A szektavezér
A Betár 'Illit zsidó településen élő Élior Hén rabbi három-négyéves kisgyermekeket kegyetlen és válogatott kínzásokkal kívánt Isten útjára téríteni, majd rémtetteinek kiderülése után családostul Brazíliába menekült. A brazil hatóságok csütörtökön úgy döntöttek, hogy kiadják Izraelnek a gyermekkínzó szektavezért. 
Élior Hén rabbi kiadható Izraelnek, döntött csütörtökön a brazíliai legfelsőbb bíróság. A rabbit, egy zsidó hasszíd szekta alapítóját és szellemi vezérét, több tettestársával együtt három-négyéves gyermekek kínzásáért fogják majd perbe Izraelben. 
Élior Hén (akinek Élior előneve beszédesen azt jelenti, hogy „Isten fénye”), egy gyermekekkel kegyetlenkedő zsidó misztikus szekta alapítója és szellemi vezére, 2008 márciusában Izraelből családostul Kanadába, majd onnan Brazíliába menekült, miután az izraeli hatóságok tudomást szereztek megdöbbentő cselekedeteiről. 
Sao Paulo brazil nagyváros régi zsidó negyedében húzta meg magát, míg izraeli megkeresésre a brazil rendőrség letartóztatta. Hén rabbi brazil ügyvédje meglepő módon azzal az indokkal kívánta megakadályozni védence kiadatását Izraelnek, hogy a bűncselekményeket nem Izrael állam területén, hanem a megszállt területeken levő Betár 'Illit nevű zsidó településen követte el, ahol nem érvényesek az izraeli törvények. 
Élior Hén rabbi a felesége első házasságából született és mások gyermekeit válogatott kínzásokkal kívánta megszabadítani a gonosztól, azaz jó útra téríteni őket neje és követői tevékeny részvételével és közreműködésével. A szektaalapító rabbinak 10-15 állandó, beavatott, keményvonalas híve van, akik mesterüket „rejtőzködő igaznak” tartják. 

A "gyógyításhoz" használt eszközök
Hén rabbi és követői legtöbbször megkötözött állapotban kínozott, gyötört, fa- és vaskalapáccsal ütött, fogókkal csipkedett, maró vegyi anyagokkal leöntött három-négyéves gyermekeket. A felesége egyik kisgyermekét annyira megverték, megkínozták, hogy be kellett szállítani a jeruzsálemi Sá'áréj Cedek kórházba, ahol az áldozat egy esztendeig kómában feküdt. Ám végül ez az eset derített fényt a zsidó messianisztikus szekta rémtetteire. 
A rabbi felesége, aki végig kivette részét a saját és mások gyermekeinek „gyógyításából”, végül is megtört és férjére, valamint annak híveire a jeruzsálemi bíróságon terhelő vallomást tett. Az asszony többek között elmondta: férje és a szekta tagjai üvöltéssel, ökölcsapásokkal, pofozással, erőteljes ráncigálással, emberi széklet megetetésével és bizonyos testrészek pörkölésével, égetésével igyekeztek „gyógyítani” a gyermekeket. 

Hén rabbi (jobbról a második) a hívei körében
A rabbi felesége azt is vallotta a nyomozóknak, hogy férje és „katonái” a megjavítandó gyermekektől megvonta az alvást és az étkezést, mert mindez „csak növeli bennük a rosszra való hajlamot”. A megkínzott, alvástól és étkezéstől eltiltott gyermekeket a rabbi végkimerülésig álló helyzetben tartotta. Élior Hén rabbi egyik leghatásosabb gyógymódja az volt, hogy a gyermekeket összekötözött kézzel-lábbal begyömöszölte és bezárta egy szűk bőröndbe, ahol huzamosabb ideig tartotta őket. 
Júszef el-Kudszi – Kuruc.info