Bezár!
2021. január 19., kedd, Kenéz napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:03 Ez a rusnya, nőnek öltöző, körülmetélt buzeráns lesz a Biden-kormány helyettes egészségügyi titkára19:28 Rúgott még egy utolsót Trumpba a szenátus republikánus párti többségének vezetője19:14 Peking szerint ők helyesen jártak el járványügyben18:45 Ónos eső veszélye miatt adtak ki figyelmeztetést18:26 A Mi Hazánk azonnali lépéseket sürget a cigánybűnözés felszámolása érdekében18:17 Több mint nyolcvan migráns jutott át Melillába a határkerítésen18:02 Letartóztatták az orosz "ítéletnapi" parancsnoki repülőgép kifosztóját17:30 Meg akartak erőszakolni egy nőt a gödöllői HÉV-en, de ellenállt - kirabolták, betörték az orrát17:11 Pentei-Pfendtner Antal budakeszi jegyző és családjának kálváriája17:03 Németországban sem akarnak véget vetni a zárlatnak16:35 Müller Cecília "rendkívül jól van"15:52 Történetek a kórságokról, a biológiai fegyverekről, a gonosz vírusokról és a még gonoszabb oltásokról15:44 Cigány hagyományápolás Kistarcsán is15:36 Elismerte a Gazprom, hogy meghiúsulhat az Északi Áramlat-2 megépítése14:53 Tibi atya: a Mi Hazánk jelenleg az egyetlen politikai párt, amelyik tesz valamit a kisvállalkozói és a munkásosztályért
24 óra legolvasottabbjai

Friss hírek :: :: Hozzászólások

Oktatási módszertannal dübörögnek az internacionalista Roma Hősök

Reklám

Roma Hősök címmel oktatási módszertant dolgozott ki nemzetközi együttműködésben a Független Színház Magyarország.
A társulat (Roma) Hősök a színházban, az oktatásban és a mindennapokban címmel, három országgal együttműködve valósított meg nemzetközi projektet az Erasmus+ finanszírozásával. Az olasz, spanyol, román és magyar társulatok közösen dolgozták ki a Roma Hősök oktatási módszertant, amely magyar és angol nyelven is elérhető a társulat hivatalos oldalán - olvasható a Független Színház Magyarország MTI-hez eljuttatott közleményében, a bősz romázást ezúttal elriasztó mementónak meghagytuk, így "erősebb" a szöveg.
Mint írják, a módszertanban felvázolják a projektben résztvevő partnerországok történelmi, társadalmi kontextusait. Rámutatnak a színházban rejlő lehetőségekre, kiemelten a storytelling műfajra és arra, hogy az általuk használt "játékosítás" elve hogyan fejleszti a csoporton belüli viszonyokat. Számba veszik az egyes országokban már létező oktatási projekteket és módszereket. Összegezik a Magyarországon zajló Roma Hősök kísérleti workshopok fő eszközeit és eredményeit. Bemutatják a különböző országok roma színházait és a workshopok fókuszában álló monodrámákat. Gyakorlati kérdéseket és dilemmákat vesznek sorra, amelyek a további lépések szempontjából fontosak.
A közösen kidolgozott módszertannal a fiatalokat inspiráló és fejlesztő művészeti workshop alapjai születtek meg.
A foglalkozások hozzásegítik a fiatalokat ahhoz, hogy a roma drámák, drámai hősök és közösségek sokszínűségét, kihívásait és értékeit megismerjék, megvitassák.
A Független Színház Magyarország 2007 óta működik és 2017 óta évente rendezi meg nemzetközi roma színházi találkozóját. A fesztiválon Európa számos országából mutatkoznak be roma színházak, művészek. Ezzel felhívják a figyelmet a roma színház értékeire, a roma közösségek helyzetére, értékvezérelt emberek és drámai hősök kihívásait állítva a középpontba. Az előadásokat workshop formában népszerűsítik, a bemutatott alkotásokból roma drámakötetet jelentettek meg.
Kapcsolódó:Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready