Nem hiába hívják hazánkat egyre többen Abszurdisztánnak: itt szinte tényleg bármi megtörténhet. Őszödi beszéd, Olaszliszka - az ismertebb történetekkel most nem untatnánk olvasóinkat, összegyűjtöttük viszont azokat, melyeket sokan nem láttak/hallottak. Azt, ami vérlázító, nonszensz, elgondolkoztató. Mivel sokszor nehéz megítélni, hogy melyik a legdurvább, ezért nem rangsorolnánk őket, de egy tanulság van: ez egy nem normális ország, avagy velünk bármit megtehetnek.
Olvasónk kiegészítése az apehes történettel kapcsolatban legalul.

A történetek is hasonlóan elképesztőek
Minden történet mellett ott lesz a bizonyíték, a hivatkozás az eredeti cikkre, így kétkedő olvasóink is utánaolvashatnak a dolgoknak.
Megbüntették, mert megmentett egy életet

Vérlázító történetre bukkant az RTL Klub Fókusz című műsora. 2009. március 21-én súlyos közlekedési baleset történt az M1-es autópályán: Tata magasságában egy francia autós rohant bele az előtte haladó traktorszállítóba. A külföldi autó kigyulladt, a sofőr eszméletlenül bennragadt az égő autóban. 
A szemközti sávban Pápai Róbert haladt autómentőjével, és, látván a balesetet értesítette a tűzoltókat, majd a gázra lépett, lehajtott az autópályáról, és visszament a másik irányba - tehát nagy sebességgel sietett a helyszínre. Amint odaért, kirángatta az eszméletlen franciát az égő autóból, majd többedmagával oltani kezdte a lángokat.
Később a helyszínre érkező tűzoltóhadnagy elmondta, segítsége életmentő volt. Mivel a lángokat több poroltóval sem tudták eloltani - ez csak a tűzoltóknak sikerült - valószínűleg bent égett volna az ájult férfi. Kitüntetés helyett azonban negyvenezerre büntették az életmentő hőst, mert túl gyorsan hajtott. Köszönőlevél helyett csekket hozott a posta, mert a szabály az szabály. Persze érdekes módon a politikusok úgy csűrik-csavarják a szabályokat, a jogot, ahogy nekik jólesik, de itt "nem lehetett" mérlegelni. Az esetről bővebben, videóval itt tájékozódhat.
 
A börtönben lévő Hunvald továbbra is kapja havi 750 ezres fizetését

Fletó is köszöni a vendéglátást
2009. február 12-én adtuk hírül: Hunvald György VII. kerületi MSZP-s polgármestert előzetes letartóztatásba helyezték és gyanúsítottként hallgatták ki az erzsébetvárosi ingatlanügyekkel kapcsolatban. A nyomozó hatóság szerint bűnsegédként vett részt az erzsébetvárosi önkormányzati bérházak áron aluli értékesítésére alakult bűnszervezetben, amely 970 millió forint tényleges kárt okozott a kerület közvagyonában. Ismételjük: 970 millió. És ez csak egy ügy... A politikusbűnözőt bűnsegédként elkövetett hétrendbeli, különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, bűnszervezet tagjaként csalással és kétrendbeli, különösen jelentős kárt okozó, üzletszerűen, bűnszervezet tagjaként elkövetett csalás bűntettének kísérletével gyanúsítják. 
Hunvald tehát február óta várja párttársait a börtönben. Tessenek megkapaszkodni: a köztörvényes politikus azóta kapja a fizetését: havi 742 ezret kap a mi pénzünkből, törvénytelenül. Azaz már több mint hétmillióval hízott a számlája, miközben cellában csücsül. A szocialista bűntársak épp a napokban utasították el azt az indítványt, amely megvonta volna Hunvaldtól a juttatást. Hunvald a mandátumáról sem hajlandó lemondani. Mi pedig az adónkból fizetjük a lebukott parazitát még a sitten is. Mert bűntársai úgy döntöttek: "jár" neki.

Magyaroknak néhány pofonért (!) 2,5 év letöltendő, cigánynak gyilkossági kísérletért felfüggesztett, a rendőrökre lövő kormosok is szabadlábon
 

2007 januárjában öt barcsi fiatal támadt rá (vagy utasította rendre a beléjük kötőket) Szigetváron két cigány nőre. 5 férfi két nőre - ez önmagában valóban nem szép, igaz, talán előzménye is van. A lány elmenekült, az anyja 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett. Első fokon garázdaság miatt ítélték el a fiatalokat, de ezt később nemzeti, etnikai, faji vagy vallási csoport tagja elleni erőszak bűntettére minősítették át. A Magyar Nemzet is úgy fogalmaz, hogy a cigány nőt mindössze megpofozták. Komoly sérülést tehát nem szenvedett, mindezek ellenére a fiatalok 1,5-2,5 év letöltendő börtönbüntetést kaptak. Mindvégig előzetesben voltak és rekordgyorsasággal született meg az ítélet az esetükben. 
Ezzel szemben egy bizonyos H.Á. nevezetű, mindössze 15 éves cigánybűnöző még 2008-ban belekötött egy nála fiatalabb és gyengébb gyerekbe, mert az Kárpátiát hallgatott. A fekete retek 12 centis pengéjű rugós késével kilenc helyen – csuklóján, al- és felkarján, hasán, mellkasán, majd, amikor az áldozat megfordult, cigány módon hátulról, a lapockája alatt is – megszúrta a magyar fiút, akit végül sokkos állapotban vittek kórházba, életét a gyors orvosi beavatkozás mentette meg. A cigány ellen emberölés kísérlete miatt indult eljárás, az eredmény: 2 év börtön öt évre felfüggesztve. A felfüggesztett börtön ugye azt jelenti, hogy ha 5 évig nem csinál semmi durvát, akkor utána elfelejtik ezt a bűnét. Magyarán a cigány megúszta, és azóta is szabadlábon van. Az esetről bővebben ezen a linken. Hasonló aljasságok naponta történnek, s faji alapon mindig a kokerók a kedvezményezettek, akkor sem emelnek vádat ellenük rasszizmus miatt, ha hordában lincselve üvöltik: "Öld meg a magyart!",
Bár számtalan példát lehetne még hozni, álljon itt még egy vérlázító történet a túloldalról, amely rávilágít az undorító kettős mércére: ha megpofozunk egy kaffert, 2,5 év börtönt kapunk, ők meg akár halálra is szurkálhatnak, megússzák felfüggesztettel. Idézünk a balos ATV cikkéből: "Az egész település retteg attól a három férfitól, akik még júniusban rálőttek a rendőrökre Drávakeresztúron. A testvéreket a héten hazaengedték, mert előzetes letartóztatásuknak nem voltak meg a törvényi feltételei. A három férfi évek óta zaklatja a helyieket, kővel dobálják őket, és azzal fenyegetőznek, hogy rájuk gyújtják a házukat.

Legutóbb a kommandósoknak kellett őket elfogniuk, mert fegyverrel próbálták elűzni a rendőröket. Egyikük legalább tízszer lőtt a járőrök felé, két testvére pedig baltával és üvegekkel próbálta elüldözni a két rendőrt. Házukban két gázfegyvert és egy távcsöves légpuskát is találtak. A rendőrök nem sérültek meg, a három férfit akkor őrizetbe vették. A héten azonban kiengedték őket, az előzetes letartóztatásba helyezésüknek ugyanis, ahogy mondják, nem voltak meg a törvényi feltételei."
Tanulság: a cigányoknak bármit lehet. Megtámadhatják a rendőröket (újabban már rendőrőrsöt is), lőhetnek rájuk, előzetesbe azonban nem helyezhetik őket, mert hiányzik a "törvényi feltétel" - legalábbis ezt hazudják. Valójában védett fajhoz tartoznak, mint a zsidók. Csodálkozunk, hogy ezek után tovább romlik a közbiztonság? Mint azt hírül adtuk, Érpatak jobbikos polgármestere gyakoratilag teljesen felszámolta településén a feketelábúak bűnözését, és ezt bármelyik polgármester megtehetné a Fidesztől az MSZP-ig, mégis tétlenül szemlélik az eseményeket.
 
20 milliót fizetett a BKV egy később köddé vált cégnek, hogy az felmérje a fénymásoló-állományt

Valós tényeket tükröző MSZP-s plakát - Kép: Reakció
A szocionisták már annyira elszemtelenedtek, hogy nem bénáznak mindenféle kamu-tanulmány, terv mögé bújtatott pénzlenyúlással, ennél sokkal nevetségesebb címen is megengedhetik maguknak a lopást. Erre kiváló példa, amikor a BKV vezetősége még évekkel ezelőtt csaknem 20 millió forintért bízott meg egy céget a vállalat fénymásoló-állományának teljes körű felmérésével. Abszurdisztánban mindennapos gyakorlatnak számít fénymásolókat számlálgatni és felmérni milliókért. Jó állás lehet, az biztos...
A feladatot végző Optimismo Kft. ráadásul később köddé vált, fantomizálódott. Szintén érdekes az a szerződés, amelyet Antal Attila, a közlekedési társaság korábbi vezére látott el a kézjegyével még 2007-ben. A BKV ugyanis 35 millió forintért rendelt meg tanulmányt, amelyben arra várt útmutatást, hogy miképpen kell a kormánynál hatékonyan lobbizni... Bővebben az esetről ezen a linken.
Lebuktak a választási csalók - szerintük a Mikulás hozta a hamis kopogtatókat, ők ártatlanok
 

Az utóbbi évek legnagyobb politikai botrányára derített fényt a Jobbik egyik alelnöke, Novák Előd, aki a Jobbik delegáltjaként a 2009 januárjában tartott időközi ferencvárosi választásokban tárta fel a visszaéléseket. Kiderítette, hogy szinte az összes párt csalt és manipulált a kopogtatócédulákkal - így jogosan teszik fel sokan a kérdést: ha még egy ilyen jelentéktelen időközi választáson is ilyen pofátlanul csaltak, akkor mi lehet egy országgyűlésin?
A kopogtatócédulák számítógépes vizsgálatakor szemet szúrt Nováknak az, hogy egyes pártoknál kiugróan sok a hibás adatot tartalmazó szelvény. Némelyiken már kézbe véve látszódott, hogy nem eredeti. De miért másolják a kopogtatókat? - merülhet fel a kérdés a témában kevésbé járatos olvasóinkban. Hát azért, mert gyakran alkalmazzák a pártok azt a módszert, hogy sokszorosítják a könnyen hamisítható kopogtatócédulákat, majd valamely korábbi, pl. népszavazásos vagy egyéb aláírásgyűjtés íveit felhasználva odahamisítják a választópolgárok adatait, aláírását, és már meg is vannak az induláshoz szükséges ajánlások, amelyeket egyébként nem kis munka összegyűjteni. Ha azonban régi az adatbázis, több a hibalehetőség. Így történt, hogy olyan ember is "ajánlotta" az MDF-et és a Zöld Párt színeiben induló Polgár Tamást aki réges-régen meghalt(!)... De volt jónéhány, már hónapokkal ezelőtt a választókörzetből elköltözött ember is a cédulákon, tehát az orbitális csalás már egy politikában kevésbé járatos ember számára sem lehet kérdéses.
A komolyabb vizsgálat kiderítette, hogy csalt az MDF, a MIÉP és a Zöld Párt - Novák gyanúját tehát igazolta az Állami Nyomda is, a Fővárosi Bíróság kizárta a csalókat, rendőrségi eljárás indult az ügyben. Az SZDSZ sem maradt ki a cédulabotrányból. Ekkor indult be az elképesztő magyarázkodás és hazudozás a lebukott csalók részéről. Az MDF-es Dési Mihály megdöbbent (a saját) választási csaláson(án), és feljelentést tett. Számtalan verzió volt, a legutóbbi szerint az MDF-nek például egy ismeretlen ember dobott be a ládájába hipp-hopp több száz hamis cédulát, tehát ők csak egy gonosz Mikulás áldozatai. Az abszolút rekordot Polgár Tamás tartja, akinek 1165 leadott cédulájából 13, azaz tizenhárom darab bizonyult eredetinek. Ezzel vélhetően bekerül majd a Guiness-rekordok könyvébe, pláne, hogy volt 15 éves (B. Anna), több már régen elköltözött, és egy G. Mihály nevű, 2003-ban (!!!) elhalálozott ember is az őt "ajánlók" között... Polgár úr régi adatbázisból dolgozott.
Polgár, alias Spiclicat először még beismerte, hogy ők másolták a cédulákat, ám később beadványukban már tagadták, azt állítván, hogy más cserélhette ki a céduláikat... A zavaros és sokszor homlokegyenest mást állító mentegetődzésük kiegészült azzal a hazugsággal, hogy a cédulákat másolni szabad - és persze kitölteni és aláírni is... Az is vicces, hogy mivel 13 tényleges ajánlója volt, nem hogy nem tudott felmutatni 14, a körzetben lakó embert, aki ajánlotta őt, de még egyetlen aktivistát sem tudott mutatni, aki azt állította, hogy ő bizony ennél többet gyűjtött össze... Pedig igazán vehette volna a fáradtságot, hogy kerítsen valakit, aki falaz neki ezügyben és vállalja az arcát is. Mert Polgár úr néhány aktivistája eleve nem a gyűjtéssel volt elfoglalva - vagy plakátot ragasztottak, vagy a Copy Generalban "gyűjtötték" be a cédulákat... Az MDF-es mikulásos meséje sem semmi, de a Cédulagyáros még viccesebbet talált ki: rájött, hogy őt bizony átverték és jobbikos ügynökök épültek be hozzá, ők hozták neki a közel ezer hamis cédulát - a 13 eredeti mellé. Tetszik érteni? Ügynökök, igen. Az nem zavarta őt, hogy korábban beismerte: ők maguk másoltak. Persze érdekes módon soha senki nem látta az ügynököket, csak úgy felszívódtak, se név, se arc... Bár egy videón állítólag az egyik jobbikos ügynök nyilatkozik, ám később kiderült, hogy ez is csak egy ócska trükk volt, a legtöbben Polgár úr jóbarátját vélték felfedezni az álarc mögött... PT legutóbbi orbitális rágalma szerint pedig nem nagy ügy a halott ajánló, a Jobbiknak is volt ilyen - hogy hogyan van képe egyeseknek ekkorát hazudni, az rejtély. Hiába, sokan próbálják a másikat is fekáliába rántani, a saját sarukat másra kenni...
Tehát lemásolták a cédulákat, odahamisították az adatokat, ez pedig választás rendje elleni bűncselekmény, a rendőrség pedig ezek alapján eljárást indított eljárást. Polgár úr ezt is tagadja, mint ahogy azt is, hogy ő csalt volna. Persze az eljárás "ismeretlen tettes" ellen indult, és a Cédulagyárosnak "nyilván"  semmi köze annak a fantompártnak a csalásához, amelyik őt jelölte. Lehet, hogy a Mikulás küldte a jobbikos ügynököket, és akkor az MDF és a Zöld Párt is a pirosruhás fickó áldozata, aki szaloncukor helyett hamis cédulákat cipel a zsákjában, majd elvegyül a tömegben hófehér szakállával.
A cédulabizniszből egyébként a Fidesz sem maradt ki: kiderült, hogy kopogtatóinak egy részét a MIÉP-nek adta, hogy az indulásával a Jobbikot gyengítse. A választópolgárok fel voltak háborodva a vizsgálat után, mikor kiderült, hogy sokan személyesen a Fidesz irodájába vitték a céduláikat, ám azok később a MIÉP-nél kötöttek ki (hiányosan töltik ki, pl nem írják oda a párt nevét, gondolják, hogy majd az irodai alkalmazott kitölti. Így került Fidesz helyett MIÉP a lapra...)
Jól látszik, hogy teljesen hülyének nézik a választópolgárokat a pártok - lebukás előtt és után egyaránt.
 
Elképesztően aljas trükk az APEH-tól

2009 márciusában adtuk hírül, hogy milyen hihetetlenül aljas módszerrel próbálja kiirtani az APEH a magyar segítőkészséget. Furcsa „próbavásárlásról” tájékoztatta a Baranya megyei internetes oldalt az egyik pécsi boltos. A Citrom utcai rövidáru-kereskedésben egyik nap megjelent egy hölgy. Az eladó szerint a nő egy gyerekkabátot tartott a kezében, s előadta, hogy elromlott a cipzárja. Kérte a férfit, hogy javítsa meg. Az eladó közölte vele, hogy csak rövidáruk eladásával foglalkoznak, semmiféle javító szolgáltatásuk nincs.
A hölgy azonban erősködött, hogy megfázik a gyereke, mert kint nagyon hideg van. Végül az eladó megsajnálta és szívességből megjavította a cipzárt. Ekkor a hölgy kérdezte, mivel tartozik, az eladó mondta, hogy semmivel, de a nő unszolására fizetségként végül egy üveg, 150 forintos sörben állapodtak meg. A hölgy odaadott egy kétszázast, az eladó pedig visszaadott egy ötvenest. A hölgy távozott, majd egy perc múlva visszajött társával, és bejelentették: APEH-ellenőrök. Végül az eladót 50 ezer forintra, a tulajdonost, vagyis az eladó feleségét pedig egymillió forintra bírságolták meg.
Marton Ferenc, az APEH sajtóreferense az ügyről az adótitok miatt nem mondhatott az internetes lapnak részleteket. Azt azonban volt pofája kijelenteni, hogy revizoraik ennek a próbavásárlásnak a során is az általánosan elfogadott szabályok szerint jártak el.
Később persze kiadtak egy magyarázkodó közleményt, hogy nem úgy történtek a dolgok, ahogyan azt a boltos állítja. Döntse el a kedves olvasó, hogy kinek hisz.
Olvasók kiegészítése: Egyik kedves, pécsi olvasónk, aki az áldozatot 1992 óta ismeri (kapcsolatuk semleges), és apehes is ismerőse is van, kétkedéssel fogadja a történetet. Elmondása szerint tény, hogy egyéni vállalkozót első bakija után nem büntetnek meg egymillió forintra. Egyik apehes ismerőse megerősítette azt, hogy az elmúlt években kb. 7-8 alkalommal ellenőrizték ezt a vállalkozást, és többnyire nem kaptak nyugtát az eladótól. Mindez hiányzott az eredeti történetből, így a bírság összege nem kirívó a szokásos összegekhez képest, bár nem ad magyarázatot az APEH eme hihetetlenül aljas módszerére - amit ezen olvasónk egyébként nem hisz, szerinte kitalálta a sértett a történetet. Mi pedig simán el tudjuk képzelni, pláne, hogy a jelek szerint egy sokszoros "visszaesővel" álltak szemben, ha valakivel, hát vele fogják eljátszani ezt az aljas trükköt - véleményünk szerint.
Hogy ne csak egy oldalról szemléljük a dolgot, az APEH verzióját elolvashatja ide kattintva.

Magyari Gábor - Kuruc.info