A rendőrség elfogta a makói hármasgyilkosság feltételezett elkövetőjét vasárnap kora délután Szegeden - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.  A brutális bűncselekmény gyanúsítottja egy 26 éves makói férfi, az egyik áldozat ismerőse - mondta Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
A fiatalember gyanúsítottkénti kihallgatása során részben beismerő vallomást tett, a rendőrség őrizetbe vette.
Az esettel összefüggésben a rendőrség keresett egy személygépkocsit, a jármű körözését azonban visszavonták, mivel azt időközben sikerült megtalálni - tette hozzá.
A holttesteket az áldozatok egyik hozzátartozója találta meg, a bejelentés szombaton este, fél kilenc körül érkezett a rendőrséghez. Helyszíneléskor két nő és egy fiatalabb férfi holttestére találtak rá, az elhunytakon szúrt és vágott sérülések voltak.
Szombatról vasárnapra virradó éjszaka egyfolytában helyszíneltek a rendőrök, ott volt a megyei főkapitányság bűnügyi igazgatója is. A nyomok rögzítése csaknem tizenhat órán keresztül zajlott, és vasárnap a déli órákban fejeződött be.
Az MTI tudósítója látta, ahogy a rendőrök nyomokat rögzítettek a ház előtt, amelyben megtalálták a holttesteket, de még az utcában, 100 méterre a helyszíntől is. A nyomok között volt vérszennyeződés, melyből DNS-mintát próbálnak nyerni a szakemberek.
A távirati iroda tudósítójának a szomszédok arról beszéltek, hogy az áldozatok közül a 78 esztendős nő a 21 éves lány nagymamája volt, a férfi pedig egy helybéli orvos fia, és az unoka udvarlója.
A fiatalok között évek óta kiegyensúlyozott, jó kapcsolat volt - állították egybehangzóan a szomszédok, akik nem hallottak semmi különös zajt szombat este, amikor a bűncselekmény feltételezhetően történt.
Korábban írtuk: Három holttestet találtak egy makói családi házban, az elsődleges adatok szerint erőszakos bűncselekmény áldozatai lettek. A bejelentés szombaton este érkezett a rendőrséghez – mondta a helyszínen Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Makón két hónapja történt egy hasonló, három halálos áldozatot követelő tragikus eset.
A helyszíneléskor két nő és egy fiatalabb férfi holttestére bukkantak. Az áldozatokon szúrt és vágott sérülések voltak. A holttesteket az áldozatok egyik hozzátartozója találta meg. A bűncselekmény okáról a rendőrség jelenleg nem tud felvilágosítást adni – közölte a szóvivő.
Az esettel összefüggésben a rendőrség keresi az ERE–658-as forgalmi rendszámú Opel Astra személygépkocsit. A szóvivő azt kérte, hogy aki bármilyen felvilágosítást tud adni, jelentkezzen a rendőrség 107-es segélyhívószámán. Jelenleg a helyszíni szemle, az adatgyűjtés, a tanúkutatás és az eset körülményeinek felderítése folyik.
A rendőrség több emberen elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást – tette hozzá Szenti Szabolcs. A Makó belvárosához közeli utcát, ahol a hármas gyilkosság helyszíne található, a rendőrök mindkét irányból teljes szélességében lezárták.
Nem hallottak semmi különös zajt
Szombatról vasárnapra virradó éjszaka egyfolytában helyszíneltek a rendőrök, ott volt a megyei főkapitányság bűnügyi igazgatója is. Az MTI tudósítója látta, ahogy a rendőrök nyomokat rögzítettek a ház előtt, amelyben megtalálták a holttesteket, de még az utcában, 100 méterre a helyszíntől is. A nyomok között volt vérszennyeződés, melyből DNS-mintát próbálnak nyerni a szakemberek.
Az MTI tudósítójának a szomszédok arról beszéltek, hogy az áldozatok közül az idős nő a fiatal lány nagymamája volt, a fiatal férfi pedig egy helybéli orvos fia és az unoka udvarlója. A fiatalok között évek óta kiegyensúlyozott, jó kapcsolat volt – állították egybehangzóan a szomszédok, akik nem hallottak semmi különös zajt szombat este, amikor a bűncselekmény feltételezhetően történt.
Két hónapja történt egy hasonló tragédia
Makón két hónapja történt egy hasonló, három halálos áldozatot követelő tragikus eset. Március 6-án két férfi és egy nő holttestét találták meg egy makói családi házban. Abban az ügyben az elsődleges adatok szerint egy harmincéves férfi lelőtte négy évvel idősebb élettársát és egy negyvenöt éves férfit, majd reggel öngyilkos lett.
(MNO)