Szekeres Imre és Török Zsolt után most Juhász Ferenc jelentkezett helyzetértékeléssel. Az MSZP volt pártelnök-helyettese különös tanmesét osztott meg a Facebook-oldalán.
A Gyurcsány-kormány egykori honvédelmi minisztere a következőt írta a közösségi portálon: „A »tanmese« sokféle verziója ismert, de a tanulság egy és ugyanaz: Nagybeteg cégvezető okítja fiát, hogy mit és miként kell tennie a vállalat irányítása során! Három borítékot ad át, azzal a kikötéssel, hogy sorrendben és akkor nyissa ki, ha tényleg nagy bajok vannak. El is érkezik az idő, amikor a fiú tanácstalanságában ki bontja az első borítékot. FOGD AZ ELŐDEIDRE AZ ÖSSZES BAJT! - szólt a javaslat. Így is tett a fiú, mindent ráfogott az elődeire és úrrá is lett a nehézségeken. Eljött azonban az idő, amikor ismét megoldhatatlannak tűnő problémával találta szembe magát, nyúlt is a második borítékhoz, amelyben ez állt: SZERVEZD ÁT A CÉGET! Ekként is tett és stabilizálni tudta helyzetét. De csakhamar az ismételt gondok miatt, a harmadik borítékhoz nyúlt, hiszen azok a tanácsok segítettek, amelyeket korábban kapott. Az utolsó levél ezt tartalmazta: ÍRJ HÁROM BORÍTÉKOT !
Azt hiszem jó lenne tudni, hogy az MSZP vezetése hányadik borítéknál tart?"
A kommentek számából ítélve érzékeny pontra tapintott Juhász, aki egyelőre nem reagált a reakciókra.
Mint ismeretes, nem ő az első a szocialista párton belül, aki kritikát fogalmaz meg. Szekeres Imre kedden mondott le a Magyar Szocialista Párt jászsági szervezetének vezetéséről. Keddi Facebook-bejegyzésében azt írta, elvesztegették az elmúlt négy évet, ezalatt Mesterházy Attila volt az elnök, „övé a felelősség".
„A 800 ezer hiányzó szavazat nem magyarázható azzal, hogy lejtett a pálya, és azzal sem, hogy minden eszköz a kezükben volt az internet kivételével. Az MSZP ott tart, ahol négy éve" - írta a politikus.
Török Zsolt egykori MSZP-szóvivő is a párt belügyeivel kapcsolatos nemtetszésének adott hangot a közösségi portálon: „Braun és társai a párton belül, Konrád György és társai, azon kívül rendelkeznek sok jó tanáccsal, ötlettel. Csak már nem nagyon van több liba, hiába lenne még pár ötletük."
Majd egyre nagyobb beleéléssel így folytatta: „Akik nekünk tanácsokat adtak és erőszakosan erőltették az összefogást, azok sok kárt okoztak már. Szerintem ők hozták el eddig 2 alkalommal a Fidesz 2/3-át és a nácikat a parlamentbe. Vonuljanak vissza! Elég volt már Konrád Györgyből, aki nagyon okos és nagyon tisztelem, csak elment mellette a világ. És tudomásul kell venni, hogy a nagykörúton kívül is élnek emberek. Sőt, vidéken is! Én meg inkább azt a 9,5 milliót képviselném és nem ezt a szűk kört. Volt nekik is pártjuk: azt is szétverték. A miénket hagyják már békén!!!"
(HV nyomán)