2020. június 1., hétfő, Tünde, Torda, Kund napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
00:11 Jézusom, hát mit művelünk?23:25 Megúszta a letartóztatást a bosnyák-horvát kormányfő23:03 Ünnepelj Hitlerrel a Vörös téren! – Heti progresszió (XXX. rész)22:45 Újra lassul a járvány Törökországban22:18 Pompeo: Kína folyamatos fenyegetést jelent a nyugati világra21:44 "Haza"tért egy adag újfinn Szíriából21:29 Trump: az Egyesült Államok terrorszervezetnek fogja nyilvánítani az Antifát21:06 Párizs keddtől óriási terasszá változik20:48 Kilenc év után juttatott fel újra asztronautákat a nemzetközi űrállomosásra amerikai űrhajó20:38 Budapestre és tizenegy megyére egész nyárra fokozott ellenőrzést rendelt el az országos rendőrfőkapitány20:21 Hatodjára, de most már tényleg (?) utoljára kéri a spanyol kormány a szükségállapot meghosszabbítását20:02 Pilismaróti cigánybűnözés: 16 késszúrás sem volt elég a letartóztatáshoz19:39 Orban a születésnapját ünnepelte, megbüntették érte19:11 "Nem nyugszunk bele a történelem legigazságtalanabb békediktátumába!"18:57 A tervek szerint halad a pécsi bazilika felújítása
24 óra legolvasottabbjai

Friss hírek :: :: Hozzászólások

MVSZ: Magyarország népének ki kell nyilvánítania részvétét a koreai nép irányában

Reklám

A Magyarok Világszövetsége és a Trianon Társaság felhívása:
Szóljanak a harangok!
Nemzeti részvétnyilvánítás a budapesti hajószerencsétlenség áldozataiért
Szörnyű hajózási baleset történt hazánkban május 29-én, 21.05 órakor, amikor a Dunán egy óriás-szállodahajó valósággal a víz alá gyűrt egy kirándulóhajót, amelyen a kétfős magyar legénységen kívül valamennyi utas dél-koreai állampolgár volt. A másodpercek alatt bekövetkezett süllyedést heten élték túl, huszonnyolcan pedig – közöttük a két magyar hajós is – életüket vesztették az áradó Dunában.
A magyar állam mindent elkövetett az áldozatok felkutatásáért, és mind a köztársasági elnök, mind a miniszterelnök részvétét fejezte ki koreai partnerének és a koreai népnek.
Mindazonáltal úgy ítéljük meg, hogy emiatt a példa nélküli tragédia miatt, amely ilyen arányokban követelt áldozatokat, Magyarország népének is ki kell nyilvánítania részvétét, különösen a koreai áldozatok hozzátartozói és az ugyancsak hun gyökereket ápoló koreai nép irányában.
Kérjük ezért a magyar embereket, hogy szerdán, június 12-én, 21.05 órakor álljanak meg 1 percre napi foglalatosságukban, és emlékezzenek néma csendben a budapesti hajókatasztrófa áldozatairól.
Egyházainkat – különösen a budapestieket – pedig arra kérjük, hogy ebben a kegyeleti pillanatban szólaltassák meg a harangokat.
Legyen ez a magyar nemzet részvétnyilvánítása az áldozatok szerettei és a koreai nép irányában.
Budapest, 2019. június 8. 
Drábik János,
a Trianon Társaság elnöke
Patrubány Miklós István Ádám
a Magyarok Világszövetségének elnöke
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready