November 7-én a spanyol királyi bíróság perújrafelvételt rendelt el Pedro Valera publicistával szemben. A bíróság 5 évre ítélte, amiért könyveket árult, amelyek a vád szerint fajgyűlöletre uszítottak. Valójában csupán a holokauszt-dogmát, azaz a hivatalos, hamis verziót vitatta. Miután a fent említett törvényt alkotmányellenessége miatt hatályon kívül helyezték, felmentő ítélet született.

A spanyol El Mundo madridi kiadása a következőképpen ír 2007. november 8-ai számában:

"Az első ítéleteket már kiszabták Spanyolországban holokauszt tagadásáért, viszont ezek voltak az elsők, és az utolsók is egyben. E törvény hatályon kívül lett helyezve. Az alkotmánybíróság a napokban döntött arról, hogy az 1996-os Büntetőtörvénykönyv 607-es cikkelyének 2. pontját kiiktatja, amely úgy szólt, hogy 2 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető az, aki bármilyen, a hivatalostól eltérő teóriát fogalmaz meg a holokauszttal kapcsolatban.

Az egészen idáig érvényben lévő törvény alapján marasztalták el egy barcelonai bíróságon Pedro Valera-t aki a vád szerint "neonácinak" titulált könyveket forgalmazott, reklámozott. Ez viszont felvetette az alkotmányellenesség kérdését, hiszen gátat szab a szólásszabadságnak.

Mindenkinek megvannak a szabadságjogai, melyekkel élhet, egészen addig, míg az nem hív fel más népcsoportok bántalmazására. Az alkotmánybíróság korrekt döntést hozott, ami kétségkívül megerősíti a beléjük vetett bizalmat. Nem az a lényeg, hogy milyen felháborítóak egyes vélemények, hiszen egy szabad társadalom nem szabhat határt még ezeknek sem, egészen addig, míg az erőszakra nem buzdít. S így megszűnik a gondolatbűnözés fogalma.


Kifejezzük tiszteletünket azoknak, kik megszüntették ezt a törvényt. Jó példa még erre, hogy az emlékezetes Mohamed-karikatúrák alkalmával egyes iszlám körök rögvest a cenzúra bevezetését sürgették. Hol vannak a határok? Egy társadalomnak számos alkalma, lehetősége van megcáfolni ezeket a nézeteket, és összevetni az igazsággal."


November 7-én a spanyol királyi bíróság perújrafelvételt rendelt el az ismert publicista Pedro Valerával szemben. A bíróság 5 év elzárásra ítélte, amiért könyveket árult, amelyek a vád szerint fajgyűlöletre uszítottak. A valóság ezzel szemben annyi, hogy vitatta a holokauszt-dogmát, azaz a hivatalos verziót. Ám miután a fent említett törvényt alkotmányellenessége okán hatályon kívül helyezték, Valerát felmentették.

Ugyanis három bíró arra a következtetésre jutott, hogy egy törvény, mely az emberi jogokat sérti, tarthatatlan. Ezt az alkotmánybíróság megerősítette, majd jóváhagyta. Így megszűnt létezni a spanyolországi holokauszt-cáfolatról szóló cionista faji törvény, mert az megvonja az emberektől a kifejezés szabadságát.

E törvények Európa egyes államaiban, főleg Németországban egy kialakulóban lévő gondolatrendőrség rémképét festik fel. De a spanyolországi események most rést ütöttek e pokoli épület falán. Vajon vége lesz Izrael világterror-politikájának, vajon újra szabadok lesznek az emberek?

(natallnews.com - reakcio.blogspot.com)

(Fordította: Lantos János)

Linkek (spanyolul):

http://noticias.geomundos.com/

http://vlex.com/vid/31470415

http://www.elpais.com

http://www.movimientocontralaintolerancia.com