Bezár!
2021. május 13., csütörtök, Szervác, Imola napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:32 Blinken és Lavrov kétoldalú találkozót tart a jövő héten Izlandon22:20 Az ujgurok elnyomásának befejezését követelték Kínától egy ENSZ-tanácskozáson22:07 "A kormány elvesztette az uralmat az utca fölött" - polgárháborús helyzet alakult ki a zsidók és az arabok között Izrael számos pontján21:54 Fehér, férfi, nem ratyik a szülei, és nem nézik terroristának? - Lista segít az agyhalottaknak eldönteni, ki mennyire kiváltságos21:24 Fehérnek álcázva követett el 30 betörést egy néger Los Angelesben21:14 Drága honfitársaink: videón, ahogy egy bottal járó 60 éves nő megtámad egy katonai sátrat, mert zavarja a városképet21:09 Felvidéken júniustól kezdhetnek oltani a Szputnyikkal20:52 Oroszországban pénzbírságra ítélték a Telegramot20:35 Nagy-Izrael miatt eredménytelenül ért véget a Biztonsági Tanács újabb rendkívüli ülése20:20 Merkel külügyminisztere újabb migránsokra vágyik20:06 Ma sem fukarkodott a rakétákkal a Hamász19:51 Szakértői bizottság: a jelenlegi rendszer nem tud megakadályozni egy újabb világjárványt19:21 Ideje lenne elküldeni egy iráni tanulmányútra a magyarországi "homofóbia" miatt visítozó buzikat19:01 Jókor szólnak: a Pfizer vakcinája átprogramozhatja az immunválaszokat18:46 Antiszemét-gyanús EU-főképviselő: "az izraeli hatóságoknak tiszteletben kell tartaniuk a jeruzsálemi szent helyek státuszát"
24 óra legolvasottabbjai

Friss hírek :: :: Hozzászólások

Mi Hazánk: előre jeleztük, hogy a bankok lesznek a járvány haszonélvezői

Futótűzként terjedt el az a hír, miszerint egy fiatal hölgy egy évig vette igénybe a törlesztési moratóriumot, és a tartozás így 1,4 millióval növekedett. Hogy lehet ez? Mivel meglehetősen nagy hitelről van szó - 18 millió forint a leírás alapján - így az ez időre vonatkozó kamatot meg kell fizetni az adósnak. Valószínűleg ennek "köszönhető" ez a nagy összeg.
A Mi Hazánk Mozgalom a törlesztési moratórium bevezetésénél, 2020. májusában felhívta már a figyelmet, hogy a kormány rendelkezhetett volna úgy, hogy a bankok a veszélyhelyzet idejére ne szedhessenek kamatot, de ezt a döntést a bankok kezébe adta. Ők, élve a lehetőséggel, kamatot számolnak fel és ezáltal hosszútávon hasznot húznak a járvány időszakából is. Felmerül a kérdés, vajon mennyire tekinthető teljes megoldásnak a kormány által bevezetett törlesztési moratórium, mely szerint a bankok felszámíthatnak kamatot a moratórium idejére, amivel a követelés növekszik majd? Ezentúl a visszaigényelhető banki szolidaritási adó sem elfogadható! A fenti példából is kitűnik, hogy a bankok, a behajtó cégek lesznek a haszonélvezői a vírushelyzetnek.
Ezért a Mi Hazánk a bankokra és a követeléskezelőkre vonatkozó valódi szolidaritási adót szorgalmaz. A továbbiakban is ragaszkodunk ahhoz, hogy a magyar emberek érdekeit vegye figyelembe a kormány és ne a bankszektornak kreáljon profitot a veszélyhelyzetben! Sokadszorra hívjuk fel a figyelmet, hogy csak az éljen a moratóriummal, aki valóban rászorul! - írja közleményében dr. Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk Mozgalom végrehajtási, hitelügyi szakpolitikusa.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready