Molnár Gyula, aki 2002 és 2010 között Újbuda polgármestere, majd 2016 és 2018 között az MSZP elnöke volt, Újbudán indul a Demokratikus Koalíció jelöltjeként az előválasztáson. Ha az előválasztáson és 2022-ben is nyer, a DK-frakcióba tervez beülni.
Mindezt szombat reggel jelentették be a Fehérvári úton megtartott sajtótájékoztatón - írja a SzektATV.
Zoom
Molnár Gyula és Gyurcsány Ferenc (kép: Molnár Ádám)
Molnár Gyula régi motorosnak számít a magyarellenes politikában. Az 1990-es magyarországi önkormányzati választásokat követően a XI. kerület alpolgármesterévé választották, 1992-ben pedig a Fővárosi Közgyűlés tagja lett.
1994-től 2010-ig folyamatosan országgyűlési képviselő volt a budapesti 16. választókerületben szerzett mandátummal. 2002-ben a XI. kerület polgármesterévé választották, majd 2006-ban újraválasztották a tisztségre. Ebben az időszakban a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöki tisztségét is viselte.
A 2010-es választásokon sem egyéniben, sem a párt budapesti és országos listájáról nem szerzett mandátumot, így 16 év után kiesett a parlamentből. A 2010-es önkormányzati választáson 41,50%-ot ért el, és alulmaradt a Fidesz–KDNP jelöltjével, Hoffmann Tamással szemben. Az eredményt befolyásolhatta, hogy a választás előtt közvetlenül az ügyészség meggyanúsította Lakos Imre SZDSZ-es alpolgármester mellett Molnár Gyulát egy fideszes képviselő feljelentése alapján. A nagy elszámoltatás vége az lett, hogy Molnár Gyulát a Kúria 2014 májusában "tisztázta a hivatali visszaélés vádja alól".
A 2016. június 25-én Szanyi Tibor, Harangozó Tamás és Tóbiás József addigi pártelnök ellenében megválasztották az MSZP elnökének. A 2018-as országgyűlési választáson a budapesti 18. választókerületben (amely Budafok-Tétényt, valamint Újbuda egy részét foglalja magában) egyéni képviselői mandátumot szerzett. Pártja országosan elért gyenge eredménye miatt lemondott pártelnöki tisztségéről.
Fidesz módra elszámoltatott politikusbűnözők
Újabb összefonódás a komcsiból milliárdossá vedlett bűnözők között: a Molnár Gyulát és Lakos Imrét harmadfokon felmentő Mészár Róza a korábban MSZP- (sőt MSZMP-) közelinek tartott milliárdos vállalkozó, a Vectigalis Zrt. nevű felszámolócég tulajdonosának, Varga Jenőnek a felesége. Varga a pártállam végóráiban az MSZMP pécsi alapszervezetének egyik vezetője volt. A milliárdos vállalkozó a szocialista utódpártban két erős emberhez kötődött: Puch László pártpénztárnokhoz és Lusztig Péter volt MSZP-s országgyűlési képviselőhöz, egykori megyei rendőrfőkapitányhoz. Varga most az állami felszámolócég, a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. felügyelőbizottságának elnöke, számos stratégiai nagyvállalat, így a Malév, a Mal Zrt., a Gyulai Húsipari Zrt. felszámolóbiztosa – írtuk meg a Privátkopó nyomán 2014-ben.
Újbuda történetének legnagyobb korrupciós botrányában, az ún. Kopaszi-gate-ügyben letöltendő börtönbüntetésre ítélték az MSZP-s Molnár Gyulát másodfokon a még a XI. kerület polgármestereként elkövetett hivatali visszaélés miatt nyolc hónapra, míg a szintén politikusbűnöző, SZDSZ-es alpolgármesterét, Lakos Imrét hat hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték - azonban a politikai maffia összefonódásait jól mutatja, hogy végül az MSZP alkotmánybíró-jelöltje (!) a nyilvánvaló elfogultság ellenére felmenthette őket a Kúrián.
A Fidesz "elszámoltatási" politikájára jellemző, hogy az MSZP-nek ezt a pártkötődés miatti összeférhetetlenségét eltűrték, sőt talán nem véletlenül arra a nyíltan MSZP-s bíróra szignálták ki harmadfokon az ügyet. Ezért akkor Novák Előd levélben fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez, valamint Handó Tündéhez, az Országos Bírósági Hivatal elnökéhez is, kérve az eset kivizsgálását (és új, elfogulatlan eljárás lefolytatását), de ők megtagadták azt. Pedig az ügyészség korábban azzal vádolta meg őket, hogy 2006-ban, a XI. kerületi Kopaszi-gát és a Lágymányosi-öböl környékén pályáztatás nélkül játszottak át magáncégnek egy 38 hektáros telket.
A börtönbüntetés kihirdetésekor Szabó György, a Jobbik fővárosi képviselője még úgy fogalmazott, hogy a fővárosi Demszky-korszak egyik meghatározója alakja kerül börtönbe:
Zoom
Mára pedig elvtelenül összefognak velük a hatalom minden áron való megszerzésének reményében. Ezért jött létre a Mi Hazánk Mozgalom, hogy se Gyurcsány, se Orbán korrupt rendszerét el nem fogadva mutasson harmadik utat – szögezte le 2020 decemberi, politikusbűnözést lebuktató közleményében Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke, hozzátéve: ráadásul képesek voltak a Kopaszi-gáti ingatlanpanama ügyében Molnár Gyula és Lakos Imre ellen indult büntetőeljárás harmadrendű vádlottját, Zala Lászlót is megbízni Újbuda jogi képviseletével. Az általa vezetett ügyvédi iroda már 2019 novemberében 4,2 millió forintot számlázhatott az önkormányzatnak.
(Kuruc.info)