Cigány suhancok kiraboltak egy 14 éves diákot tegnap este fél nyolc körül Zuglóban. A Budapesti Aréna mellett a Stefánia úton kést rántva arra kényszerítették H. B. B.-t, hogy adja át nekik mobiltelefonját és pénzét. A diák a rendőrségen tett feljelentésekor az egyik támadóban azt a Blaha Lujza téren már késelő 12 éves G. Istvánt vélte felfedezni, akit a hírek szerint ma délben adnak át Ártándnál a román hatóságoknak.
H. B. B. tegnap este negyed 8 felé a 75-ös trolibuszon utazott a Hősök terétől a Puskás Ferenc stadion felé. A Hősök tere után két megállóval később három cigány – két 14-15 éves és egy 12 éves korú – szállt fel és helyet foglaltak a mellette lévő üléseken. Mindhárman dohányoztak, hangoskodtak, ám az utasok közül senki sem mert rájuk szólni. A helyzet agresszivitását érzékelve H. B. B. felállt és a trolibusz elejébe húzódott, fülében lévő fülhallgatóján keresztül zenét hallgatott a zsebében lapuló mp3 lejátszójáról. Rosszat sejtve az Ifjúság úti megállónál szállt le, de észrevette, hogy mindhárom megélhetési roma az ajtóhoz szalad, és szintén leszálltak. Nem nézett hátra rájuk, ám amikor átment a kereszteződésen, érzékelte, hogy nyomába eredtek, s hogy a cigányok egymást biztatták – egyikük Valentin néven szólította a másikat –, ki lépjen oda hozzá.
A gyalogátkelő után a baseball sapkát viselő legkisebb purdé állt elébe, azzal, hogy álljon meg, s mondja meg, mennyi az idő. A diák megállt, s ekkor körbevették a többiek is. Mivel nem hord órát, arra kérték, hogy vegye elő a mobiltelefonját, mert az is mutatja az időt. H. B. B. a nadrágja zsebéből bányászta elő a készüléket, majd oda is csúsztatta vissza, miután válaszolt nekik, s indult volna tovább. Ekkor került elő a körülbelül 10 centiméter hosszú pengéjű kés, amelyet a magasabbik, a fejét kabátja csuklyájával borító cigány egy mozdulattal úgy húzott ki a zsebéből, hogy egy csattanással már nyitva is volt. A kést fenyegetően a diák felé fordítva közölte, hogy ürítse ki zsebeit, különben megszúrja. A farzsebből előszedett papírok közül kihalászták a pénzét és elvették tőle. Eközben a másik kettő azonnal motozni kezdte H. B. B. ruháját, mi található még nála. A legkisebb kivette nadrágja zsebéből a mobiltelefont, ám észrevette, hogy ahhoz nem volt fülhallgató csatlakoztatva. Rászólt tehát, hogy az mp3 lejátszót is adja át. A diák az úttest felé hátrált, s amikor látta, hogy nincs forgalom, átszaladt a Stefánia út másik oldalára és berohant a sarkon lévő benzinkúthoz. A cigánybűnözők szintén elszaladtak a Hungária körút felé. A benzinkutas nem volt meglepve, a múlt héten két esetben is náluk kerestek menedéket. Telefonon kihívták a rendőröket, akik a zuglói kapitányságról érkeztek.
A kapitányságon a diák édesapja jelenlétében tette meg tanúvallomását, egyben feljelentését. A rendőrök személyleírást kértek, s bűnözők képeit mutatták, hátha felismeri valamelyikükben a támadókat. A legkisebb haramiáról adott személyleírás alapján a rendőrök az interneten megkeresték és megmutatták a Kuruc.info által bemutatott „Mauglit”, akiben H. B. B. felismerte egyik támadóját. Mindez azért érdekes, mert a gyermekvédelmisek azt állították, hogy a 12 éves zsivány a felügyeletük és ellenőrzésük alatt áll valamelyik intézményükben. A Magyar Nemzet ekkor felhívta Molnár Lászlót, a Fővárosi Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatóját, hogy árulja el: intézményeik falai között található-e az akasztófáravaló, vagy ezúttal sem tudták megakadályozni a szökését. Molnár először azt mondta, hogy bent van, amit később arra módosított, hogy nem tudja pontosan, bent van-e. Ezt követően semmit sem árult el a bűnöző cigánygyerek hollétéről, arra hivatkozva, hogy ebben egyezett meg a rendőrséggel. Sőt, H. B. B. esetének megismerése ellenére sem volt arra hajlandó, hogy feltárcsázza az intézményt és megkérdezze, újra megszökött-e „Maugli”.
A zuglói rendőrök tették a dolgukat. Elindultak meggyőződni arról, hogy meg tudta-e őrizni a gyermekvédelmisek a társadalom nyugalmát G. Istvántól, vagy valóban ő támadott újra társaival, ahogyan a diák állította. H. B. B.-nek és édesapjának azonban nem árulták el a helyszínt, kénytelenek voltak kinyomozni maguk. Éjfél felé, a más útvonalon haladó rendőrökkel szinte egy időben érkeztek a gyermekvédelem Alföldi utcai épületéhez, a hatóság az épületen belüli tapasztalatait azonban továbbra sem osztotta meg velük.
Ma délben tehát kiderül, hogy sikerül-e Ártándnál átadni a román gyermekvédelmi hatóságnak azt a 12 éves, román állampolgárságú tetves cigányt, aki a múlt csütörtökön a Blaha Lujza téren mp3-as lejátszójáért combon szúrt egy 15 éves fiatalt. Ha sikerül, akkor az nagy valószínűséggel azt jelenti, hogy végül bent tudták tartani „Mauglit” és H. B. B. támadói között őt nem kell keresni. Ám ha nem lesz ott holnap Ártándon, akkor egy újabb intézményi csőd tanúi lehetnek a magyar állampolgárok. S akkor bizony lépni kell. Nekünk.
(Kuruc.info - MNO)