A Hamász vezetőinek otthonát, alagutakat, rakétaindító állásokat és négy olyan mecsetet is megtámadott a légierő, amelyekben szerintük fegyvereket őriztek. Az egyik mecsetben állítólag lejáratot találtak egy Izraelbe vezető, támadáshoz használt alagúthoz. A hadsereg folytatja a Hamász építette alagutak felszámolását, és ennek során tűzharc tört ki Hamász-fegyveresek és egy izraeli ejtőernyős egység között - tudatta az izraeli közszolgálati rádió.
Egy tüzérségi lövedék becsapódása miatt leállt a Gázai övezet egyetlen erőműve, amely a terület áramszükségletének ötödét szolgáltatja. A lakosság többi igényét izraeli és egyiptomi vezetékekből fedezik, de békeidőben is gyakran csak napi 12 órán át van áram. Az elavult technológiájú, üzemanyaggal fűtött erőmű egyik tartálya kigyulladt. A gázai elektromos művek szóvivője közölte, hogy a három tartály egyikét lövés érte, és ez okozta a tüzet. A robbanásban senki nem halt meg.
Kedd reggel Izraelben nyilvánosságra hozták újabb öt elesett katona nevét, akik a gázai határvonal izraeli oldalán, Nahaz Óz kibuc szomszédságában vesztették életüket, amikor egy alagútból előbújó palesztin fegyveresek megtámadták őrhelyüket. Az egyik halott katona tetemét el akarták vinni az alagúton át az övezetbe, de ezt az őrtorony emeletén álló katona lövéseivel megakadályozta.
Az izraeli hadsereg eddig ötvenhárom katonát vesztett a huszonkettedik napja tartó hadműveletben, 123 sebesültet kórházban ápolnak. A Gázai övezetben már meghaladta az ezerszázat a halálos áldozatok száma.
(MTI nyomán)