Kunágotán kiraboltak egy idős házaspárt szombaton éjjel. A csuklyások azzal riogatták áldozataikat, mondják meg, melyikük szereti jobban a másikat, mert a házaspár azon tagja maradhat csak életben.

— Szombaton hajnalban, talán két és három óra tájban arra ébredtünk, hogy iszonyatos csörömpöléssel valakik ránk törték az ajtót — mesélte még mindig sírva a 82 éves néni, aki kérte, hogy a nevük maradjon titokban.

— Álmunkból riadtunk fel. Azt sem tudtuk hirtelen, hogy mi történik körülöttünk. Egyszer csak ott állt előttünk két feketeálarcos ember, hatalmas botokkal a kezükben. Hátul törtek be a házunkba. Az egyik folyamatosan azt ordította: „A pénzt elő! A pénzt elő!” Mi meg csak ott reszkettünk a férjemmel a sezlonyon. Segítség nem volt sehol. Kilátásba helyezték, hogy agyonvernek bennünket, ha nem kapják meg a pénzünket. Azt is ordította valamelyik, hogy döntsük el, ki szereti jobban a másikat, az maradhat kettőnk közül életben (Kuruc.info: a cigányok megszokott, teljesen felesleges, kifejezetten rasszista [csak „gádzsókkal” viselkednek így ezek az állatok] brutalitását igazoló részek kiemelése tőlünk) — emlékezett a történtekre a halálfélelmet megélt asszony, aki nemrég gyógyult fel egy betegségből. Az eset óta nem eszik, nem alszik és nagyon fél.

A néni elmondta, mindent kirámoltak a rablók, a szekrényekből kidobálták a ruhákat, a konyhában is felfordulást csináltak, még a hűtőládát is az oldalára fordították, ott is keresték a pénzt. A telefonzsinórt elszaggatta az egyik rabló, a készüléket pedig összetörte, hogy az idős házaspár ne tudjon segítséget hívni a távozásuk után.
— Az egyik főleg az ajtóban állt, és szemmel tartott minket. Csak nézett és nézett. Nem tudtam, mi lesz a vége. Könyörögtem neki, hogy ha Istent ismer, akkor ne bántsanak bennünket!

A nénitől tudjuk, végül meglelték a rablók a spórolt pénzüket. A bácsi a szüleitől örökölt két hold földet. Az idei termés ára volt a megtakarításuk. Abból vettek elektromos kerékpárt a bácsinak, hogy a fájós lábát kíméljék, meg gáztűzhelyet, mert a régi felmondta a szolgálatot. A maradék pénz lett az álarcosok zsákmánya. Az idős házaspárt végül nem bántották a rablók. Ám még most is félnek az éjszakáktól, pedig a rendőrök sűrűn megfordulnak a környéken.

— Miután elmentek, a férjem kimászott az ablakon, átsietett, ahogy bírt a szomszédokhoz. Azok hívták a rendőrséget, mert a rablók tönkretették a telefonunkat. Teljesen el voltunk vágva a külvilágtól. A rendőrök perceken belül kiértek, legalább hat autóval jöttek. Nagyon rendesek voltak velünk — mondta a néni. Összesen kétezer forintjuk maradt, mert az a bácsi rossz, lyukas nadrágjának a zsebében volt, ott véletlenül nem keresték. Mindössze ennyi maradt a két idős embernek a következő nyugdíjig.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője megerősítette a rablás tényét. A tettesek még nincsenek meg, gőzerővel tart a nyomozás. Az esetnek hamar híre ment Kunágotán. A helyieket is felkavarták a történtek. Többen félnek, hogy velük is megtörténhet az, amit az idős házaspár megélt.

Keretes anyag: Albert István, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője néhány tippet adott, hogyan próbálják megvédeni magukat az idősek, hogy ne váljanak áldozattá.

— A kerti kaput és a ház összes ajtaját be kell zárni. Nem árt, ha hevederzárat is felszerelnek. Jó szolgálatot tehet — magyarázta a rendőrségi szóvivő, aki arra is felhívta a figyelmet, nem helyes, ha az idősek otthon tartják a készpénzüket. Ha mégis bejutnak a rablók, nem érdemes ellenállást tanúsítani. Annak általában a háziak isszák meg a levét.
(BEOL)
Kuruc.info: tessék, megint egy semmitmondó rendőrségi nyilatkozat. Szegény idősekre próbálják tukmálni a védekezést, ahelyett, hogy kőkeményen odavernének a cigányságnak, példát statuálnának, elrettentenének és mindenkit, aki bizonyítottan bűnöző, lecsuknának jó pár év szigorítottra. Ahogy azt minden másik országban teszik. Ez a „rend” kormánya – de mit is várunk ezektől az idiótáktól, hiszen még a családi pótlék rendszeréhez sem mertek hozzányúlni (értsd: kettő vagy három gyerek után szigorúan adóvisszatérítésessé tenni), nehogy vége szakadjon a cigány babagyártásnak.