2020. február 17., hétfő, Donát, Egyed napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:03 Vége a moslékkoalíciónak Kaposváron10:35 Sály nem látott még annyi rendőrt, amennyit a hazafiak cigánybűnözés elleni tiltakozása miatt odaküldtek10:17 A magyarok közül szeretnének a legtöbben területeket visszakapni az országrabló szomszédoktól10:06 Washington megfenyegette a Huaweijel együttműködő országokat09:51 Vádat emeltek a terézvárosi ingatlanügyletek miatt09:13 HVIM: köszönjük a Belügyminisztériumnak, és üzenünk az Indexnek08:42 Trump legújabb ötlete: Oroszország hagyjon fel a szíriai kormány támogatásával!08:12 Bíróság: jogszerűen tartottak házkutatást az ausztrál ABC-nél07:47 Csaknem kétszáz határsértő ellen intézkedtek a hétvégén07:33 9,5 millió ausztrál dollárt gyűjtöttek jótékonysági koncerttel a bozóttüzek károsultjainak megsegítésére06:49 Antibiotikum-rezisztencia rontja a keskenyszájú orrszarvúk helyzetét22:12 Aleppó tartomány nagy részét visszafoglalták a szíriai kormányerők21:58 Nem jött be a budipaktum a CDU és a Baloldal között21:39 Bedrogozva lövöldözött gáz-riasztó fegyverével egy tatabányai férfi - "csak kipróbálta"21:25 Alacsony részvétel mellett izgalmak nélkül nyert a massza jobbikos jelöltje
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Nem könnyű a fideszes politika: amikor éppen a zsidók iránti hűségüket bizonygatják, az új SZDSZ előhúzza a cigánykártyát

Reklám

Míg Nyugat-Európában nő az antiszemita cselekmények száma, addig a zsidók Magyarországon biztonságban élnek - jelentette ki Hidvéghi Balázs a Fidesz európai parlamenti politikusa az Európai Parlament keddi strassburgi plenáris ülésén, amelyen - bármilyen meglepő - az "antiszemitizmus, a rasszizmus és a gyűlölet elleni küzdelem" volt a téma.
A politikus leszögezte azt is, a második világháborút követően egyetlen lehetséges megközelítés a zéró tolerancia az antiszemitizmussal szemben. Hidvéghi Balázs hangsúlyozta, hogy a radikális muszlim antiszemitizmus európai megjelenése és terjedése hozzájárul az antiszemita támadások számának növekedéséhez.
"Ez még egy indok az illegális migráció elleni határozott fellépés mellett" - szögezte le a képviselő. Megjegyezte azt is, hogy "Magyarországon e kérdésben teljes a társadalmi és politikai egyetértés. A zsidó közösség tagjai biztonságban élnek, gyakorolhatják vallásukat és megélhetik identitásukat ma Magyarországon. Ennek biztosítása, amellett, hogy alkotmányos kötelezettség, egyben erkölcsi kötelességünk is".
Nikolina Brnjac, az Európai Tanács soros horvát elnökségének nevében kifejtette, hogy "az idegengyűlölet aggasztóan nő Európában". Több jogi eszköz létezik az unióban a diszkrimináció a rasszizmus és antiszemitizmus minden formája ellen, azonban nagyon fontos, hogy ezek a szabályok a tagállamok jogi rendszereibe is kellőképpen beépüljenek. Brnjac véleménye szerint, a társadalom minden tagját terheli a felelősség az idegengyűlölet elterjedéséért. A horvát politikus továbbá kihangsúlyozta, hogy a gyűlölet-bűncselekményt a tagállami rendőrségeknek megfelelően kell kezelniük, ehhez viszont az is szükséges, hogy az áldozatok maguk is jelentsék az őket ért esetleges atrocitásokat.
Vera Jourova a demokráciáért és átláthatóságért felelős uniós biztos, beszédében hangsúlyozta, hogy "a gyűlölet a náci diktatúra összeomlása után is veszélyezteti a demokráciát és sokszínűséget". Véleménye szerint "az idegenek gyűlölete az EU-ban jelen van minden területen". Kiemelte, az online felületeken megjelenő "gyűlöletbeszéd" terjedését, amely ellen a Bizottság már korábban határozottan fellépett. Elmondása szerint a Bizottság munkáját koordinációs csoportok segítik, amelyek szorosan együttműködnek a tagállamokkal a gyűlöletbeszéd megfékezésében.
Az Európai Konzervatívok és Reformisták részéről Nicola Procaccini olasz képviselő szólt még hozzá a vitához. Procacci az hangsúlyozta, hogy a baloldal teljes mértékben megfeledkezik az iszlám radikalizmus felelősségéről az egyre terjedő antiszemitizmussal kapcsolatban, miközben Izraelt, a Közel-Kelet egyetlen demokratikus államát apartheid berendezkedéssel vádolják. A képviselő az Európai Rabbik Konferenciájának elnökét, Pinchas Goldschmidt rabbit idézte, "a legnagyobb problémák ebben az ügyben a baloldalon vannak".
Donáth Anna, a Momentum képviselője arról beszélt, hogy véleménye szerint a "populista, rasszista mozgalmak révén terjed az idegengyűlölet és erősödik a diszkrimináció". Ez dominóhatásként lép fel, mivel az unión belüli populista pártok egymást segítik és adnak tanácsot egymásnak kampányaikban. Ez véleménye szerint nemsokára "az uniós értékek megsemmisüléséhez vezet".
Donáth Anna úgy fogalmazott:
Magyarországon romaellenes kampány folyik.

"Orbán Viktor magyar miniszterelnök elfogadja a szegregációt, és nem akarja kifizetni a romák jogosan megítélt kompenzációját, és még azt is kijelentette, hogy a romák nem akarnak megdolgozni a pénzükért" - hangoztatta a Momentum képviselője.
(MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready