Demszky Gábor barátja és 15-i fellépőtársa, a drogos rap rajongója egy fórumon kénytelen volt színt vallani: nem adja aláírását a szovjet emlékmű eltávolításához. Magyarázkodott ugyan, hogy elvileg zavarja, de a végeredményen nem változtat: a szerverkirály az MSZP-SZDSZ-szel árul egy gyékényen ebben az ügyben is, és nem támogatja az elbontást, noha korábban (hamis) ígéretet tett rá.

Március 22-én este a Belvárosi Kisgazda Polgári Egyesület vendége volt Rogán Antal. A Fidesz képviselője, aki egyben az V. kerületi polgármester is, előadásában elsősorban belvárosi témákról beszélt. Előadása végén lehetőség volt kérdések feltevésére is. A kérdezők között volt Okos Márton, aki megkérte Rogán Antalt, mint a Szabadság teret is magába foglaló V. kerület polgármesterét, hogy írja alá a Deport ’56 által kezdeményezett, és az MVSZ által is felkarolt, a szovjet emlékmű ügyében zajló népszavazási aláíró ívét.

A polgármester „politikusi” választ adott: elmondta, hogy őt személy szerint nagyon zavarja a szovjet emlékmű, és a tiltott jelképnek minősülő vörös csillag, de ennek ellenére nem írja alá a kezdeményezést.

Hazudott is Rogán

Ez az állásfoglalás jelentősen eltér attól, amit Rogán Antal tavaly szeptemberben, az önkormányzati választási kampányban vallott. Azon a szabadtéri sajtótájékoztatón, amelyet az Ereklyés Országzászló helyének megjelölésekor Dr. Hegedűs Loránt, Dr. Bartal Sándor és Okos Márton tartottak 2006. február 6-án, a Szabadság téren, megjelent egy ismert budapesti polgár Kriza Kálmán – civilben Németh Zsolt FIDESZ-es politikus nagybátyja –, aki a sajtó nyilvánossága előtt fejezte ki nemtetszését a szovjet emlékmű ügyében kezdeményezett népszavazás kapcsán. Kifejtette, hogy nem kell népszavazás, mert tavaly ősszel az önkormányzati választási kampányban Budapesten a Ferenciek terén ő maga rákérdezett a Tarlós Istvánnal együtt kampányoló Rogán Antalra: mi a szándéka a Szabadság téri szovjet emlékművel. Ha polgármester leszek, elbontatom! – hangzott az akkori polgármester-jelölt magabiztos válasza.

A Belvárosi Kisgazda Polgári Egyesület székházában megtartott rendezvény házigazdája Dr. Bartal Sándor, a BKPE elnöke volt

Kuruc.info - MVSZ Sajtószolgálat nyomán
A Fidesz kordonbontó akcióját is bojkottáló Rogán Antal mobilszáma:  36-20-980-9847, 36-20-344-5083