A szabadságukról visszatérő Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások és a nyaralók miatt négy órát kell várniuk a Szerbiából személygépkocsival érkezőknek a röszkei autópálya-határátkelőhely belépő oldalán pénteken délelőtt - közölte honlapján a rendőrség.
Az autópálya-átkelőn, a kilépő oldalon és mindkét irányban az autóbuszoknak is egyórás a várakozás. Szintén egy-egy órát kell várakozniuk a röszkei közúti határátkelőhelyen az autóval Szerbiából érkezőknek és az oda utazóknak.
Az ásotthalmi közúti határátkelőhelyen, amely pénteken, szombaton és vasárnap 7 és 22 óra között működik augusztus végéig a belépő oldalon kétórás a várakozás.
Az utazók a gyorsabb határátlépés érdekében választhatják a tiszaszigeti vagy a kübekházi közúti határátkelőhelyet, melyek 7 és 19 óra között tartanak nyitva.
A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen mindkét irányban egy órát kell várakozniuk az autósoknak, ahogy a Romániából érkező autóbuszoknak is. Szintén egyórás a várakozás a személygépkocsiknak és buszoknak a nagylaki közúti határátkelőhely belépő oldalán.
Az autósok itt választhatják az egész nap üzemelő kiszombori közúti határátkelőhelyet, ahol nincs jelentősebb várakozás.
Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán, illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.
(MTI)