Arasznyira lehúzva hagyta autóablakát a Sonline egy siófoki olvasója a helyi hipermarket parkolójában – megbírságolták érte a rendőrök, még büntetőpontot is kapott.
Az eset nyomán arra volt kíváncsi a lap: eddig is büntetett ezért a rendőrség, vagy ez egy új gyakorlat, azaz mindenki jobban teszi, ha ezek után jobban odafigyel autóablakára, különösen nyáron?

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata azt válaszolta: mivel kérdésünket időpontra, helyre, személyre nem pontosítottuk, azt a rendszerből kikeresni nem áll módjukban. S bár nem konkrét, hanem általános érvényű választ vártunk, úgy tettünk, ahogy a somogyi főkapitányság sajtószolgálata javasolta: az ORFK kommunikációs szolgálatához fordultunk - írja a lap. Íme a sajtószolgálat válasza: „A rendőröknek szolgálatuk ellátása során az is feladatuk, hogy a hatályos jogszabályi rendelkezések megtartatása érdekében a szükséges-arányos mértékben szankcionálják a jogsértőket. A rendőrség mindenkor a hatályos jogszabályok szerint jár el.”
(Sonline nyomán)