Az alábbi levelet találta a postaládájában egyik Angliában élő olvasónk. A szerzője Nigel Farage brit függetlenség párti EP-képviselő, aki markáns felszólalásai miatt lett meglehetősen ismert (mi is kitettük több felszólalását, lásd lenti kapcsolódó anyagainkat).

Levelében Farage arra figyelmezteti a polgárokat, hogy 2014-től az Egyesült Királyság korlátlan számú romániai és bulgáriai előtt nyitja meg kapuit. 29 millió ember lesz feljogosítva az idejövetelre - és nemcsak a munkavállalásra, hanem a segélyeink, a lakhatási, oktatási és egészségügyi ellátásunk igénybe vételére is. Ezeknek az embereknek csaknem fele valódi szegénységben él - írja az EP-képviselő, feltéve a kérdést: "Ön hova menne, ha a helyükben lenne?"
Megjegyzi, nincs kétsége afelől, hogy sokan tisztességes, dolgos emberek, de aggodalma abból fakad, hogy nem válogathatják meg, kit engedjenek be az országba. Már így is román bűnözői hullámmal küzdünk, írja Farage, nyilván a romániai cigányokra gondolva elsősorban. Közli, hogy a nyilván tartott 68 ezer román állampolgárból 27 ezret tartóztattak le csak az elmúlt 5 évben. Ez a helyzet teljességgel elfogadhatatlan, és valamit tenni kell - szögezi le.
Farage rámutat, a liberális demokraták és a konzervatívok még arról sem hajlandók beszélni, hány ember várható, csak annyit ismernek el, hogy semmit sem tehetnek a beözönlésük ellen, a munkáspártiak szintén nem hajlandók cselekedni, mert nekik is az EU-tagság a legfontosabb. Az ő pártja viszont szívesen elküldi a Hány román és bolgár állampolgár fog az Egyesült Királyságba költözni 2014. január 1-je után? című füzetecskét. Valószínűleg ők sem ezzel tervezik feltartóztatni a cigányáradatot, mindenesetre aki visszaküldi a levelet, vagy regisztrál a honlapjukon, részesülni fog a kampány többi kiadványából is.
(Kuruc.info)
Kapcsolódó: