Készen áll a kormányzásra Gyurcsány Ferenc - a volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke évzáró sajtótájékoztatóján azt hangoztatta, 2015. a kormány bukása előkészítésének éve lesz.
A politikus azt hangoztatta, a március 15-ei kormányellenes tüntetés kulcspont lesz, a demonstrációt a legnagyobb ellenzéki megmozdulássá kell tenni. Gyurcsány Ferenc azt is mondta, támogatják a parlamenten kívüli ellenzéket, a kormányellenes demonstrációkat. A politikus arra biztatta a tiltakozókat, hogy a január másodikai tiltakozáson minden tüntető vállalja hovatartozását, viseljen jelvényeket, vigyenek zászlót. Mint mondta: a demokratikus koalíció tagjai ezt fogják tenni.
Úgy fogalmazott, pártja készen állt a kormányzásra, felgyorsítja a programjai átalakítását, intenzívebben fog politizálni itthon és külföldön egyaránt. A DK-sok felszólították a szimpatizánsaikat, hogy jelenlétükkel ők is támogassák a parlamenten kívüli ellenzéket.
Az előre hozott választás elérését tartja az ellenzék céljának Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció elnöke egy korábbi konferencián azt mondta, ebben a hazai és a külföldi ellenzéknek is egyet kell értenie.
(Hír TV nyomán)