Az osztrák UNESCO-bizottság cionista nyomásra törölte a szellemi kulturális örökségek listájáról 17 bécsi bál jelölti státuszát. A döntést Eva Nowotny, a bizottság elnöke jelentette be néhány napja.
A frontális támadás akkor indult meg, mikor kiderült, hogy idén véletlenül január 27-re esik a WKR nevű (Wiener Korporationsringes) szervezet hagyományos báli rendezvénye a Hofburg Kongresszusi Központjában. Ez az 1952-ben alakult, össznémet nemzeti hagyományokat ápoló, főiskolákon szerveződő hivatásrendi mozgalom a balliberális zsidó körök állandó támadásainak volt és van kitéve, akik szerint a csoport a nemzetiszocialisták kedvelt gyülekezési helye.
Mivel az auschwitzi munkatábor 1945. január 27-én jutott szovjet kézre, most a gyászemlék meggyalázásáról rikoltoznak és óbégatnak a pajeszpártiak. Mivel ilyenkor minden hivatalos szervtől elvárják a kötelező elhatárolódást, mindjárt a Hofburgban rendezett bálok szervezői is bejelentették, hogy a WKR bálja számára idén utoljára biztosítanak termeket a történelmi épületben. (A döntések teljességgel abszurdak, hiszen az időpont egybeesése teljesen véletlen, s eddig évtizedek óta hagyományosan itt rendezték meg évente a bált, amelyre mindig hivatalosak voltak külföldi prominens személyek is. Ezen felül „retorzióként” a többi 16 bált is törölték, noha nekik a WKR-hez semmi közük sincs!)
Az FPÖ és vezetője, Heinz-Christian Strache pártelnök hiába tiltakozik, szónokol szélsőbal diktátumról, és fog megjelenni maga is tüntetően a rendezvényen, mindez nem akadályozhatta meg a jogtalan, cionista indíttatású diszkriminációt.
A szokásos balliberális szervezetek mellett természetesen az acsargók közt találjuk a DÖW-öt is (Dokumentationsarchiv des österreichischen Widerstandes), mely még az osztrák bíróság szerint is egy tikos kommunista kémszervezet. De éppúgy Elfride Jelineket, a vörös-zsidó literális hisztérikát is, aki szexuálisan aberrált botrányművein túl a „mi” „Imre Kertes”-ünk előtt kapta meg – méltó elődként – az irodalmi Nobel-kaftánt-díjat.
Várható, hogy január 27-én a vörös anarchista terroristák utcai összecsapásban ütköznek meg az osztrák nemzeti radikális jobboldal harcosaival.
Tarnóczy Szabolcs