékos a szegénységi arány. A romák születéskor várható átlagos élettartama 15 évvel alacsonyabb a nem romákénál, s ez főleg a kisgyermekkori táplálkozás hiányosságaira, az egészségkárosító munkák végzésére, s a szegény sorban élő cigányok nagyon alacsony színvonalú egészségügyi ellátására vezethető vissza.


Kuruc.info: ez a bekezdés is hemzseg az uszító, hazug megnyilvánulásoktól. Először is, ez a tetű is a mi nyakunkba varrná azt, hogy (szerencsére) hamarabb (de nem elég hamar – aktív korukban eleget bűnöznek így is) elpatkolnak a deviánsorkok.
1.) „az egészségkárosító munkák végzésére” – mire gondol a közpénzeken (rajtunk!) élősködő „kutató”? Kábelszigetelés-égetés? Vagy mi? Más nemigen lehet, mivel a túlnyomó többségük munkakerülő. Esetleg azt hiányolja, hogy analfabétáknak nem adhatunk vezérigazgatói, agysebészi munkát? Tudja, mi a megoldás, Bass úr? Mutasson példát az MTA: vegyen fel maga mellé 10-15 ilyen analfabéta, bűnöző szegínromát, rajta! Miért nem teszi?
2.) „nagyon alacsony színvonalú egészségügyi ellátása” - na, megint mi vagyunk a hunyók. Mintha más orvosa lenne, más ellátást kapnának a cigányok, mint a fehérek. Persze, az igaz, hogy a cigányfertőzött településekre ma már lasszóval sem lehet dokit, védőnőt fogni, mert mindenki menekül (példákért, további gondolatokért lásd pl. EZT és az onnan induló hivatkozásokat) – és akkor szegínromákok már tényleg csak a messzebbről jövő mentősöket lincselhetik, ill. egyenesen gyilkolhatják (mint pl. néhai Földessy Máriát). De ezért sem mi vagyunk a felelősek, hanem azok, akik a helyi orvosok életét pokollá teszik.

A felmérés szerint a csak segélyből élő családoknál 119 ezer forint az átlag havi jövedelem, míg ott, ahol legalább az egyik szülő dolgozik, 198 ezer, vagyis csak a munkajövedelemből lehet megélni, s minél több gyereke van valakinek, annál szegényebb lesz.
Kuruc.info: itt valami nem kerek. Ha egy iskolázatlan, analfabéta deviánscigány elmegy dolgozni, akkor valószínűleg nem kap havi 60-70-nél többet, mivel az ennyit ér a munkaerőpiacon. Ez még akkor is kevesebb az említett 79-nél, ha nem vesszük számításba, hogy amiatt, hogy dolgozik, eleve elesik minimum a rendszeres jövedelempótló / szociális támogatástól, ami havi 20-30. Ergó: Bass hazudik, ebben is. Valószínűleg diplomás, gyerek nélküli vagy kevés gyerekkel bíró fehérek és analfabéta cigányokat hasonlított össze; márpedig nem csoda az, ha egy diplomás ember lényegesen többet keres havi 60-70-nél. Ezt persze nem kötötte az orrunkra a kis fajvédő...

Kuruc.info – A.S.