Egy muszlim vallású taxis nem volt hajlandó felvenni egy vakvezető kutyával szolgáltatást igénylő látássérült férfit, mondván, meglehet, hogy törvényt sért, de a kutya szállítása nem egyeztethető össze a vallásával.

Az eset Leicesterben történt, ahol a látássérült férfi szintén fogyatékkal élő barátnőjével és a vakvezető kutyájával intett le egy taxist – írja a Daily Mail. Az incidensről készült felvételt azóta több mint egymillióan megosztották a közösségi oldalakon.
Miután vak férfi beszédbe elegyedett a sofőrrel, azt a választ kapta, hogy ha akar, nyugodtan elmehet a rendőrségre, a taxis akkor sem fog kutyát szállítani az autójával, mivel a muzulmán vallás ezt nem engedi.
Az incidensről videó is készült, melyen hallható, ahogy a férfi azon hüledezik, hogy miért kell a vallást belevinni egy sima fuvar ügyébe. A taxiszolgálat résen volt, rögtön megígérték neki, hogy kap a muzulmán sofőr taxija helyett egy olyan kocsit, ahova beszállhat, de a férfi akkor már zaklatottan azt hajtogatta, hogy neki ez a kocsi kell. A ’95-ös, fogyatékkal élőket védő törvényre is hivatkozott, de a sofőr világossá tette, hogy az ő számára a vallás fontosabb a jogszabály betartásánál.
(Híradó nyomán)