„A jó nénikéjét" - utalt Horn arra, hogy Sólyom megtagadta tőle az állami kitüntetést. A Magyar Nemzeti Galériát szentségtelenítette meg az a körülbelül 300 szélsőséges büdöskommunista és judeonáci, akik az 1956-ban a magyar nép ellen háborús bűnöket elkövető Hornt ünnepelték. A hazug alkoholista-terrorista körüli felhajtás legalább hárommillió forintjába került az MSZP-nek, azaz nekünk. Csak a helyszínt listaáron nettó 1,2 millióért lehet kibérelni.

A hazai mocskokat, köztörvényes bűnözőket főként az MSZP képviselte, élén Gyurcsánnyal és buzibarát nejével, míg a "nemzetközi támogatást" a volt szovjet pártfőtitkár, Gorbacsov (akit a tolmács, a komcsi Szily Nóra szovjet elnöknek hazudott), és a jellemtelen Genscher, egykori német külügyér. Gorbacsov az 1956-os ruszki bevonulást lényegében pozitívan értékelte.

A háborús és emberiség elleni bűnös Gyula beszédet is tartott. Összefüggéstelen, baromságokkal és hazugságokkal tarkított közhelyhalmaza legérdekesebb eleme az volt, amikor sértődötten nyafogott, mert nem kaphatta meg a legmagasabb állami kitüntetést. Gyurcsány egy idő után félbeszakította, aztán "a Gyula" alapjáraton beb@szva elhúzott bagózni.

Az IRA vagy az al-Kaida sajnos nem járt errefelé. Igaz, számukra pitiáner célpont lett volna ez a rothadt kis gyarmati társulat.

Baloldali szülinapi party - proli beszólások

„A jó nénikéjét" – ezekkel a szavakkal utalt Horn Gyula születésnapi beszédében arra, hogy Sólyom László köztársasági elnök megtagadta tőle az állami kitüntetést. A kinevezés, azaz kitüntetés (az elszólást nagy nevetés fogadja, Gyurcsányé kissé kényszeredett), illetve annak elmaradása fáj neki, volt olyan éjszaka, amikor róla álmodott – mondta a volt miniszterelnök, aki 1956-ban karhatalmista volt. Sólyom éppen azért utasította el kitüntetését, mert Horn fegyveresen vett részt az 1956-os forradalom leverésében és az azt követő megtorlásokban.

A volt miniszterelnök a budai várban, a Nemzeti Galériában rendezett ünnepségen azt mondta: az országnak dolgai, feladatai, kihívásai vannak, azokat kell megoldani, nem azt, hogy „az a jóember mit szövegel". Az nem derült ki, hogy itt konkrétan kire gondol, Horn nevek említése nélkül az ellenzéket is bírálta. Kétszínű alakoknak tartja őket, főleg azokat, akikből a párt csinált embert. Majd kijavította magát: nem is embert, mert azt nem sikerült. Horn Gyula azt mondta: ezek a renegátok azoknak az életútját kérdőjelezik meg, akik nem forgattak köpönyeget, akik a rendszerváltáson átívelően megmaradtak baloldaliaknak".

Gyurcsány tessékelte el a mikrofontól

Horn Gyula arra kérte Gyurcsány Ferencet, hogy beszéljenek az ország dolgairól, mert „nagyon komolyan kell módosítani mindent, ami eddig történt". A beszámolók szerint Horn beszédének vége egyre követhetetlenebbé vált, megjegyezte még, hogy utálja a kaméleonokat, pláne azokat, akikből a pénz csinált embert, öklükkel fenyegetőznek, miközben két szalmaszálat nem tettek keresztbe.

Végül Gyurcsány Ferenc szakította meg a volt kormányfő beszédét: odalépett a mikrofonhoz és „Isten áldja Horn Gyulát" felszólításával lekísérte a színpadról. De Horn még előtte odavetette neki: „nem szenvedsz a szerénység betegségétől".

A születésnapon ott volt a Szovjetunió Kommunista Pártjának utolsó főtitkára, Mihail Gorbacsov és Hans-Dietrich Genscher, aki 1974 és 1992 között a német liberális párt színeiben német külügyminiszter volt. A volt hitlerjugend, aki 1945-ben még a náci pártba is belépett (nem tudni, hogy önként vagy kényszerből), azt mondta Hornról: büszke lehet az ország nagy fiára.

Ott volt mindenki, aki számít a maffiabaloldalról. Medgyessy D-209 Péter és az orvvadászatért elítélt Juszt László egy autóval érkezett, Gyurcsány Tolvaj Ferenc a buziimádó Klára asszony oldalán, és eljött a nagy rivális, a sokszorosan köztörvényes KGB-s Kovács László, de ott volt Nyers Rezső, a párt első elnöke is, akit éppen Horn fúrt ki az MSZP elnöki székéből. El volt ragadtatva az eseménytől Sass József , köztörvényes bűncselekményért elítélt judeohumorista is. Az ünnepségre több mint háromszáz briganti kapott meghívást. Köztük az egykori Horn-kormány összes tagja, a jelenlegi szocialista parlamenti frakció, közéleti személyiségek és művészek. Az est háziasszonya Szily Nóra volt, Koncz Gábor, kollaboráns színész elszavalta az ünnepelt kedvenc versét Rudyard Kiplingtől, Palya Bea, egy  a magyarellenességet kedvelő cigányénekes pedig rákosista stílusú köszöntőt énekelt Horn elvtársnak.

A születésnapi partyra egyébként csak az ellenzéki sajtó képviselőit nem engedték be, így a Hír TV stábját és a Magyar Nemzet újságíróját sem.

(Hír tv - MNO - Kuruc.info)