Bezár!
2020. augusztus 13., csütörtök, Ipoly, Áldáska, Ibolya napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:37 Török miniszter: távoktatással indul a tanév22:23 A brit tudósok legnagyobb felfedezése: mégsem kellene minden fertőzöttet a vírus áldozatának tekinteni22:11 Hazai illúziók22:04 A Kurszk tengeralattjáró pusztulásának 20. évfordulójára emlékeztek Oroszországban21:48 Aszad: az amerikai szankciók a terroristáknak nyújtanak támogatást21:32 Európa legkorábbi ismert csonteszközeit azonosították20:53 Oroszország önellátóvá teszi magát ritkaföldfémekből20:22 "Szervezetünk nagyon meggyengült" - Simonka György kizárását kezdeményezték a Fideszből20:02 Hát persze hogy aggódik Pompeo a fehéroroszországi fejlemények miatt19:40 Levelet kapott az Opre Roma, rossz hír van benne19:25 Egy keréken, 236-tal hajtó motoros balesetezett - másnap19:09 Hárman meghaltak, hatan megsérültek a skóciai vonatbalesetben18:38 Ideges volt a fiatal, teljesen érthető, hogy összetörte Veszprém herendi életfáját18:13 Meglepődött a nagymama, amikor drogos purdék helyett rendőrök nyitottak be hozzá17:56 Megtalálták a T-rex unokatestvérét
24 óra legolvasottabbjai

Friss hírek :: :: Hozzászólások

"Pótnagyi rendszert" hozna létre a Jobbik

Reklám

Az egyedülálló szülők világnapja alkalmából a Jobbik felhívja rá a figyelmet, hogy körülbelül 300 ezer egyszülős család él Magyarországon. Több más társadalmi réteg mellett az elmúlt években róluk is megfeledkezett a Fidesz - írja közleményében Dúró Dóra, a párt országgyűlési képviselője, a Kulturális bizottság elnöke. Alább a folytatás.
Mindenekelőtt hangsúlyt fektetnénk a megelőzésre, azaz, hogy a válás lehetőleg elkerülhető legyen. Emellett úgy véljük, hogy az ilyen magánéleti szituációba került, gyermeküket egyedül nevelő szülők mind anyagi, mind jogi értelemben nagyobb figyelmet érdemelnek a jelenleginél. Javaslataink között szerepel például a tartásdíj behajtásának hatékonyabbá tétele: az olyan esetekben, amelyekben az egyik fél nem akar fizetni, az állam meghitelezné azt a gyermeket ténylegesen nevelő szülőnek, majd az állam feladata lenne az elmaradt tartásdíj behajtása.
Az egyszülős és nagycsaládok további segítésére a Jobbik egy úgynevezett „pótnagyi rendszert” hozna létre: a szociális rendszer bevonásával a szellemileg friss és fizikailag aktív nyugdíjasokat olyan családokkal történő kapcsolatfelvételben segítenénk, amelyekben nincsenek nagyszülők vagy további nagyszülői segítségre lenne igény. Hasonló önkéntes civil szerveződések már vannak az országban, a Jobbik szerint ezeket a jó példákat fel kellene karolni és ismertté tenni, hogy minél többen kaphassanak segítséget, támogatást.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready