Bezár!
2021. április 21., szerda, Konrád, Zsombor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:44 Hollandiában jövő szerdától lazítások lépnek életbe22:35 Nagy-Britanniában már szervezik az "újabb, az eddig beadott vakcinák hatását tovább erősítő oltási kampányt"22:24 Megállapodtak a bukaresti koalíció pártjai a kormányzás folytatásáról22:11 A kormányhivatal kapálni küldte Hadházyt21:39 A 25 ezer koronavírus-áldozatnak mondott halottal kampányolnak a nyomorult ballibek21:35 Putyin aláírta az idegen ügynökök választási részvételét szabályozó törvényt21:21 Ez aztán a független igazságszolgáltatás: Biden sajtótájékoztatón mondta el, milyen ítéletnek kell születnie a Floyd-ügyben20:53 Hiába a lendületes oltakozás, maszkban fogunk rohadni a nyáron is20:44 Egy volt szavazója kidobta kocsmájából a brit Munkáspárt elnökét, amiért támogatta a lezárásokat20:24 Amerikai lap: az orosz hadsereg számos vadászbombázót telepített az ukrán határ közelébe20:14 Vonatbaleset Újfehértónál - egy traktoros meghalt19:55 Egy héten belül 120 ezer orosz katona jelenlétére számít a kijevi banda19:38 Bulgáriában az eddig kormányzó GERB-et bízták meg kormányalakítással19:17 Harmincezer néző előtt kezdődött a kínai labdarúgó-bajnokság új idénye18:54 Nem tüntetők, hanem szélütések okozták a Capitoliumot védő rendőr halálát januárban
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Videók :: :: Hozzászólások

Fideszes nehézségek: a PIM-igazgató szerint Imre Kertesz és Esterházy a magyar író, de még így is náci lett

Reklám

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója az elmúlt napokban két interjúban is kifejtette, mit gondol a magyar irodalomról és a magyar (pontosabban általa annak tartott) írókról. A Pesti Hírlapnak azt fejtegette, hogy az „exportra termelő írók” szerinte nem magyar írók: „Csak magyarul írnak, mert nem tudnak más nyelven írni. De nem a magyar olvasókat akarják megszólítani. Ezzel nekem nincs bajom, de úgy gondolom, hogy ezekre az írókra közpénzt nem érdemes szánni.”
A Demokratának adott interjúban további konkrétumokat árult el a saját magyar író-definíciójából, például azt, hogy a nemzeti kultúra keretei között megszólaló, balos gondolatokat megfogalmazó írókkal még nincs gond, azt az írót viszont, aki LMBTQ-ideológiát hirdet, és látszik, hogy az „újbeszél” komisszárjaként próbál a nemzeti kultúra létére törni, én is joggal tolom ki mindenféle párbeszédből.
Zoom
Schilling Árpád a buzifesztiválon küzd a nácik ellen
Schilling Árpád rendező a Facebook-oldalán tett egy kísérletet arra, hogy értelmezze és kontextusba helyezze PIM főigazgatójának a szavait, és arra jutott, hogy
Demeter Szilárd lehet, hogy nem tud róla, de nácibeszél. Ezzel nem volna nagy gond, hiszen ma sokan beszélnek újra(!) náci nyelven, legfőképpen a miniszterelnök. Magyarországon jó befektetés nácinak lenni, mert jár érte a közpénz! Demeter Szilárd tehát kedvére büntethet és jutalmazhat.
Schilling a bejegyzésében megszólította azokat az írókat is, akik átvették a Demeter által megálmodott Térey-ösztöndíjat, és megkérdezte tőlük, hogy szerintük is büntetni kellene-e Nádast és Krasznahorkait - írja a hvg.
Szerintetek is kifelé a „buzikkal”, ahogy azt Demeter Szilárd sugallja? Ugye nem söpritek le magatokról ezt a problémát, mint korpát a vállról? Ugye érzitek, hogy ez a nácibeszél – akarva-akaratlan, de idővel biztosan – rátok ég? Még nem késő!
Nádas, Kertész, Esterházy, Konrád, Krasznahorkai - ezek a magyar írók a "náci" szerint - ennyit a fideszes kultúrharcról
A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával néhány napja készített interjút a Pesti Hírlap, hogy kiderítse, miként látja Demeter a magyar(országi) irodalom helyzetét. A beszélgetésből kiderült az is, hogy Demeter szerint kik tartoznak a magyar irodalom elitjébe.
Zoom
Fotó: Fülöp Dániel / 24.hu
„A magyar könyvpiacot a lenézett ponyvairodalom tartja el. Az irodalmi elit könyveit az átlagolvasó nem emeli le a polcról” – mondta.
Konkrét nevek említésével egyértelművé is tette, kik jelentik számára az irodalmi elitet:
  • Nádas,
  • Kertész,
  • Esterházy,
  • Konrád,
  • Krasznahorkai.
Még egyszer: ez a "nemzeti-konzervatív" magyar kormány által fenntartott Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatójának álláspontja. Ott tartunk tíz évi Fidesz-kormányzás után, hogy ugyanezt a listát tették volna le az asztalra a Gyurcsány-kormány alatt, és tennék - s ha így megy tovább, teszik is - a Momentum-DK-stb. kormány alatt.
Schilling Árpádék kapcsán pedig egy kis ízelítő abból, mi is a magyar kultúra szerintük (18+)
A főszerepben felesége, a szegény molesztált Sárosdi Lilla:Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready